Det danske dressurlandshold er nomineret til prisen som Årets Sportsnavn 2022!

Når prisen som Årets Sportsnavn 2022 skal overrækkes er Blue Hors flot repræsenteret med hele to ekvipager i puljen om den flotte pris! Nemlig Nanna Merrald med Blue Hors Zack, der er en del af det nominerede danske dressurlandshold, og verdensmestrene i paradressur, Tobias Torning Jørgensen med Jolene Hill

Det danske dressurlandshold er nomineret til prisen som Årets Sportsnavn 2022!

Det danske dressurlandshold

Om Årets Sportsnavn

Årets Sportsnavn er Danmarks fornemste sportspris.

Den uddeles hvert år af Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. Den er uddelt siden 1991, og med prisen følger 75.000 kr. Kandidatfeltet er på 15 navne, der ultimo november bliver skåret ned til tre nominerede, hvorefter vinderen findes i starten af januar året efter.

Årets Sportsnavn blev startet på initiativ af Jyllands-Postens sportsredaktør Frits Christensen i et samarbejde med formanden for Danmarks Idrætsforbund Kai Holm.

I alt bliver 15 atleter eller hold nomineret til prisen som årets sportsnavn, inden den uddeles i januar 2023.

Til den tid vil de 15 kandidater være reduceret til tre finalister.

Nanna Skodborg Merrald, Blue Hors Zack og resten af det danske dressurlandshold vandt VM i dressur for hold i Herning i sommers – og vi har ikke kunne få hænderne ned siden da!

Men, nu er der igen mulighed for en sejr for vores seje ryttere!

De og Blue Hors-tilknyttede verdensmester i paradressur, Tobias Thorning Jørgensen, er nemlig blevet nomineret til Årets Sportsnavn 2022! En prestigefyldt pris, der hylder danmarks allerbedste atleter.

I kampen om prisen som årets sportsnavn i 2022, der udstedes af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, findes der blandt de nominerede fantastiske atleter som Tour de France-vinder Jonas Vingegaard, verdensmester i paradressur, Katrine Kristensen, europamester i speedway, Leon Madsen, sidste års vinder af prisen, Viktor Axelsen, golfspilleren Nanna Koerstz Madsen, cykelrytter Mads Pedersen, skytte Rikke Mæng og tennisspiller Holger Rune.

De seneste vindere af prisen

  • 2017: Viktor Axelsen, badminton
  • 2018: Caroline Wozniacki, tennis
  • 2019: Mads Pedersen, cykling
  • 2020: Banelandsholdet i 4.000 meter holdforfølgelsesløb
  • 2021: Viktor Axelsen