Følaften på Blue Hors 2023

Følaften på Blue Hors var,  traditionen tro, en aften fuld af hingst, føl og avlerhygge i de skønne omgivelser på Blue Hors

Følaften på Blue Hors 2023

Hoppeføl. Født: 28.04.2023. Blue Hors Baron – Quaterback – Calypso II. Opdrætter: Iwe Horses.

Følaften med fokus på Blue Hors-hingstene og deres afkom

Ved følaftenen blev avlerne inviteret til at komme helt tæt på Blue Hors-hingstene og deres afkom. Avlerne fik en unik mulighed for at opleve hingstekollektionen fra Blue Hors på nært hold. Avlsleder Martin Klavsen var vært og guidede sammen med eliterytter Nanna Skodborg Merrald publikum gennem aftenen, hvor de satte ord på hingstenes forskellige styrker indenfor avl og sport.

Især de af de yngre hingste, som nu kan fremvise deres første følårgange, blev fulgt med ekstra stor interesse. Og dette er netop en aften, hvor avlerne får mulighed for at se potentialet og hvilke særlige egenskaber, de enkelte Blue Hors-hingst videregiver til  deres afkom.

Arrangementet giver samtidig avlerne en unik mulighed for at netværke, udveksle erfaringer og drøfte avlsspørgsmål med både Martin Klavsen, avlsrådgiver Lennart Lindberg, dyrlæge Cecilie Ventzel og andre avlere. Det var en aften dedikeret til avlens verden, hvor man kunne dele sin passion for avl og høre om de seneste tendenser og fremskridt inden for varmblodsavlen.

 

 

Afkom efter Blue Hors Baron

De fremviste afkom efter Blue Hors Baron (efter Callaho’s Benicio – Sir Donnerhall I – Friedenfürst, opdrætter: Albrecht Middelkampf), bestod i aftes af to hoppeføl og et hingsteføl. Føl, der alle viser enestående smidighed, dressurtalent og stor bevægelseskvalitet. Barons hingstelinje er kendt for at videregive ridelighed, bevægelsespotentiale og elasticitet i særklasse. Hans afkom lever til fulde op til vores forventninger og har potentiale til at blive fremragende dressurheste. Der er ingen tvivl om, at Barons linje er en kilde til spændende avlsmuligheder og fremtidig succes inden for dressurverdenen.

Nanna Skodborg Merrald, der er rytter på Baron-datteren Bonsai, kunne fortælle, at hun den anden dag red 5-års programmet igennem på Bonsai – og at det havde været en fantastisk tur!

“Hvis de bliver ligesom de to Baron-døtre vi har her på Blue Hors, må Baron, for min skyld, meget gerne spytte flere ud af den slags afkom!”
– Nanna Skodborg Merrald

Blue Hors Baron (Callaho's Benicio/Sir Donnerhall I)

Afkom efter Blue Hors Farrell

Det er ingen overraskelse, at avlerne står i kø for at benytte Blue Hors Farrell (efter Fürstenball – Dacaprio – Wolkenstein II, opdrætter: Hans-Heinrich Plate).

Farrell er den perfekte kombination af talent, ridelighed og udtryk. Med Farrell som hingst er avlerne sikre på at skabe heste, der vil imponere både på stævnebanen og hos potentielle købere.

Fremvisningen af disse tre hingsteføl er en fejring af Farrells indflydelse som avlshingst og bekræfter hans position som en af de mest eftertragtede hingste på markedet. Disse hingsteføl er et levende bevis på hans arv og en spændende påmindelse om, at det bedste stadig er i vente fra Farrell og hans afkom.

Blue Hors Farrell (Fürstenball/Dacaprio)

Blue Hors Don Schufro

Det er med stor glæde, at vi kan byde velkommen til et afkom efter en sand legende – Blue Hors Don Schufro (efter Donnerhall – Pik Bube I – Unkenruf, opdrætter: Martin Meier)

På denne følaften præsenterede vi et hoppeføl i en spændende kombination af Blue Hors Don Schufro, Tailormade Temptation og Bernstein.

Don Schufro, en af dansk dressuravlens store helte, efterlader en enestående arv med sit unikke talent og utrolige ridelighed. Så selvom antallet af nytilkomne afkom er begrænset, er de heste, der bærer hans blodlinjer, noget helt specielt, og dette hoppeføl er ingen undtagelse!

Hoppeføl. Født: 04.04.2023. Blue Hors Don Schufro - Tailormade Temptation - Bernstein. Opdrætter: Caroline Krog.

Blue Hors Feinstar

Blue Hors Feinstar, en lovende hingst efter Blue Hors Farrell – Bon ‘A Parte – Landsieger I (opdrætter: Lars Wenke), kommer i samme smukke indpakning som sin far. Han er en hingst med en imponerende type og udstråling, der lover spændende fremtidige præstationer.

