Blue Hors

Don Olymbrio

KUN TILGÆNGELIG PÅ FROSTSÆD

  • Elitehingst i Dansk Varmblod i en alder af kun 9 år
  • Vinder af Grand Prix Special med 79.702% ved World Cup Herning
  • Internationale sejre i Herning, ’s-Hertogenbosch, Randbøl og Uggerhalne
  • Far til UVM-sølvmedaljevinder og UVM-finalister samt flere kårede sønner
  • Afkom i internationale dressurklasser bl.a. Uno Don Olympic og Silhuet
Født
2008
Farve
Mørk fuks
Højde
168
Avler
Jan Lamers
Opstaldning
Blue Hors
WFFS
Negativ
  • 1. rate5,000.00 DKK ex. moms
  • 2. rate6,000.00 DKK ex. moms
Bestil sæd
Jazz
Olymbria
Cocktail
Charmante
Ferro
Kilbria
Purioso
Ulissa
Ulster
Warmante
Ulft
Brenda
Sultan
Ezabria
Se mere ved Horsetelex

I toppen af dressuren finder man Blue Hors Don Olymbrio, der debuterede i international Grand Prix i 2017 under Daniel Bachmann Andersen. Igennem 2018 blev det, trods hingstens unge alder, til flere store internationale stævner og i 2019 krydsede Don Olymbrio den magiske 80 %-grænse ved både World Cup Amsterdam, Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, World Cup-stævnet i ’s-Hertogenbosch, det femstjernede CHIO-stævne i Aachen samt ved World Cup Herning, hvor det blev til en dobbeltsejr. Alle resultater, der udmundede i en imponerende 11. plads på FEIs verdensrangliste i dressur i 2019 og en 14. plads i 2020.

Don Olymbrio gjorde i 2021 sin stævnedebut som Nanna Skodborg Merralds dressurpartner, hvor ekvipagen vandt den trestjernede CDI Grand Prix og Grand Prix Special ved Blue Hors Dressurfestivalen i Randbøl. Året efter gentog de succesen ved samme stævne med en dobbeltsejr i Grand Prix og Grand Prix Freestyle. I starten af 2023 deltog ekvipagen også ved CDI Herning i forbindelse med Dansk Varmblods hingstekåring, hvor de vandt den CDI3* Grand Prix Special med hele 76, 362 %!

Don Olymbrio er fører af de allerbedste hollandske blodlinjer, hvilket skinner igennem via hans smukke udtryk og sin imponerende gangformåen, hvilket gjorde stort indtryk, allerede da han var en 3 års unghingst.

Don O’s talent for de svære øvelser kommer ikke fra fremmede – både hans far, Jazz, og morfar, Ferro, har konkurreret på højeste niveau og repræsenteret Holland ved verdensmesterskaberne i dressur. Far Jazz har domineret WBFSH-ranglisten for dressurhingste i mange år og er nok den mest indflydelsesrige hollandske avlshingst i de sidste 25-30 år. Han har avlet en lang række kårede sønner og elitehopper, men antallet af afkom i topsporten, er det, der gør ham særligt værdifuld i avlen af rideheste. Disse afkom tæller heste som OL-deltager Parzival (redet Adelinde CornelissenNartan (redet af Jeannette Haazen) og vinderen af UVM for 6-års i 2010, Westpoint, der alle er blandt de Jazz-afkom, der har bevist deres fars værd på toppen af den internationale dressurscene og som unghesteproducent.

Don Olymbrios morfar, materialeprøvevinderen Ferro, var en hingst af god karakter og en kraftfuld bagbensbevægelse. Ferro og hans rytter Coby van Baalen vandt holdsølv ved De Olympiske Lege i 2000. Ferro har grundlagt sin egen hingstelinje og far til flere berømte hingste som Blue Hors Zacks far, KWPN-hingsten Rousseau, der ligesom Ferro også vandt sin materialeprøve. Ferro er også hingsten bag hingste som Negro, Metall, Special D og Rhodium, der ligesom deres far er kendetegnet ved et overbevisende talent for samling, hvilket er en meget vigtig egenskab for en dressurhest. Det er bl.a. disse berømte sønner og Ferros 11 KWPN godkendte sønnesønner, der har bidraget til hans titel som “Preferent”, hvilket er én af de flotteste prædikater en hollandsk avlshingst kan opnå!

Don Olymbrio hoppestamme er en af ​​de mest succesrige hollandske moderlinjer (Familie 145), som også har givet Rubinstein-sønnen OO Seven og Edward Gals Grand Prix-hest Voice, som har taget adskillige Grand Prix-sejre og -placeringer. Blandt andre vandt parret deres VM-kvalifikation i 2015. Desuden stammer også Grand Prix-hestene Celiton, Kadans og Olympic Babria, vinder af holdsølv ved De Olympiske Lege i Atlanta 1996 med Tineke Bartels, fra denne linje. Oldemoren Ezabria vandt det Hollandsk Mesterskab som 3-årig.

Det er ingen hemmelighed, at Don Olymbrio mangler et par centimeter hele vejen rundt for at være optimal i formatet, og det har hoppeejerne været dygtige til at tage højde for. De har set, at Don Olymbrio passer bedst til højtstillede og storrammede hopper. Det er der, han gør sig allerbedst og kan tilføre bedre sportstype, udtryk og dynamik i bevægelsen.

– Hans afkom er velstillede og holdbare heste. De er samarbejdsvillige som ham selv, og de vil gerne bestille noget,
fortæller Martin Klavsen.

Afstamningsmæssigt passer han meget bredt og matcher særdeles godt de velfunderede dressurhopper af klassiske tyske blodlinjer, der er stærkt repræsenteret i Danmark. Det kan eksempelvis være hopper efter Blue Hors Hotline, Blue Hors Don Romantic, Fidermark, Solos Landtinus, etc.

Don Olymbrio blev i 2016 udnævnt til elitehingst i Dansk Varmblod i en alder af 9 år på baggrund af egne sportslige og avlsmæssige resultater.

Han er far til flere kårede hingste i både ind- og udland som bl.a. præmiehingstene UNO Don OlympicBlue Hors DreamlineLandgestüt Celle-hingsten D’Olympus samt helsønnerne Orion og Olympus. Desuden er han far til mange medaljehopper af høj kvalitet samt datteren Silhuet, der går internationale dressurklasser med den danske ungrytter Cecilie Hedegaard.

Igennem otte år har han leveret føl, der klarer sig særdeles godt til følskuer og følauktioner. Ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2018 blev Don Olymbrio-datteren Remember Me DWB udnævnt til Årets Hoppeføl og blev på elitefølauktionen solgt til en international Grand Prix-rytter for 80.000 €.

Mange afkom har gjort sig stærkt bemærket i unghestechampionaterne og flere afkom af de ældste årgange har etableret sig godt i sporten. Blandt andet har Anna Zibrandtsens præmiehingst UNO Don Olympic repræsenteret Danmark ved UVM 2019 i Ermelo som finalist for 7-års, ligesom han samme år blev nr. 3 ved DRFs championatsfinaler. Sønnen Blue Hors Touch of Olympic L (redet af Nanna Skodborg Merrald) har også gjort sin andel, ved at udmærke sig ved sin udtagelse til det COVID-19-aflyste UVM for 6-års i 2020 og ligeledes i år 2021 ved at vinde sølv ved UVM for 7-års dressurheste.