Hingsteshow i Vechta

Det første fælles hingsteshow for Blue Hors, og stutterierne Dressurleistungszentrum Lodbergen og Gestüt Westfalenhof, bød på magiske øjeblikke og betagende hingste. Mød her et udvalg af Blue Hors hingstekollektionen for 2023

Hingsteshow i Vechta

Blue Hors Kingston

Den første hingst, der præsenterede sig for publikum, var Blue Hors Kingston, der nedstammer fra Totilas-sønnen Glock’s Toto Jr – Turbo Magic – Flemmingh. I sadlen sad hans rytter Nanna Skodborg Merrald, og hun viste ham de første begyndelser til de svære lektioner. Kingston har et enormt potentiale for samling, og Nanna kunne vise de begyndende passage- og galopppirouetter.

Kingston er en hingst med stor ridelighed. Han giver sin indlæringsevne og tre grundgangarter af højeste kvalitet videre til sine afkom. Han har allerede produceret mange godkendte hingste fra sin første årgang, f.eks. Olivier og King Johnson.

”Kingston er en meget intelligent hest med en positiv indstilling. I øjeblikket er Kingstons galop og skridt hans højdepunkter for en glimrende fremtid.”

Avlsleder Martin Klavsen

Blue Hors Bondo

Bonds – Dante Weltiono OLD – Rohdiamant. Dette er Blue Hors Bondos lovende stamtavle fra den kraftfulde linje, der er kendt for hingsten Belissimo M, som har bragt mange fantastiske heste til dressursporten.

Vores præmiehingst fra hannoveranerforbundet Blue Hors Bondo har selv en fantastisk karakter. En kraftig type med tre gode grundgange, hvoraf især galoppen med stor opadgående tendens er af helt særlig kvalitet.

Også i dag, hvor han blev præsenteret for 2000 tilskuere, forblev han koncentreret under sin rytter Tanja Rusovic, og kunne præsentere sine fremragende grundgangarter i en afslappet form.

Blue Hors Feinstar

Den mørkebrune unghingst Feinstar (efter Blue Hors Farrell – Bon’A Parte – Landsieger I) stod i rampelyset sammen med sin rytter Cristian Tudela Ruiz under deres første fælles optræden ved hingsteshowet i Vechta.

Moderen til denne hingst er Gina-Goldina, og Feinstars opdrætter er Lars Wenke. Han blev sidste år udnævnt til præmiehingst i oldenburgerforbundet og fik herefter også  sin avlsgodkendelse af Dansk Varmblod. Og denne aften, dansede Feinstar sig altså endnu engang gennem salen med masser af udtryk og kraft.

Blue Hors Farrell

Farrell har haft endnu et fremragende år som hingst. Især afkom som Bundeschampion og materialprøvevinder For Real (opdrætter: Karl-August Schulte-Varendorff), præmiehingsten Federer (opdrætter Wiebke Winkelmann) og vores egen præmiehingst Blue Hors Feinstar (opdrætter Lars Wenke) understreger hans værdi som avlshingst.

Blue Hors Glamourville

Glamourville er baseret på nogle exceptionelle blodlinjer og er selv svær at overse på grund af sit smukke udseende!

Glamourvilles far er verdens etteren Glamourdale, som tog sit spring ind i dressurens “Hall Of Fame” ved VM i Herning, hvor han og Charlotte Fry var fuldstændig uovervindelige i den individuelle konkurrence.

Blue Hors Monte Carlo

Monte Carlo blev præsenteret af Nanna Merrald, og sammen gjorde de en fantastisk præsentation.

Monte Carlo, der nedstammer fra Dream Boy – United – Jazz, er korrekt bygget og har kraftfulde gangarter. Han er en moderne type med gode rammer og lange kropslinjer. Hans gangarter er kendetegnet ved “funktionalitet og kraft”.

Monte Carlo’s føl har et fremragende bevægelsespotentiale med god mekanik, skulderfrihed og kraft. Alle afkom har samme gode grundgangarter og attraktive holdning, hvilket bestemt lover godt for fremtiden som rideheste.

