Mulighed for at opleve morgendagens stjerner ved vores Følaften (VIDEO)

Tirsdag d. 16/5 går det løs, når vi endnu engang byder velkommen til vores traditionsrige Følaften på Blue Hors! Og her vil blive rig mulighed for at opleve fremtidens stjerneheste!
Mulighed for at opleve morgendagens stjerner ved vores Følaften (VIDEO)

Lygum's Zelina

Blue Hors Følaften starter kl. 19 med fremvisning af vores hingste, hvor der vil blive sat ord på deres forskellige styrker og gode hoppe-match. Bagefter fremvises udvalgte afkom – og heriblandt bliver det måske muligt at møde morgendagens stjerner!
Én af de stjerner i svøb, der er blevet fremvist som føl ved vores Følaften, er Lygum’s Zelina efter Blue Hors St. Schufro/Blue Hors Zack! Zelina, der selvfølgelig er født hos Tine og Henning Lygum Jensen.
Da Zelina var føl, kunne Tine og Henning godt se, at hun viste helt specielle takter. Så selvfølgelig skulle den unge hoppe have enhver chance for at vise sig bedst muligt frem. Derfor valgte Tine at tage den dengang 2-årige  Zelina ”med på arbejde” hos beriderparret Silje Bakken og Michael Møller FlintrupBakken Dressage. Tine og Henning er glade for at de valgte, at give netop Silje og Michael andel i den første succes med Zelina, da de lod dem stå for fremstillingen af hoppen som 2-års, hvor hun blev udtaget til eliteskuetVilhelmsborg og sluttede i finaleringen. For dem, har det at de kunne matche Zelina, som de selv så som værende en stjernehoppe, med et professionelt set-up, hvor hun ville kunne få de bedste betingelser for en god fremstilling, været det helt rigtige valg, der var med til at lægge vejen for hvad det efterhånden er blevet til af succeser for den unge hoppe.
Efter sin fremstilling som 2-års, stod den på sensommerpause hjemme på gården i Haderslev, hvor Tine stod for tilridning af hende. Herefter kom Zelina tilbage til Bakken Dressage for at blive klargjort til 3-års championat på Blue Hors og sadelkåring i Dansk Varmblod. Som 3-års deltog Zelina nemlig i Blue Hors Dressurchampionat for 3-års og vandt med Bakken Dressage-rytteren Christine Ropers i sadlen. Dengang blev hun belønnet med et 10-tal for sin flotte opadgående trav med masser af smidighed og 9.5 for sin smidige og rummelig galop med masser af skulderfrihed, imens det blev til et 8.0 for skridt, 9.0 for ridelighed og 9.5 for hendes enorme potentiale. Samme år blev hun sadelkåret med 850 point og udtaget til eliteskuet, der blev afholdt i Herning i forbindelse med VM. Og her blev hun tildelt en opdrættermedalje af karaten sølv!

Følaften 2023

Avleraften med fokus på afkom!

Kom og oplev Blue Hors hingstene – og deres afkom.

Avlsleder Martin Klavsen vil denne aften guide dig gennem vores aktive avlshingste, og sætter ord på deres forskellige styrker, og kommer med et bud på gode hoppematch. Bagefter fremvises udvalgte føl efter vores hingste, så man kan danne sig et indtryk af de enkelte hingstes nedarvning og præg, som de giver deres afkom.