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Feinstar fortsætter med at gøre sin far kunsten efter, og tilføje sit eget præg på sit afkom. Han er virkelig en hingst med et unikt potentiale og evne til at lave heste med både type og ynde.

Hoppeføl. Født: 02.04.2023. Blue Hors Feinstar - Blue Hors Zack - Solos Carex. Opdrætter: Blue Hors.

Afkom efter Blue Hors Kingston

Tre veloplagte føl efter Blue Hors Kingston (efter Glock’s Toto Jr. – Turbo Magic – Flemmingh, opdrætter: J. Zeewuster).

Disse føl bar stolte præg af både faderhingstens og moderhoppens bedste egenskaber, og det var tydeligt at se deres forbindelse til andre Blue Hors-hingste i flere led. Med deres imponerende udstråling og potentiale repræsenterer disse føl Blue Hors-avlen på flot vis.

Blue Hors Kingston (Glock's Toto Junior/Turbo Magic)

Afkom efter Blue Hors Monte Carlo

Monte Carlos afkom efterlod ingen tvivl om, hvorfor han er så eftertragtet som avlshingst. Blue Hors Monte Carlo (efter Glock’s Dream Boy N.O.P. – United – Jazz, opdrætter: Dhr. T.J.M. Coomans), der er en sand mester i avl, kunne stolt præsentere 3 afkom, der var spektakulære og imponerende, og de bar alle det samme eksplosive bevægelsespotentiale som deres far.

Afkom efter Blue Hors Santiano

Vores billedskønne hingst, Blue Hors Santiano (efter Sezuan – Blue Hors Romanov – Blue Hors Don Schufro, opdrætter: Straight Horse), til daglig redet af Nanna Skodborg Merrald, har gjort sig bemærket både i Holland og herhjemme som en efterspurgt avlshingst. Sidste år var han hollandsk højdespringer, da han bedækkede knap 400 hopper i Holland.

I dag blev der fremvist to hoppeføl og et hingsteføl efter Santiano. Disse føl kommer fra forskellige afstamninge, med dels hollandske rødder, og hoppeføllet med et strejf af fuldblod. Trods deres forskellige oprindelse er det tydeligt at se, hvordan Santiano præger dem begge med sin ædle og en moderne elegance, der er i tråd med nutidens krav til sportsheste.

Afkom efter Blue Hors Viconte

Også den udstationerede Blue Hors Viconte (efter Vivaldi – Sandro Hit – Brentano II, opdrætter: Klaus Tuchen) var repræsenteret af et enkelt afkom; et storrammet hingsteføl, der har Ampere og Indoctro på morsiden af sin afstamning.

Hingsteføl. Født: 19.04.2023. Blue Hors Viconte - Ampere - Indoctro. Opdrætter: Heidi Nisgaard.

Afkom efter Blue Hors Zack

At Blue Hors Zack (efter Rousseau – Jazz – Belisar, opdrætter: Fam. Wilschut) i en alder af 19 år stadig ikke har lært at stå stille, når han mønstres for hånd, giver anledning til mange morsomme kommentarer, også fra hingstens rytter, Nanna, som med et glimt i øjet fortalte at;
vi rider ham (Zack) til hver mandag

Men selvom Zack kan være en udfordring på jorden, er der ingen tvivl om, at han regerer som en konge i sadlen. Han er en sand dynamo, der leverer magiske præstationer, og det er netop denne kombination af charme og enestående evner, der gør ham til en helt unik personlighed i rideverdenen.

Et enkelt, men imponerende afkom efter Zack blev fremvist, og dette føl er lavet på Don Schufros fremragende hoppestamme og bærer en perlerække af præstationsblodlinjer. Dette gør ham også til en helbror til Blue Hors Zatchmo og Blue Hors Zirrus – så det er store fodspor han skal fylde ud!

Føllet, der er avlet på Don Schufros hoppestamme, arver en fornem arv fra både Zack og Don Schufro, der bidrager til føllets allerede imponerende potentiale.

Hingsteføl. Født: 14.04.2023. Blue Hors Zack - Donnerhall - Pik Bube. Opdrætter: Blue Hors.

Afkom efter Blue Hors Zackerey

Rosinen i pølseenden blev et velgående hingsteføl efter vores udstationerede guldmedaljehingst Blue Hors Zackerey (efter Blue Hors Zack – Sandro Hit – Solos Carex, opdrætter: Tove og Ove Møller Nørgaard).

Dette føl, der er efter Blue Hors Zackerey – Bøgegårdens Santiago – Baltimore Vrå, imponerede med sit ædle og moderne eksteriør samt en imponerende gangartskvalitet. Det er tydeligt, at disse to kendetegn, ædelt udseende og stærke gangarter, er nøgleegenskaber hos afkommene efter Zackerey.

Hingsteføl. Født: 07.04.2023. Blue Hors Zackerey - Bøgegårdens Santiano - Baltimore Vrå. Opdrætter: Højgaard Dressage.