30-års jubilæum & Åbent Hus

Åbent Hus slog alle rekorder, da 30 år i branchen skulle fejres med manér og avlere fra nær og fjern valfartede til Randbøl for i festligt lag at samles omkring vores fælles passion for heste!

 

30-års jubilæum & Åbent Hus
”Det var en fantastisk aften, jeg er stadig helt høj på den magiske stemning og den overvældende feedback jeg har fået fra begejstrede avlere”

Breeding Manager Martin Klavsen

Blue Hors Zackerey

Blue Hors Zack – Sandro Hit – Solos Carex

Guldmedaljehingsten Zackerey er en helt særlig hingst af sjælden kaliber. Kun 7 gange har Dansk Varmblod tildelt denne særlige hædring og med en helt unik toppræstationsafstamning er Zackerey et oplagt valg til så særlig en hædring.

Zackerey er en stjernehingst der tydeligvis har HELE PAKKEN ….. Og lidt til. Han har POWER og PERSONLIGHED og så kommer han i en billedskøn form.

Zackerey har mange yngre afkom som viser potentiale til at blive kommende superstjerner og vi har skyhøje forventninger til at hoppe som Miss Daisy DWB som blev købt på Dansk Varmblod Elite Auktion. Hun var bedste 2 års hoppe på Fyn og trods en skade var der stor efterspørgsel på hende til eliteauktionen.

 

Blue Hors Bondo

Bonds – Dante Weltino – Rohdiamant

Blue Hors Bondo er produktet af en hoppelinje, hvor ridelighed og funktionelle heste har været i fokus. Trods sine kun 3 år viser han under rytter Marie Witt Poulsen, hvorfor han i hannoveranerforbundet blev kåret som præmiehingst. Han viser i dag en overlegen galopbevægelse med masser af op-ad-bakke tendens.

Blue Hors Luton

La Vie – Bretton Woods – His Highness – Wolkentanz II

Nyeste kårede hingst på Blue Hors, nemlig Blue Hors Luton, viste hvor fremragende en hingst han er under Cristian Tudela Ruiz.

I Blue Hors Luton finder man en kombination af nogle af dressurens mest eftertragtede blodlinjer repræsenteret ved  La Vie og hovedstambogshoppen Brenda. Luton er en moderne hingst med masser af elastik og at dømme efter hingsteføllet Luton/Wolkentanz II/Matcho, som blev vist på storskærmen er det også noget han giver videre.

Blue Hors Monte Carlo

Glock’s Dream Boy – United – Jazz

Monte Carlo er så småt begyndt at snuse til de samlende øvelser og Nanna demonstrerede i dag at de er godt på vej i deres uddannelse. I 2021 var Monte Carlo Danmarks mest benyttede hingst og over en kam er det bevægelsesstærke afkom med masser af aktion, der kendertegner de mange føl efter ham.

Martin fremviste i dag 2 hoppeføl – den ene er lavet på Miss Daisys mor og den anden er fra Andreas Gregersens gennemavlede hoppestamme hvorfra  Zick Flower, som i dag går Grand Prix med Cristian Tudela Ruiz, også stammer.

 1. Hoppeføl
  F. 20.02.2023
  Monte Carlo – Farrell – Rosentau
  Avler: Bjarne Pedersen
 2. Hoppeføl
  F. 11.03.2023
  Monte Carlo – Zack – Resident
  Avler: Andreas Gregersen

Uno Don Olympic

Blue Hors Don Olymbrio – Del Piero – Falkland
Avler: Stutteri Uno

Rytter Anna Zibrandsen fremviste sit helt store fremtidshåb, hingsten Uno Don Olympic. Hun har fortalt at hun elsker at ride Don Olymbrio afkom og i Herning havde hun endnu et afkom efter hingsten, nemlig årets hoppeføl 2018 Remember Me DWB, som blev placeret som nr. 6 i Unghestechampionatet.

Uno Don Olympic er præmiehingst i Dansk Varmblod og som 7 års udtaget til UVM finalen i Ermelo.

 

Avlerpræmiering

Sædvanen tro hædrede vi de af vores avlere, som i forgangne år har haft afkom efter Blue Hors hingste, som på stævnebanerne har udmærket sig.

Glæd dig til en uddybende artikel om de flotte resultater her på siden!

Avlerpræmiering

Blue Hors Farrell

Fürstenball – Dacaprio – Wolkenstein II
Avler: Hans-Heinrich Plate

Ingen tvivl om at Farrell godt selv ved han er LÆKKER – han elsker opmærksomheden og at folk udelukkende er kommet for at se HAM hersker der i hans sind INGEN tvivl om.