Monte Carlo var også repræsenteret af sine afkom til avlerpræmieringen.

 • Mon Caya L
  Blue Hors Monte Carlo / Florencio / Fabriano
  Avler: Annette Brehm und Reinhard Lafrenz
  Siegerstutfohlen Dressur und Gesamtsiegerfohlen Dressur bei der Fohlenschau in Fehrenbötel

Blue Hors Purple Rain

Purple Rain (efter Desperado/Negro/Jazz) kommer ud af nogle af hollands stærkeste præstationsblodslinjer. Hans moder er en helsøster til superhingsten Kjento, der har et stamtræ, der indeholder både Negro og Jazz, der er  to af de bedste Grand Prix-avlshingste nogensinde. Hoppestammen omfatter yderligere utallige sportsheste og en række alvsgodkendte hingste som f.eks. Lance V.O.D.

Blue Hors Bonfilio

Bonfilio’s stamtavle kombinerer to af de mest aktuelle “avlsmatadorer” og “typegaranter” i dressurhesteavlen – hingsten Bon Courage, Fürst Romancier og Sandro Hit.

Mormorsfar, Sandro Hit, har været aktiv i sporten i op til Intermediaire I-dressur og betragtes som én af faderhingstene til nogle af de bedste og mest moderne blodlinjer. Bonfilios far, Bon Courage, har været i fokus siden sin første offentlige optræden ved Hannoveraner hingstekåringen i 2018.

Blue Hors Bonfilio er en ekstremt kraftfuld og smuk unghingst af højeste kvalitet med bevægelse og udtryk af absolut topkvalitet.Bonfilios temperament er helt i top, og  selv om han kun er 3 år gammel, har han altid præsenteret sig flot ved store shows i fyldte arenaer og med klappende publikum.

Bonfilio 2023 Vechta

Blue Hors Baron

Og også vores røde hingst Blue Hors Baron (efter Benicio – Sir Donnerhall I – Friedenfürst) leverede noget helt særlig. Baron er en bevægelseskunstner af sensationel kvalitet og rideegenskaber, og under Cristian Tudela Ruiz’ sadel viste han, hvorfor det ikke er uden grund, at han var den mest benyttede avlsshingst i Danmark i 2022.

Baronens føl er suværene; Altid ædle, elegante, udtryksfulde og sportslige og samtidig meget attraktive!

Blue Hors Zackerey

En ny spændende konstellation med Nanna Skodborg Merrald i sadlen, der kun for nylig har overtaget den videre træning af vores guldmedaljehingst Blue Hors Zackerey (efter Blue Hors Zack – Sandro Hit, opdrætter: Tove og Ove Møller Nørgaard).

Efter blot 4 uger i sadlen på denne hingst, er Nanna begejstret for Zackereys energi og positive arbejdsindstilling, hvilket gør ham til en drøm at arbejde med – hver dag. På trods af sin unge alder har han opfyldt alle vores forventninger med førsteklasses føl og flere alvsgodkendte sønner.

Zackerey har ligesom sin far, “Kongen” Blue Hors Zack, et stort antal afkom, som har en stor karriere foran sig – og disse blev selvfølgelig også hædret ved avlerpræmieringen:

 • Zackerey’s Zazou
  Blue Hors Zackerey – Dancing World – Rotspon
  Avler: Johannes Gaab
  Gekört in DSP

 • Zenit
   Blue Hors Zackerey – Ehrenwort – Weltmeyer
  Avler: Dr. Juergen Bornhorst)
  Prämienhengst in DSP

 • Zeigler
  Blue Hors Zackerey / Londonderry / Weltmeyer
  Avler: Andrea Eilfort-Böcker
  Gekört in OLD

 • Zacharias
  Blue Hors Zackerey / Floriscount / Werther
  Avler: Friedel Cordes
  Zugelassen in WESTF  und gekört in DSP

 • Zalasar
  Blue Hors Zackerey / Dancier / Conteur
  Avler: Guido Kamphorst
  Zugelassen in WESTF