Blue Hors hingstekollektionen for 2023 er nu sat

Med en veloverstået Dansk Varmblod Hingstekåring i Herning, kan vi nu sætte den endelige Blue Hors hingstekollektion for 2023 – en kollektion, der er spækket med både unge stjerner og flere af verdens allerbedste dressurhingste

Blue Hors hingstekollektionen for 2023 er nu sat

Top sportsheste

Med os til Herning medbragte vi også flere allerede færdigkårede, ældre hingste, heriblandt championatsvindere, internationale Grand Prix-heste, topbeskelere og levende legender!

I hingstepræsentationsklasserne deltog Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald på hele 4 avlshingste, nemlig Pavo Cup vinder og UVM-deltager Blue Hors Santiano (efter Sezuan/Blue Hors Romanov, opdrætter Stutteri Straight Horse), guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey (efter Blue Hors Zack/Sandro Hit, opdrætter: Ove & Tove Møller Nørgaard), powerhingsten med 10-tals traven, Blue Hors Kingston (efter Glock’s Toto Jr/Turbo Magic, opdrætter: Jan Zeewuster), og danskernes mest benyttede hingst i 2021; præmiehingsten Blue Hors Monte Carlo (efter Dream Boy/Jazz, opdrætter: Tim Coomans). Monte Carlo indgik ligeledes i VM-guldholdets clinic onsdag aften i Jyske Bank Boxen hvor han under temaet Uddannelse af de næste verdensmestre, brillierede i rollen som stjernefrø til fremtiden. Han viste sidebevægelser i verdensklasse og et galoparbejde, der er udtryksfuldt og fuld af kraft og x-factor! Fælles for alle Nannas præsentationer af hingstene, var at de entrerede både Hal M og Jyske Bank Boxen med et grundarbejde, der var mere end på plads! Hingstene var afslappede, glade og præsterede flot for de velmødte publikummer og berider og dressurkommentator Bjarne Nielsen. Ligeledes fremviste Cristian Tudela Ruiz den nykårede Luton og den mest benyttede avlshingst i Danmark 2022, Blue Hors Baron (efter Callaho’s Benicio/Sir Donnerhall I, opdrætter: Albrecht Middelkampf). Den meget populære Baron har udviklet sig forbilledligt under det flotte arbejde som Cristian har lagt i uddannelsen af hingsten og har rykket sig milevidt siden sidste års præsentation, hvor vi kun havde haft ham i stalden i få uger.

Den unge Luton lod sig, ligesom alle sine øvrige staldkammerater, heller ikke intimidere af den imponerende kulisse, og det er noget af det, der er allervigtigst for os, når vi udbyder en hingstekollektion til avlerne. Hingstene skal indeholde en høj ridelighedsgrad, så de selv og deres afkom kan bidrage til sporten nu og i mange år fremover – og det syntes vi er lykkedes meget godt!

International succes hele vejen rundt!

I de internationale dressurkonkurrencer, kunne man torsdag, i CDI1* Prix St. Georg, opleve den super ridelige Blue Hors Farrell (efter Fürstenball/Dacaprio, opdrætter: Hans-Heinrich Plate), der med Nanna i sadlen vandt med vilde 74.206 %.  Farrells staldkammerat Blue Hors Don Olymbrio (efter Jazz/Ferro, opdrætter: Jan Lamers) tog ligeledes en suveræn sejr med Nanna i lørdagens CDI3* Grand Prix Special, hvor det blev til skyhøje 76.362%. Men, weekendens højdepunkt blev selvfølgelig Nannas ridt på Blue Hors St. Schufro (efter St. Moritz Jr./Blue Hors Don Schufro, opdrætter: Joachim Wahlers) og Blue Hors Zack (efter Rousseau/Jazz, opdrætter: Familien Wilschut).

St. Schufro vandt eventets helt store dressurklasse, nemlig den CDI5* Grand Prix Freestyle i Jyske Bank Boxen lørdag eftermiddag, samtidig med at han også var flot repræsenteret af sin UVM-guldvindende datter, Lyngbjergs St. Paris, der deltog ved Dansk Varmblods Gallashow. St. Schufros sejr i den 5*-klasse og St. Paris’ formåen under gallashowet, er to levende beviser på hvorfor det gode, stærke interiør og brugen af Grand Prix-blod er vigtigt i avlen. Det giver stærkere, bedre og mere holdbare heste til sporten på længere sigt – og det gode temperament garanterer både amatørrytteren, den professionelle rytter, og alle omkring hesten, en hest, der bliver sin egen vægt værd i guld i mange år!

19-årige Zack er endnu en hingst, der har bevist hvorfor vores strategi med at beholde hingstene til en grundig uddannelse i dressuren, giver holdbare heste til topsporten. Zack er, trods sine 19 år, i absolut topform, når han og Nanna danser afsted på de internationale konkurrencebaner – og hans afkom er ligeledes i en liga for sig, uanset om de er blandt ungheste, hingste, hopper eller internationale dressurheste! Elitehingsten Zack er nemlig far til ikke mindre end 44 medaljehopper, hvoraf 3 har været udnævnt til Årets Hoppe i Dansk Varmblod, 19 kårede hingste og et utal af konkurrenceheste, der har bidraget til vilde 43798 point i den samlede score for afkomspræstationer.

Derfor havde Dansk Varmblod selvfølgelig inviteret ham og Nanna med til gallashowet, hvor også en samling af håndplukkede konkurrenceheste blandt Zacks 1047 DV-registrerede afkom blev fremvist – og når man ser den modne Zack og hans fantastiske afkom, forstår man godt, hvorfor han blev tildelt titlen som den mest betydningsfulde avlshingst i Dansk Varmblod nogensinde!

Unge stjernefrø

Den velfungerende, leverfukse unghingst Blue Hors Bonfilio (efter Bon Courage/Fürst Romancier, opdrætter: ZG Geldmeier) gjorde en særdeles flot figur under både Dansk Varmblods frivillige 1-dags-test og selve hingstekåringen i Herning, hvor han blev fremvist under rytter, på fast bund, i longe og til løsvisning. Han løste alle opgaverne til stor tilfredsstillelse for både os og dommerkomiteen og opnåede 1-års avlsgodkendelse – han har allerede taget imod flere hopper i Tyskland og vi glæder os selvfølgelig fortsat til at tage imod jeres hopper til inseminering!

Vi havde også medbragt 4-årige Blue Hors Luton (efter La Vie/Bretton Woods, opdrætter: Bernhard Sieverding) til hingstekåringen for de ældre hingste. Her skulle han vises på fast bund og under rytter, hvor avlsrådgiver Lennart Lindberg viste ham for hånd, imens Cristian Tudela Ruiz viste ham under sadel. Luton udførte ligeledes sine opgaver på bedste vis, hvilket selvfølgelig udløste en færdigkåring i Dansk Varmblod.

Den fuksrøde Blue Hors Zoltan (efter Blue Hors Zackerey/Floriscount, opdrætter: Friedel Cordes) er allerede kåret i det westfalske forbund, og under hingstekåringen i Herning opnåede han ligeledes sin godkendelse til afprøvning i Dansk Varmblod. Zoltan blev ikke stillet til den frivillige 1-dages-test, da den storrammede røde hingst, på trods af en særdeles god udvikling, har behov for mere tid, inden han sættes i ridning.

De meget efterspurgte unghingste, den hannoveraner- og KWPN-kårede Blue Hors Glamourville (efter Glamourdale/Londonderry, opdrætter: Christian Thelker) og den hannoveranerkårede præmiehingsten Blue Hors Bondo (efter Bonds/Dante Weltino, opdrætter: Marietta Kappelhoff-Dorenkamp) har på baggrund af deres EU-karantæne været forhindret i at deltage, men vil efter planen blive fremvist ved Dansk Varmblods efterkåring – indtil da, kan I nyde videoerne af dem herunder!

 

Vi er stolte af at kunne fremvise så varieret en hingstekollektion, hvor holdbarhed, talent og ridelighed er i højfokus. Disse fantastiske hingste, som vi er stolte af at have fået lov at præsentere for jer, er vores bud på sikringen af de allerbedste gener til både avl og sport i fremtiden

 

En samling af vores fantastiske hingste vil blive fremvist til vores Åbent Hus med 30-års jubilæumsfejring den 25. marts 2023 – og vi håber at se jer alle sammen til et brag af en fejring!