Nanna har de seneste år redet hingsten fra den ene sejr til den næste og senest tog de en sejr i CDI1* i Herning.

Farrell har 14 kårede sønner og flere præmiehingste, bla. Blue Hors Feinstar som er en del af Blue Hors’ egen hingstekollektion. Han er far til Årets hoppe i DV 2018 og datteren Fascination blev solgt for €110.000 som dyreste hest ved Oldenburg Special Edition Auktion.

Blue Hors Farrell med rytter Nanna Skodborg Merrald

Blue Hors Feinstar

Blue Hors Farrell – Bon A’Parte . Landsieger I
Avler: Lars Wenke

Blue Hors Farrells signatur er at han giver smukke afkom – og her opfylder Feinstar med sit elegante og billedskønne ydre ikke noget tilbage at ønske.

Men Feinstar er ikke kun en fryd for øjet – han er også en præmiehingst i Oldenburger Verband. Den brune Farrell søn er en moderne unghingst ud af samme avlsstamme som den legendariske Feiner Stern.

Første følårgang tegner lovende hvis hoppeføllet repræsenterer hvad vi kan forvente af denne fremragende hingst.

Hoppeføl
F. 03.03.2023
Blue Hors Feinstar – Blue Hors Zack – Blue Hors Romanov
Avler: Blue Hors

Blue Hors Glamourville

Glamourdale – Londonderry – Fürst Heinrich
Avler: Christian Thelker

Glamourville er ud af nogle exceptionelt højaktuelle blodlinjer, der udgør en kombination af dressurens giganter – og med sit smukke eksteriør er han svær at komme udenom. Med Marie Witt Poulsen i sadlen viser Glamourville han ikke kun besidder et fantastisk ydre, men også stor funktionalitet.

Glamourville er produktet af en kombination af dressurens giganter; den tæt på uovervindelige Glamourdale og den hannoveranske topbeskeler Londonderry.

Blue Hors St. Schufro

St. Moritz Jr. – Blue Hors Don Schufro – Atatuerk
Avler: Joachim Wahlers

Blue Hors St. Schufro har siden hingstekåringen i Herning været på alles læber. Med en sejr i CDI5* Freestyle med 84,360% understregede han med al tydelighed hvordan han blandt avlere er det sikre valg når man vil have ridelige afkom. Hans afkom er eftertragtede blandt rytterne og på stævnebanerne er det ofte hans afkom som står øverst på sejrskamlerne.

En helt særlig repæsentant er UVM vinderen St. Paris, som til dagligt rides af Victoria Vallentin. Det er dog ikke denne hoppe, men en anden St. Schufro hoppe, hun rider i dag; nemlig sølvmedaljehoppen Lygum’s Zelina e. Blue Hors St. Schufro – Blue Hors Zack – Sandro Hit (Avler: Tine & Henning Lygum Jensen). Lygum’s Zelina vandt Blue Hors Dressur championat som 3-års med bl.a. 10 i trav, 9,5 i galop og 9 i ridelighed.

 

 

 

 

Lygum's Zelina, Blue Hors Åbent Hus 2023

Blue Hors Kingston

Glock’s Toto Jr – Turbo Magic – Flemmingh
Avler: J. Zeewuster

Nanna har efterhånden mange TOPHESTE og upcoming kandidater. Kingston er så absolut en de hingste i pipeline som der er mange forventninger til. Han har den helt rigtige indstilling til at gå til ridning og krydret med en arbejdsiver er der så absolut noget at hænge forventninger op på.

I trav har hingsten god mekanik og rummelighed med aktive, indundergribende bagben og bæring. Galoppen er kraftfuld, op-ad-bakke, rummelig og med god bæring. Kingston bevæger sig med meget stor smidighed og særdeles god holdning og balance.

