Historisk 2. plads til Nanna og Zepter ved World Cup-finalen i Omaha

Efter torsdagens Grand Prix, hvor Blue Hors rytter Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter, trods 2 dyre fejl, placerede sig på en 3. plads, kun ét mulehår bagefter den tyske dressurdronning Isabell Werth, var der lagt op til en spændende duel i Grand Prix Freestyle, hvor Nanna og Zepter potentielt havde mulighed for at ride sig forbi de historisk stærke tyskere!

Historisk 2. plads til Nanna og Zepter ved World Cup-finalen i Omaha

Blue Hors Zepter World Cup Finalen Omaha

Det er første gang, at jeg har redet med ved et stævne i USA, og har været en helt særlig oplevelse. Arenaen var fantastisk at ride i, og der har været en super atmosfære. Publikum har været virkelig gode, og klappet og heppet på os allesammen. Zepter har klaret det hele til topkarakterer. Ja, det har været super fantastisk

Nanna Skodborg Merrald

De gjorde det!

Med et superharmonisk ridt af absolut verdensklasse(!) red Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter (efter Blue Hors Zack/Wolkentanz II, opdrætter: Bernhard Sieverding) sig ind på en fantastisk 2. plads ved dette års FEI World Cup-finale i dressur i Omaha.

Parret red sammen et fejlfrit program, hvor der blev givet fuld gas og alt spillede – og det belønnede dommerne med vilde 87.146 %. Karaktererne taler for sig selv, hvor adskillige 10-taller blev givet for harmoni mellem hest og rytterkoreografi (brug af banen og kreativitet) samt musik og fortolkning. Ekvipagen opnåede ligeledes karakteren 9 for rytme, energi og smidighed samt 9.8 for sværhedsgraden på kür-programmet.

Kürprogrammets smukke musik er lavet til Zepter og passer utroligt godt til ham. Det har masser power, ligesom Zepter selv, men også nogle rolige øjeblikke, hvor hest og rytter kan trække vejret, inden den står på fuld power igen.

Det er en virkelig imponerende præstation af dressurfeltets eneste danske ekvipage, der, udover at være et drømmematch, kun har 3 fælles stævner i bagagen; nemlig World Cup Basel, World Cup Neumünster og så selvfølgelig World Cup Omaha.  Der er ingen tvivl om, at Zepter og Nanna er i verdensklasse hver for sig – og sammen gør de vores største drømme til virkelighed!

Alt gik op i en højere enhed

Torsdag red Nanna og Zack-sønnen Zepter sig ind på en helt velfortjent 3. plads i World Cup-finalens Grand Prix-klasse. Her leverede Zepter et fænomenalt passage/piaffe arbejde, men desværre sneg der sig 2 tekniske fejl ind i programmet, der gjorde at ekvipagen “kun” scorede 76.165%. Et vildt flot resultat, der lagde dem kun knap 1% efter tyske Isabell Werth på 2. pladsen!

Med sig til Omaha, havde Nanna og Zepter medbragt hestepasser Elise Rensink, træner Michael Søgaard, sportchef Ulrik Gerstorf Sørensen, samt sin mor og faster. Folk, der alle bidrager som en del af opbakning eller teamet bag Nanna – og der er selvfølgelig stor tilfredshed i holdlejren med det sportslige aftryk som Danmark, og i særdeleshed Nanna og Zepter, fik sat på den prestigefyldte World Cup-finale!