Nanna og Bonsai sejrer i championatsfinalen for 5-års!

I finaleklassen for 5-års ved Pavo og DRFs finaler i unghestechampionaterne tog Nanna og Bonsai den hele vejen med to sejre – først i den indledende klasse og hernæst i søndagens finaleklasse! Dette betød at de selvfølgelig kunne sætte sig allerøverst på resultatlisten og på titlen som championatsvindere 2023!

Nanna og Bonsai sejrer i championatsfinalen for 5-års!

90.800 point til Nanna og Bonsai

Blandt de 14 finaledeltagere for 5-års, var kun én ekvipage suveræn hele vejen igennem stævnets to klasser – nemlig Blue Hors Bonsai (efter Blue Hors Baron – Royal Classic, opdrætter: Bernhard Sieverding) og Blue Hors eliterytter Nanna Skodborg Merrald! Og med hele 12 ekvipager over 80 point, var det et stærkt felt af top-ungheste, der var klar til at give Nanna og Bonsai kamp i championatets afgørende ridt.

Men, med 9.5 for en enormt afbalanceret, rummelig og smidig trav, 9,0 for en top-regulær og funktionel skridt, 8.8 for en op-(op-op!-)ad-gående galop, 8.8 for hoppens høje ridelighed, 9.3 for hendes enorme kapacitet og en totalscore á 90.800 point, lagde de sig hele 2 point foran nummer 2! Derfor, var der ingen tvivl om, at de var vindere af dette års championat, trods to små fejl i en travøgning og galopprogrammet, der gav lidt afslag i galop, ridelighed og kapacitet – ekvipagens enorme kvalitet og potentiale er ikke til at tage fejl af! Og det var finaledommerne, Jesper Holst Hansen, Bjarne Nielsen og Susanne Baarup Christensen, helt enige i!

Farrell- og Don Olymbrio-afkom i finalen

Championatets nummer 2 blev Betina Jæger Jensen på Grevens Sirius med 89.000 point, imens nummer 3 blev Susanne Barlow på EQ Secret Surprise med 87.800 point. Øvrigt placeret, som nummer 4, blev Marianne Helgstrand på Alkaline med 87.800 point.

I samme klasse deltog også de to Blue Hors-afkom, Lillekærgårds Sisco DWB og SK Farnello. Lillekærgårds Sisco DWB (efter Blue Hors Don Olymbrio – Stedinger, opdrætter: Louise Lundgaard Nissen) blev redet af berider Silje Bakken og blev nummer 7 med flotte 83.000 point (med bl.a. 9 for skridt!), imens SK Farnello (efter Blue Hors Farrell – Akinos, opdrætter: Susanne Bastrup Kastberg), der blev redet af Cathrine Laudrup-Dufour, blev nummer 8 med 82.200 point.