Blue Hors Kingston

Blue Hors Solution Unik

Revolution – Don Juan De Hus – Tailormade Temptation
Avler: Stutteri Unik

Nyeste hingst i hingstestalden er en dugfrisk præmiehingst – netop kåret i Dansk Varmblod; Solution Unik. Morten Skov, der har avlet Solution fremhæver netop hingstens fremragende temperament og i dag tager den kun 3-års hingst med ophøjet ro at blive præsenteret for en fyldt ridehal. Blue Hors Solution Unik er en typestærk og elegant unghingst, hvis mormorsmor er den internationale dressurhest Diva Unik

Blue Hors Bonfilio

Bon Courage – Fürst Romancier – Sandro Hit
Avler: ZG Geldmeier

En yderst funktionel unghingst af høj kvalitet; Bonfilio  er en hingst, der besidder hele pakken! Han er smuk, velgående og velfungerende, hvilket gør ham til en spændende ny tilføjelse til vores hingstekollektion. Bonfilio rides til dagligt af Tanja Rusovic som i dag var testrytter for norsk varmblod – heldigvis var Marie Witt Poulsen frisk på at ride Tanjas heste, trods det at hun også i dag havde fødselsdag! Stort tillykke til Marie!

Blue Hors Santiano

Sezuan – Blue Hors Romanov – Blue Hors Don Schufro
Avler: Straight Horse v/Eva Götzsche & Mogens Pedersen

Santiano har de seneste 2 år været udstationeret hos vores samarbejdspartner Stutteri Van Uytert, hvor han sidste år var mest benyttede hingst i Holland. Han er nu tilbage i Danmark og under Nannas kyndige hænder er det tydeligt at det er et makkerskab som fungerer særdeles godt.

Santiano bevæger sig med meget god kropsholdning, en masse balance og stor fleksibilitet. I Holland vandt han Pavo Cup for 5-års med bl.a. 9,5 for ridelighed

Blue Hors Santiano

Blue Hors Baron

Benicio – Sir Donnerhall I – Friedensfürst
Avler: Albrecht Middelkampf

Danmarks mest benyttede avlshingst i 2022 – og det forstå man jo godt, når man ser hvor meget elasticitet hingsten har i sin bevægelse. Kæmpe skulderfrihed som også hans afkom belønnes med. I dag gav Cristians træner Jon D. Petersen os et lille indblik i hvordan de sammen træner hingsten hen mod også at omsætte de store bevægelser til dressurens allersværeste øvelser. Hingsten demonstrerer stort talent herfor og selvom den kom til Blue Hors for blot et år siden, så godt som på LA-niveau, er den på kort tid nået rigtig langt i sin uddannelse.

Balady

At Baron er garant for ridelighed demonstrerer næste hest på banen med al tydelighed. Balady (e. Baron – Fürt Romancier – Rubiloh, avler: ZG Klein & Mörnesheim).

På banen kunne Martin også vise et af årets første føl efter Baron:

Hoppeføl
f. 17.02.2023
Baron – Don Romantic – Cavan
Avler: Britt Sundvang

Blue Hors Zack

Rousseau – Jazz – Belisar
Avler: Bas Wilschut

I “THE GRAND FINALE” kunne der ingen jubilæumsfejring være, uden at vi også skulle fejre én af stutteriets ALLERSTØRSTE personligheder. Han har et CV, som er en KONGE værdig – han er verdens bedste aktive avlshingst og den mest betydningsfulde danske avlshingst NOGENSINDE! Med…

★ 515 hingste / vallakker

★ 532 hopper

★ 642 afkom starter med Z

★ Hans afkom har 43798 point hvoraf 251 er i springning og 11 point er i military

★ 19 kårede hingste

★ 44 medaljehopper – 3 har været Årets Hoppe i DV

THE ONE AND ONLY – KING ZACK! Meget passende akkompagneret af “You are simply the best” sunget af Christine Prip. Stående ovationer fra publikum satte det flotteste punktum på en helt fantastisk dag, hvor Martin med stolthed nu officielt kan byde velkommen til avlssæson 2023 med en stærkere kollektion end nogensinde.

 

– Og som en ekstra BONUS kan “early birds” Kun for PLUS-medlemmer) sikre sig 1000 kr. i rabat frem til onsdag ved at indbetale 1. rate:
LÆS MERE HER

Blue Hors Zack

Kommende arrangementer:

Sæt kryds i kalenderen

 • Følaften 2023
  16. MAJ 2023
  Avleraften med fokus på afkom! Kom og oplev vores Blue Hors hingste – og nogle af deres afkom. Avlsleder Martin Klavsen vil denne aften guide dig gennem vores aktive avlshingste LÆS MERE

 • Blue Hors Sommerfestival 2023
  23. JUNI – 25. JUNI 2023
  Så er vi atter klar til at byde velkommen til Blue Hors Sommerfestival. Festivallen kommer til at bestå af en kombination af vores traditionelle dressur- og følchampionat LÆS MERE