Hvorfor bør du vælge at give din hest B-vitamin?

Har din hest tendens til at blive nervøs og ængstelig ved miljøskift? Måske den er blevet lidt mat i pelsen, eller står og skal skifte staldmiljø for en periode til et stævne? Hvis du kan nikke ja til disse spørgsmål, vil et fodertilskud med B-vitamin helt klart komme din hest eller pony til gode!
Hvorfor bør du vælge at give din hest B-vitamin?

Udover den velkendte 1L-version fåes B-Express også som en 5L-dunk

B-vitamins boost

Særligt i tiden hvor hesten fælder eller sætter pels, er et af de vitaminer som kroppens mikroorganismer ofte har svært ved at følge med i at producere netop B-vitaminerne.

B-Express er MUST-HAVE i vores stævneskab

Hos Blue Hors er B-Express altid med os til kåringer og konkurrencer, da hestene kan blive stressede eller sløve, når de skifter miljø fordi mikroorganismerne bliver forstyrrede i deres produktion af B-vitamin. B1 som findes i B-Express er utrolig vigtig netop i forhold til nervøsitet hos heste, da den utilstrækkelige produktion af B-vitamin hos den nervøse hest, påvirker nervesystemet. Det gør den, fordi B1 har en vigtig andel i opbygningen af beskyttelsen af nervecellerne, så uden den optimale mængde B-vitamin vil nerveceller stå ubeskyttede. Denne ubeskyttede tilstand kan medføre stressede heste, der ikke kan præstere optimalt, og derfor er B-Express et godt tilskud til hesten.

Hvordan virker B-Express?

I Blue Hors B-Express og B-Express Zero har vi tilført de 3 af B-vitaminerne, som er del af en velfungerende hestekrop; B1, B6 og B12-vitaminerne.
  • B1-vitamin er kendt som det brænd- og hjælpestof, der skal til for at starte den proces i hestekroppen, hvor de kulhydrater som hesten indtager i foderet nedbrydes til den energi, som hestens hjerte, nervesystem, hjerne og muskler skal bruge for at kunne fungere optimalt.
  • B6-vitamin virker primært med fokus på opbygningen og omdannelsen af proteinerne i hestefoderets enkeltdele. B6 arbejder i denne proces med de aminosyrer, der har betydning for hestekroppens generelle vækst, vedligeholdelse, immunsystem og antistof-dannelse. Alt sammen noget der er med til at holde hestekroppen sund, stærk og i balance.
  • B12-vitamin er en betegnelse for en gruppe af kemiske stoffer, som er uundværlige for en normal funktion af hestens arvemateriale. Arvematerialet er afgørende i processen for omdannelse af fedt og proteiner til energi – og deraf for dannelsen af nye røde blodlegemer samt nervesystemets vedligeholdelse og nydannelse, der er nødvendig for en optimal nervefunktion. Er hestens nervefunktion i ubalance, kan den bliver stresset, og dermed ikke præstere optimalt.

Lækkert og velsmagende

Udover at være et funktionelt tilskudsprodukt med gode B-vitaminer, er B-Express også et velsmagende produkt, der værdsættes i fodervognen – også af de spiseværgende og kræsne heste. Så har du en hest, der ikke vil spise eller som går fra foderet, kan du med fordel hælde B-Express hen over foderet – selvfølgelig i moderate mængder.

For at imødekomme de varierende foderbehov hos forskellige hest, findes Blue Hors B-Express i to udgaver: Den originale B-Express, der er tilført sirup og honning samt B-Express Zero, der er uden tilsat sukker, men med samme gode smag som den originale med sukker.

Bevar hestens energi når den fælder

Markedets mest velsmagende B-Vitamin, som din hest helt sikkert vil elske.

I videoen nedenfor fortæller Gitte om hvordan B-Express kan hjælpe hesten f.eks i foråret og efteråret, når den fælder og sætter pels. Der kan de godt blive lidt matte i pelsen og mangle noget energi. En af grundene kan være at de ikke får nok B-vitamin, trods for at de selv producerer B-vitamin i stortarmen. Ved f.eks fældning og pelssætning kan de ikke følge med til at producere nok B-vitamin selv, derfor vil det være en god idé at tilføre noget B-Express til deres daglige foder.

B-Express varianter
Relaterede produkter

Læs mere: