Blue Hors

St. Schufro

Et stjerneskud på den internationale scene

  • OBS! 2 doser pr. brunst
  • Elitehingst i Dansk Varmblod
  • Vinder af CDI Herning Grand Prix Freestyle med 84.360 %
  • Flere kårede sønner i Tyskland bl.a. den svenske championatsvinder Skyline To Be og materialprøvevinderen St. Athletique
  • Far til sølvmedaljehoppe og 6-års championatsvinder Sweetnes
  • Far til kåret søn og datter solgt på auktion i Verden for 400.000 € og 205.000 €
  • Far til UVM-guldvinderen St. Paris
Født
2011
Farve
Sort
Højde
170
Avler
Joachim Wahlers
Opstaldning
Blue Hors
WFFS
Negativ
  • 1. rate5,000.00 DKK ex. moms
  • 2. rate10,000.00 DKK ex. moms
Bestil sæd
St. Moritz Junior
Dorina
St. Moritz
Wie Princess
Blue Hors Don Schufro
Asta
Sandro Hit
Dondola
Wie Weltmeyer
Princess
Donnerhall
Fiesta
Atatuerk
Minolta
Se mere ved Horsetelex

St. Schufro var præmiehingst ved hannoveranerkåringen i 2013, vinder af den danske 35-dages test i 2014 med 864,5 point, hvorefter han blev fløjhingst i 4-års holdet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i 2015.

Hans far, St. Moritz Jr., var selv præmiehingst i Verden i 2009 og aflagde en særdeles god 30-dages test i Neustadt/Dosse med karakterer fra 8,88 til 9,25 samt kvalificerede sig til bundeschampionatet.

Hans mor, Wie Princess, er også mor til hingsten Finest, der ligeledes blev præmiehingst i Verden i 2013. Ud af St. Schufros hoppestamme er der ligeledes flere kårede avlshingste: Aderlass, der var fløjhingst i Hannover i 1971, LindbergCampbel Czech samt adskillige S-heste både i dressur og springning. St. Schufros morfar kræver ingen større præsentation – det er vores egen Blue Hors Don Schufro. I tredje generation kommer hingsten Atatürk, som er far til et stort antal sportsheste både indenfor dressur og springning.

Han har som 4-, 5- og 6-års med Allan Grøn i sadlen vundet DRF-championatskvalifikationer med samlet resultat på langt over 9 og har opnået karakteren 9,8 i skridttrav og galop såvel som ridelighed!

I dag rides elitehingsten i Dansk Varmblod, St. Schufro, af Nanna Skodborg Merrald, der lige fra sin debut med hingsten i 2018 har haft enorm succes i klasserne MA, Prix St. Georges, Intermediaire I,  Intermediaire II  og nu også i Grand Prix ved landsstævner, internationale stævner og på World Cup-niveau.

Han er en rigtig pleaser og en meget stor daglig fornøjelse at arbejde med. St. Schufro har fuld koncentration på sit arbejde og sin rytter, og han besidder et ubegrænset talent. Han er den sødeste, roligste og nemmeste hingst at have med at gøre, og så har han en helt særlig evne til at lade sig tænde til toppræstation”‘
– Nanna Skodborg Merrald

I sommeren 2022 tog de den internationale scene med storm, da de blev kåret som vindere af Grand Prix Freestyle med 81.080 % ved CDI Falsterbo, ligesom de også vandt Nations Cup med det danske hold! Senere, i vinteren 2022/2023, gjorde de deres indtog i World Cup sammenhænge, hvor de først ved World Cup Vilhelmsborg blev dobbelt toer i både Grand Prix og Freestyle. I januar 2023 deltog de igen i World Cup kvalifikationerne, denne gang ved World Cup Mechelen, hvor ide blev placeret som nummer 4 i Grand Prix’en. Ved CDI Herning, der blev afholdt under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, blev de toer med 76.543 % i den indledende CDI5* Grand Prix, imens de dagen efter tog sejren i den CDI5* Grand Prix Freestyle med vilde 84.360 %

Blue Hors St. Schufro kendetegnes ved et fantastisk temperament med den optimale tænd-og-sluk-funktion, en energisk, rummelig og smidig bevægelse med fremragende mekanik og op-ad-bakke-tendens samt en helt enestående samarbejdsvilje og ridelighed, og heldigvis nedarver han i vid udstrækning sine egne stærke sider. Han er farvegen testet og kan dermed kun nedarve brune/sorte føl.

– St. Schufro passer bedst på højtstillede, typefaste hopper med god front og gode rammer, og til gengæld så giver han sine afkom en besnærende mekanik og en fantastisk ridelighed,
 fortæller Martin Klavsen.

Således passer han ofte rigtig godt sammen med højtstillede og storrammede hopper efter f.eks. Blue Hors ZackBlue Hors Hotline og Blue Hors Romanov.

St. Schufro har i en tidlig alder markeret sig stærkt i avlen og leverer hvert år afkom, der i kraft af deres store gangformåen klarer sig særdeles godt ved skuer og på auktioner. Ved hannoveranerkåringen i Verden i 2018 blev en søn kåret og solgt for ikke mindre end 400.000 €. Samme år opnåede sønner kåring i Tyskland, ligesom datteren Sweetnes fra hans første følårgang opnåede opdrættermedalje i sølv ved Dansk Varmblods Eliteskue efter at have aflagt en af landets bedste rideprøver.

Ved Blue Hors Dressurchampionat i 2019 vandt St. Schufro-datteren Sweetnes finalen for 4-års med Silje Bakken som rytter. Hoppen opnåede samlet 8,5 med 9-taller i galop og potentiale. Ekvipagen brillerede igen ved DRF’s championatsfinaler på Blue Hors, hvor Sweetnes var bedste DV-hest i den indledende klasse og sluttede som nr. 9. Sweetnes skulle også have repræsenteret Danmark ved UVM 2020, der desværre blev aflyst.

Tre Blue Hors St. Schufro-afkom deltog ved Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning i marts 2020; Sweetnes, Sporty Spice og St. Souci.