Blue Hors

Santiano

Billedsmuk hingst lavet på de bedste blodlinjer

  • Vinder af Pavo Cup for 5-års med bl.a. 9,5 for ridelighed
  • Udtaget til UVM for 5-års i Ermelo
  • Mest benyttede hingst i Holland 2022
  • Nr. 3 ved KWPN’s materialprøve med 87,5 point, flere 9-taller og 9,5 for galop
  • Moderen Romanik ud af en super hoppestamme med flere højtkårede hopper og hingste
  • Super første følårgang med flere fløjføl og top auktionspriser i Holland
Født
2017
Farve
Brun
Højde
171
Avler
Straight Horse /Eva Götzsche & Mogens Pedersen
Opstaldning
Blue Hors
WFFS
Negativ
  • 1. rate4,000.00 DKK ex. moms
  • 2. rate5,000.00 DKK ex. moms
Bestil sæd
Sezuan
Romanik
Blue Hors Zack
Boegegaardens Don Romina
Romanov
Dunja
Rousseau
Orona
Blue Hors Don Schufro
Boegegaardens Laina
Rohdiamant
Rumirell
Blue Hors Don Schufro
Luret
Se mere ved Horsetelex

Blue Hors Santiano er en billedsmuk hingst lavet på de bedste blodlinjer. Han blev indkøbt som føl hos stutteri Straight Horse ved Eva Götzche og Mogens Pedersen, der også ejer hans mor, hoppen Romanik, der er ud af en super hoppestamme med flere højtkårede hopper og hingste.

Santiano aflagde i efteråret 2020 en 21-dages materialprøve i KWPN, hvor han blev nr. 3. Her opnåede han hele 87,5 point med karaktererne 8 for skridt8,5 for trav9,5 for galop, 8,5 for smidighed9 for kropsholdning og balance9 for ridelighed og indstilling samt 9 for kapacitet.

Den officielle KWPN-21-dages materialprøverapport beskriver Santiano således:
Blue Hors Santiano er en afbalanceret og pålidelig hingst med en god indstilling. Hingsten er meget arbejdsvillig og fungerer rigtig godt. Skridten er renaktiv og har mere end tilstrækkeligt omfangTraven har meget kadence, godt omfang, god balance og kraft. Bagbenet kunne have lidt mere bøjning. Galoppen er op-ad-bakke med god viddeimpuls og stor evne til at lukke sammen. Blue Hors Santiano bevæger sig med meget god kropsholdning, en masse balance og stor fleksibilitet. Blue Hors Santiano har et stort talent for dressur og giver sin rytter en rigtig god følelse

I 2022 har Santiano deltaget ved de hollandske Hengstecompetitie, hvor han har opnået de flotte karakterer 8 for skridt9 for trav9,5 for galop9 for ridelighed og 8,5 for helhed. Han blev ligeledes far til en super første følårgang med flere fløjføl og top auktionspriser i Holland, ligesom han blev udtaget til at repræsentere Danmark ved UVM for 5-års i Ermelo. Kronen på værket blev hans sejr i den prestigefyldte Pavo Cup for 5-år, hvor han scorede bl.a. 9,5 for ridelighed!

Samtidig med, at han har gjort karriere i sporten, har han også været en yderst populær avlshingst igennem sin udstationering hos Hengstenstation van Uytert. Så populær, at han var den mest benyttede hingst i Holland i 2022 med knap 400 hopper!

Faderhingsten er den tredobbelte UVM-vinder, Blue Hors Zack-sønnen Sezuan. Sezuan er en yderst vellidt producent af både talentfulde og populære avlshingste, championatsvindere, højtkårede hopper, samt særdeles efterstræbte rideheste, der alle viser talent for dressurens sværeste øvelser og et imponerende gangartsforløb – alt sammen i både ind- og udland. Sezuan er desuden den eneste hingst, der allerede er far til flere afkom, der har vundet UVM-medaljer – og som ligeså allerede er på vej mod topsporten. Farfaren er ingen ringere end Blue Hors Zack, der længe har lagt i Top 10 på FEI’s verdensrangliste og har gået flere af de største internationale dressurmesterskaber, deriblandt OL i 2020, og som også er far til Sezuans helsøster Straight Horse Ascenzione, der er succesfuld UVM-finalist og nu sejrrig i international lilletur.

Santiano er linjeavlet på hingsten, der revolutionerede dansk dressurhesteavl, Blue Hors Don Schufro. Don Schufro var med til at vinde en bronzemedalje for det danske hold under OL i Hong Kong 2008. Særligt Don Schufros døtre har haft enorm betydning i moderne ridehesteavl.

Med hopper efter både Blue Hors Romanov (morfar) og Don Schufro (mormorsfar), der begge var aktive i international Grand Prix dressur på allerhøjeste plan, sideløbende med succesfulde karrierer som avlshingste, er hoppestammen bag Santiano særdeles spændende og med en imponerende produktion af succesfulde sports- og avlsheste, der klarer sig godt på tværs af avlsforbund og landegrænser. Zack har ofte konkurreret i international Grand Prix mod sin egen søn Glock’s Zonik, der er halvbror til Santiano, da de begge er efter hoppen Romanik. Romanik er også mor til Grand Prix-hoppen Zackonik, ligesom hun er mormor til guldmedaljehoppen Straight Horse De Milla, der i 2020 var udtaget til UVM. Hun er ligeledes hoppen bag avlsgodkendte Straight Horse Sir Romance, ligesom Santianos helbror Straight Horse Sezarion er godt på vej mod en international karriere med sin spanske Grand Prix-rytter Alejandro Asencio Mendez.

Avlsleder Martin Klavsen glædes over at have en Sezuan-søn som Santiano, hvor type, bevægelseskvalitet i alle tre gangarter, afstamning på morsiden går op i en højere enhed. Santianos genetiske ophav oser af præstation på fædrene, såvel som mødrenes side. Begge sider tæller både højtpræmierede hopper og hingste, såvel som sportsheste med internationale præstationer i international Grand Prix-dressur.

“Han er den Sezuan-søn, vi har ventet på, for han er ikke blot topatletisk og velbalanceret i sine bevægelser, men også en meget ukompliceret hest, der er en fornøjelse at arbejde med”
– Martin Klavsen, avlsleder

I kraft af sin koncentration af præstationsblod forventes Santiano at kunne tilføre sportslige kvaliteter til sine afkom i form af bevægelseskapacitet, såvel som ridelighed og arbejdsvilje. Særligt skal hans velbalancerede og naturligt gennemsprungne galop fremhæves, og han forventes at nedarve en særdeles god galop til sine afkom. Han passer typemæssigt og afstamningsmæssigt til et bredt udsnit af hopper.

” Santiano har fortsat sin positive udvikling, og han fremstår som en rigtig sportsmodel med et godt hingstepræg. Han forventes at nedarve sit flotte format med gode rammer og sine rummelige bevægelser med særdeles god mekanik”
– Martin Klavsen, avlsleder

Samtidig med, at han er yderst succesfuld i sporten, er han også en yderst populær avlshingst. Så populær, at han var den mest benyttede hingst i Holland i 2022 med knap 400 hopper! Og med en super første følårgang med flere fløjføl og top auktionspriser, er der meget at glæde sig til ved fremtiden.