Skyhøj ridelighedskarakter til dette års vinder af Blue Hors Dressurchampionat for 4-års heste

Det blev til ekvipagens anden sejr ved Blue Hors Dressurchampionat, da dette års vinder af 4-års klassen i dag blev fundet – se resultatet af finalen for vores dressurchampionat for 4-årige dressurheste her!

Skyhøj ridelighedskarakter til dette års vinder af Blue Hors Dressurchampionat for 4-års heste

Harrysmindes Esto efter Blue Hors Emilio

Med 11 afkom fordelt på startlisten for 4-års dressurheste, var Blue Hors Fifty Cent, der nu går under Prinsesse Nathalie zu Sayn Wittgenstein, den dominerende faderhingst ved dette års 4-års dressurchampionat. Disse afkom er ud af hingstens anden bedækningsår, hvor hingsten ligeledes klarede sig fortrinligt i sportsøjemed, hvor han opnåede en flot femteplads i finalen ved Dansk Rideforbunds dressurchampionat.

Disse mange Fifty Cent afkom, samt starlistens øvrige afkom efter hingste som Don Olymbrio, Quintana, Emilio, St. Schufro, Zackerey, Farrell og Dreamline, gik i det skønneste solskinsvejr ved fredagens kvalifikationsklasse, lige indtil uvejr kom som lyn fra en klar himmel og alle i hu og hast måtte søge dækning. Selv CARE teltet var en overgang ved at blæse væk, og havde det ikke været for hjælpende hænder fra et stort antal publikum, som holdt det ved jorden, var det blæst over ende. Men lige så pludseligt som det kom, holdt det op igen – og de unge heste kunne fortsætte kvalifikationen.

De otte bedste kvalificerede sig til lørdagens finale og her finder man blandt andet Blue Hors Don Olymbrio repræsenteret med 3 afkom i Top 5 og Farrell har også 3 afkom med videre til finalen. Spændende duel mellem 2 topbeskelere ventede således i finalen.

Se dagens reultatliste HER

Esto vinder - igen!

De gjorde det sidste år – og nu gjorde de det igen!

For andet år i træk, kunne Harrysmindes Esto (efter Blue Hors Emilio/Blue Hors Zack), rytter Gustav Meinertz og ejer/avler Stutteri Harrysminde, se sig selv som vinder af Blue Hors Dressurchampionat. Sidste år vandt de for 3-års og i år fortsatte de op i rækkerne og tog sejren i 4-års.

Den store, imponerende vallak opnåede en samlet karakter på 9.16, hvoraf han blandt andet blev belønnet med 9.5 for ridelighed! De øvrige karakterer lød 8.8 for trav, 9 for en aktiv galop, 9.2 for en særdeles god skridt og hele 9.3 for en enormt potentiale til fremtiden.

Harrysmindes Esto

Nummer to blev Røginds Don Bronson (efter Blue Hors Don Olymbrio/De Noir), der efter den indledende runde lå placeret som nummer et, men som i dag måtte vige for Esto. Don Bronson blev redet af Marie Witt Poulsen og er opdrættet og ejet af Anni og Peder Agger

Don Bronsen opnåede karakterene 8.6 for trav, 8.5 for en udtryksfuld galop, 8.3 for en god skridt, 8.6 for en særdeles høj ridelighedsgrad og 8.5 for et stort potentiale.

Nummer tre blev Fogedgaardens Feroci (efter Blue Hors Fifty Cent/Sezuan), der er opdrættet af D. og L. Andersen, ejet af Nordentoft Equestrian og redet af Caroline Hansen.

Feroci opnåede karakterne 8.6 for en velfungerende trav, 8.4 for en indundergribende galop, 8.5 for skridt, 8.4 for en høj ridelighed og 8.5 for potentiale.

Lørdagens dommerpanel bestod af:

  • Klaus Munkedal
  • Jens Thorsen

Se alle resultaterne for finalen HER