En kæmpe EM-succes (VIDEO)

Vi kan næsten ikke få hænderne ned efter Nanna og Zepters fantastiske præstation ved europamesterskaberne 2023 i Riesenbeck, der sluttede med vilde 89.546 % i søndagens Grand Prix Freestyle!

En kæmpe EM-succes (VIDEO)

Blue Hors Zepter (Blue Hors Zack) /Foto: Leanjo de Koster

Den danske Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald og vallakken Blue Hors Zepter (efter Blue Hors Zack – Wolkentanz II, opdrætter: Bernhard Sieverding) blæste os alle bagover, da de over tre dage i den tyske by Riesenbeck sikrede det danske landshold EM-bronze for hold, tog en individuel sølvmedalje i Grand Prix Special og sikrede deres plads i verdenseliten med en fantastisk 4. plads i søndagens Grand Prix Freestyle.

Det afgørende ridt om holdbronzen

I torsdagens holdkonkurrence, der gik i Grand Prix, var Nanna, Zepter og Sille sidste danske team på banen ved holdkonkurrencen under dette års EM – og spændingen var enorm, da svenskerne var lige i hælene på det danske hold!

Men, med vilde 78.556 % og en individuel placering som nummer 4, blev Nanna, Sille og Zepter det afgørende kort i kampen om bronzemedaljerne.

En overbevisende triumf klædt i sølv

For os, blev EM i Riesenbeck ikke bare endnu et stævne i kalenderen, men en begivenhed, der fremhævede Nanna og Blue Hors Zepters som den verdensklasseekvipage de er! For med en imponerende score på 82.796% i Grand Prix Special, passerede de Lottie Fry på Glamourdale og Charlotte Dujardin på Imhotep og sikrede sig den velfortjente, individuelle sølvmedalje!

Nanna og Zepter bliver ved med at vokse sammen og imponere os hver gang de gør deres entre på verdens største dressurscener – og deres flotte resultater, evner og talent er noget, der giver genlyd verden over!

// FEI/Leanjo de Koster

Udsigt mod Paris

I søndagens Grand Prix Freestyle, gik Nanna og Zepter knebent glip af medaljerne, da de placerede sig på dagens fjerdeplads med 89.546 %. Dermed forsvarede de deres placering som nummer to på verdensranglisten.

Men dette ridt var ikke kun et forsvar af deres placering i dressurens verdenstop, men også en understregning under det faktum, at Nanna og Zepter er en ekvipage man SKAL have på sin liste til OL Paris – og det er også her, at alles øjne allerede er rettet imod.

Med et så selvsikkert EM i Riesenbeck, og en efterhånden fast placering i toppen af verdensranglisten, har Nanna og Zepters fremgang i dressursporten givet dem respekt og beundring fra hestefolk hele verden over.

// FEI/Leanjo de Koster