En fantastisk sidste dans for Nanna og Zack

Til stående klapsalver fra et rørt publikum red Blue Hors eliterytter Nanna Skodborg Merrald og den 19-årige avlshingst, Blue Hors Zack deres sidste stævne sammen ved World Cup Herning i Jyske Bank Boxen – og det gjorde det selvfølgelig med manér!

En fantastisk sidste dans for Nanna og Zack

Evigt veloplagte Zack

Avlshingsten Blue Hors Zack (efter Rosseau – Jazz, opdrætter: Wilschut) er måske efterhånden en ældre herre på 19 år, men han er stadig en vaskeægte gadedreng med sin egen plan for dagen. Det beviste han i hvert fald allerede under fredagens dyrlægecheck, hvor han fik danset for både dyrlægerne og Blue Hors eliterytter Nanna Skodborg Merralds hånd. Men, selvfølgelig blev Zack erklæret “fit for fight” – og det viste han sig i sandhed også at være! Faktisk, så han ud til at være i topform til sin sidste officielle optræden, da han under lørdagens CDI-W Grand Prix, trods lidt svinkeærinder undervejs i programmet, indkasserede flere 8-taller for bl.a. passage og galoppirouetter. I alt, blev til flotte 71.543% og en flot ottendeplads.

Den allersidste konkurrence

Nanna og Zack blev i søndagens afsluttende klasse, CDI-W Grand Prix Freestyle, budt velkommen af klapsalver fra et rørt publikum, da de her skulle ride deres sidste midterlinje sammen. Et rørende øjeblik for os på Blue Hors og for verdens dressurentusiaster.
Og hvor ellers, at tage afsked, end i Herning, hvor det hele også startede tilbage under hingstekåringen i 2007?

Elitehingsten Zack er helt speciel. Ikke kun for os, men for hele dressurverdenen som nyere tids mest betydningsfulde dressurhingst. På WBFSH’s verdensrangliste for fædre til dressurheste rangerer han lige nu på en 6. plads, ligesom han er far til intet mindre end 1177 DV-registrerede afkom. Zack har opnået et utal af placeringer til internationale stævner, heriblandt VM-holdguldmedaljen med det danske dressurlandshold sidste år!

Sammen med Nanna Skodborg Merrald har Zack deltaget i VM 2022, opnået en placering som nummer 11 ved OL i Tokyo 2021 og flere World Cup-kvalifikationer – også med topplaceringer! Under Daniel Bachmann Andersen har Zack deltaget ved EM i Rotterdam i 2019, opnået en 4. plads ved World Cup-finale i Göteborg 2019, deltaget ved World Cup finalen i Paris 2018 samt ved World Equestrian Games i Tryon 2019. Derudover, blev de selvfølgelig også Danmarksmestre i dressur i 2019!

Til tonerne af Blue Hors Zack-sønnen Blue Hors Zepters kür “Time to Say Goodbye” og lyden af stående klapsalver fra et bevæget publikum, red Nanna og Zack et smukt ridt, der blev belønnet med 82,820% og en flot, flot, flot 2.plads i dagens CDI World Cup Freestyle-klasse. Noget, der må siges, at være en værdig afslutning på Zacks sidste konkurrence.

Mange tak for dansen, Zack

Blue Hors Zack, World Cup Herning 2023