"Som at spise marcipanbrød"

HINGSTEPRÆSENTATIONS KLASSER

 

Hingstene er et trækplaster og sædvanen tror var det Bjarne der tog publikum med på en rejse som både var lærerig og fuld af anekdoter. Tydeligvis er Bjarne i sit es når han står der foran publikum og faktisk nyder han det så meget at han spontant udbrød at “Det er som at spise marcipanbrød”… en yndlingsspise må vi formode 🙂

 

Fra Blue Hors blev følgende hingste fremvist:

 

 • BLUE HORS Santiano.  LÆS MERE
  Sezuan – Romanov – Blue Hors Don Schufro

Santiano har været en af hollands mest foretrukne hingste med over 400 bedækninger.  Samtidig har han  klaret sig aldeles fremragende under sin hollandske rytter Renate Van Uyert, hvor ekvipagen vandt Pavo Cup for 5-års med bl.a. 9,5 for ridelighed. Santiano er nu under sadel hos Nanna, som er særdeles glad for at ride den billedsmukke hingst, som nu står til afbenyttelse for de danske avlere.

 • BLUE HORS Baron LÆS MERE
  Benicio – Sir Donnerhall I – Friedensfürst

Danmarks mest benyttede avlshingst blandt de danske avlere i 2022 og det forstå man jo godt når man ser hvor elegant og yndefuldt den danser rundt med sin faste rytter; Cristian Tudela Ruiz. Hingsten har udviklet sig forbilledligt og Bjarne kommeterede på det flotte arbejde som Cristian har lagt i hingstens uddannelse siden han sidste år også blev fremvist i præsentationsklassen.

 

 • BLUE HORS Monte Carlo  LÆS MERE
  Glock’s Dream Boy – United – Jazz

Monte Carlo er så småt begyndt at snuse til de samlende øvelser og Nanna kunne i dag vise ham frem i en meget afslappet form hvor alle øvelserne havde både flow og swung. Helt tydeligt er Monte Carlo klar på opgaven og at hun havde valgt at vise hvor langt de er i deres uddannelse ved torsdagens clinic var netop for at demonstrere hingstens enorme ridelighed, som også Bjarne bemærkede.

 

 • BLUE HORS Kingston  LÆS MERE
  Glock’s Toto Jr. – Turbo Magic – Cabochon

Nanna har 8 hingste med sig i Herning, en ret fantastisk liste af hingste på hver deres udviklingsstadie, men ikke desto mindre en liste af kvalitetshingste som de fleste kun kan drømme om. Kingston er ingen undtagelse. “DEN SORTE HINGST” er en fryd for øjet og med Nanna som pilot er der ingen tvivl om at det er en kombination der nok skal blive lagt mærke til på dressurbanerne.

 

 • BLUE HORS Zackerey   LÆS MERE
  Blue Hors Zack – Sandro Hit – Solos Carex

Der er ikke mange som ham, som Bjarne så rigtigt kunne berette. Faktisk er den GULDMEDALJE som Zackerey er tildelt i dansk Varmblod kun tidligere givet 7  gange. Zackerey er en stjernehingst der tydeligvis har HELE PAKKEN ….. og lidt til. Han har POWER & PERSONLIGHED og så kommer han i en form som Bjarne tidligere har sagt er det nærmeste man kommer det perfekte avlsmål.
Det er helt UNIKT – og det er præcis hvad Zackerey er ….. han er som sin far en ENER.

 

 

 • BLUE HORS Luton  LÆS MERE
  La Vie – Bretton Woods – His Highness – Wolkentanz II

Nyeste kårede hingst på Blue Hors, nemlig Blue Hors Luton lod sig ikke intimidere af den ellers noget imponerende kulisse tætpakket med publikum. Cristian kunne uden problemer vise, hvorfor ridelighed netop kendetegner denne moderne og smukke hingst.

Blue Hors Santiano & Nanna Skodborg Merrald