Mini-clinic med fokus på Grand Prix hestens daglige arbejde

Ved aftenens mini-clinic med Blue Hors eliterytter Nanna Skodborg Merrald, havde hun medbragt avlshingsten Blue Hors St. Schufro. Her var der fokus på det daglige Grand Prix-arbejde med elitehingsten, hvor særligt midterlinjer, overgange og fokus på opbygningen af styrke  kom i fokus 

Mini-clinic med fokus på Grand Prix hestens daglige arbejde

Der blev tegnet og forklaret

Det var en glad Blue Hors St. Schufro (efter St. Moritz Jr. – Blue Hors Don Schufro), der gjorde entré med Nanna Skodborg Merrald i sadlen. St. Schufro elsker det hvide hegn og var klar til dans, trods han blev præsenteret i dagligdags frisure (løs man og pandelok) og udstyr (blå bandager og underlag). Men, der var en mening med det hele; nemlig at vise det daglige arbejde med en Grand Prix avlshingst.

Der var fyldt op med mennesker på tribunerne og de fik af Nanna forklaret og tegnet øvelser, følelse, fornemmelser og former. Aftenens fokus var ikke på det “flashy”, men på de små detaljer, der skaber helheden, bl.a. overgange. Der blev gennemredet masser af skridt-, trav- og galopovergange. En simpel gentagende øvelse, der er en del af det supervigtige daglige arbejde, der ikke slider på hesten, men opbygger den og “tester speederen og kvikheden” af. 

80 % af min tid bliver brugt på “det kedelige”, men det er det, der er fedt for mig, for nørderiet med de små forbedrende ting er det, der gør at det også spiller i Grand Prix’en. "Kedelige småting", der gør forskellen for om det bliver 68 % eller 75 %, ligesom det også er opbyggende, så vores heste kan blive gamle og vi kan have dem længe endnu

Nanna Skodborg Merrald

Midterlinjer og schenkelvigninger

Nanna afslørede, at det faktisk ikke er særligt ofte, at hun og Michael øver det hun og hestene er gode til. I St. Schufros tilfælde er det en øvelse som traverser. I stedet rider de hellere en række schenkelvigninger i samme linje som traverserne ville være i Grand Prix-programmerne. En anden øvelse Nanna fremhævede, er midterlinjen. Også midterlinjen, som øvelse, nyder godt af overgange. Her bidrager overgangene til at styrke bl.a. arbejdet med den sidste midterlinje i Grand Prix’en – en vigtig linje, der giver både det indledende og afsluttende indtryk.

 

 

Hvis det er svært for mig, i den daglige træning, at lave en schenkelvigning, bliver det også svært med traverser. Her afslører den helt almindelige schenkelvigning om smidigheden er på plads - en vigtig øvelse hele vejen igennem!

Nanna Skodborg Merrald