Blue Hors

Baron

En gangartssensation af høj kvalitet

  • Ud af samme hoppestamme som Grand Prix hesten Heidi Im Gluck og den kårede avlshingst Golden Sky
  • Ud af en hingstelinje, der er kendt for at nedarve ridelighed og dressurtalent
  • Ubegrænset bevægelsespotentiale med maksimal skulderfrihed og bagbensaktivitet
  • Elasticitet og ridelighed i særklasse
  • Far til otte kårede hingste, samt flere præmierede hopper, i en alder af 9
  • Far til DRF championatsvinderen for 5-års, Blue Hors Bonsai
  • Mest benyttede hingst i Danmark i 2022
Født
2013
Farve
Rød
Højde
170
Avler
Albrecht Middelkampf
Opstaldning
Blue Hors
WFFS
Negativ
  • 1. rate4,000.00 DKK ex. moms
  • 2. rate5,000.00 DKK ex. moms
Bestil sæd
Benicio
Snoopje
Belissimo M
Valencia
Sir Donnerhall I
Finja
Beltain
Roxa
Velten Third
Wanja
Sandro Hit
Contenance D
Friedensfuerst
Groehnloh
Se mere ved Horsetelex

Blue Hors Baron startede sin karriere i Danmark i foråret 2016, hvor han opnåede kåring i Dansk Varmblod ved hingstekåringen i Herning. Herefter bestod han, i forlængelse af sin kåring 10-dages-testen, ligesom han i efteråret 2016 også bestod sin 35-dages-test. I foråret 2017 opnåede han sin endelige kåring i Herning, hvor kun tre andre 4-års hingste, udover Baron, opnåede endelig avlsgodkendelse i Danmark. Ved alle lejligheder overbeviste gangartssensationen Baron både dommere og publikum med sin høje grad af ridelighed, interiørværdier og tre fremragende grundgangarter.

Barons far, Callaho’s Benicio, er en af ​​de bedste sønner efter tophingsten Belissimo M. Benicio har vundet  Bundeschampionatet for 6-årige dressurheste, sejret i op til Intermediare II dressur samt opnået totalscoren á 9.88 ved sin materialprøve i Schliekau, med bl.a. 10 for skridt, trav og galop. I avlen har Benicio leveret præmiehingste samt fløjhingsten ved Oldenburger Verbands hingstekåring i 2015. Farfaren Belissimo M er hingsten bag Grand Prix-heste som Isabell Werths Bella Rose og de kårede sønner; BiedermeierBestseller Royale, og Barclay 20.

Morfaren, Sandro Hit-sønnen Sir Donnerhall I, er en af ​​de mest eftertragtede tyske hingste, der findes. Han har leveret adskillige topauktionsheste, præmiehingste, verdensmestre for unge dressurheste og kårede hingste og hopper, bl.a. OLD-fløjhingsten Sir Heinrich, bronzemedalisten Stanford og den dobbelte verdensmester for ungheste, Sa Coeur (2012 og 2013), der blev solgt for 2.3 mio. € på PSI auktionen i 2012. Mormorsfar, Trakehner elitehingsten Friedensfürst, bidrager ikke kun med vigtige forædlende blodkomponenter i Barons stamtavle, han var også en særdeles succesfuld dressurhest under Nicole Uphoff og Lisa Wilcox i svær dressur på internationalt plan. På grund af hans sportslige succeser og kvaliteten af ​​hans afkoms resultater, blev Friedensfürst tildelt titlen som elitehingst i 2003.

I den videre stamtavle er Grundstein I, der også var succesfuld i Grand Prix dressur, værd at nævne. Med Grundstein I bærer Baron nemlig den værdifulde Grande-blodlinje. Ydermere er Barons blodlinje også præget af forædlerblodet fra Black Sky XX, der kan betragtes som grundlæggeren af ​​den XX-linjen, der især er blevet kendt gennem Black Sky XX-sønnen Bolero. I hoppestamme findes også den kårede Grand Prix-hingst, Golden Sky. der er helbror til Barons oldemor, Groehnloh, flere kårede hingste samt succesfulde afkom på S-niveau i begge discipliner – blandt andre Alabaster-sønnen Athletic DreamboyAbajo-afkommet Aspe og Lustig efter Lucius XX. Groehnloh er også mor til Blue Hors Hotline-datteren Heidi Im Gluck, der er startet i Grand Prix.

Baron er nu tilbage i Danmark, hvor han fra sin nye base på Blue Hors skal betjene de danske hopper og tage del i sporten. I 2022 gjorde han debut på alle fronter, da han deltog ved hingstefremvisningerne i både Herning og på Blue Hors, gjorde stævnedebut med Blue Hors-rytter Cristian Tudela Ruiz og betjente nok hopper til at blive udnævnt som den mest benyttede hingst i Danmark i 2022.

Vi har erfaret at Barons afkom er særdeles smidige og velfungerende under rytter, hvilket stemmer flot overens med hans hingstelinje, der er berømt for at nedarve ridelighed, dressurtalent, ubegrænset bevægelsespotentiale med maksimal skulderfrihed og bagbensaktivitet samt elasticitet og ridelighed i særklasse.

Han er far til flere højtkårede hopper og hingste som blandt andre de hannoveranerkårede hingste Bachelor, Beggin C, Baron De Ley og Bugatti GS, samt vores egne to superhopper Blue Hors Bonsai (efter Baron/Royal Classic, opdrætter: Irmgard Schmidt) og Blue Hors Balady (efter Baron/Fürst Romancier, opdrætter: ZG Klein & Mömesheim)

Netop hoppen Bonsai har været særdeles medvirkende i købet af Baron, da hoppen fra en tidlig alder har bjergtaget hele personalet på Blue Hors for sine ubegrænsede evner. Bonsai er blev kåret som fløjhoppe og ‘Dagens Bedste Hoppe’ ved hannoveranerforbundets hoppekåring i Grindsted med karakteren 9 for skridt, 9 for trav, 10 for galop, 9 for ridelighed og 9,5 af testrytter, ligesom hun også har deltaget ved Dansk Ride Forbunds championatsfinaler for ungheste.

I 2023 deltog Bonsai igen ved Dansk Ride Forbunds championatsfinaler. Denne gang for 5-års. Her opnåede hoppen, med Nanna Skodborg Merrald i sadlen, 9.8 for trav, 9.0 for skridt, 8.9 for galop, 9.6 for ridelighed, 10 for kapacitet og 94.600 point i totalscore i den indledende kvalifikation! I finaleklassen red de sig til 9.5 for trav, 9,0 for skridt, 8.8 for galop, 8.8 for ridelighed, 9.3 for kapacitet og en totalscore á 90.800 point – og altså en samlet sejr i championatet!