Blue Hors inviterer de unge Grand Prix talenter med til championatsfinalerne

Når Blue Hors åbner dørene for årets finaler i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste i uge 41, bliver der i år mulighed for både at se landets mest talentfulde ungheste, men også færdiguddannede Grand Prix-heste. Det sker, når der, som noget nyt, udbydes en Grand Prix tur for de unge heste i alderen 8 til 10 år. Således vil man under stævnet, kunne følge med i hele hestens uddannelse fra A til Z – og altså fra 4-års hest til Grand Prix hest.
Blue Hors inviterer de unge Grand Prix talenter med til championatsfinalerne

Den røde tråd i hestenes uddannelse

De traditionsrige championatsfinaler for unge dressurheste blev for syv år siden udvidet med en konkurrence for 7-årige heste – og nu inviteres de 8-10-årige heste også med til festen! Det sker ved den forsøgsvise afvikling af en Grand Prix tour dedikeret til de ”upcoming” Grand Prix heste.

Det er værterne hos Blue Hors, der, i dagene 11. – 15. oktober, udskriver konkurrencen, der afvikles i Intermediare II og U25 Grand Prix, hvor førstedagens Intermediare II fungerer som en kvalifikation til finalen, der afvikles for de otte bedst placerede ekvipager. I finalen rides der U25 Grand Prix.
Ved at lade hestene konkurrere på dette ”lave” Grand Prix-niveau, håber man på at kunne lette overgangen fra ”talentfuld unghest” til ”uddannet Grand Prix hest”. Så, her er muligheden for at møde nogle af Danmarks kommende internationale Grand Prix heste!

Ungheste Grand Prix turen er åben for ekvipager, der i kvalifikationsperioden har redet minimum 1 x 66% i sværhedsgrad 7 samt for ryttere, der i kvalifikationsperioden har redet minimum 70% i sværhedsgrad 7.

Hos Dansk Ride Forbund er man rigtig glad for, at Blue Hors er villige til at forsøge at afvikle denne Grand Prix tur for ungheste i deres fantastiske faciliteter. Vi kender lignende koncepter fra andre lande, f.eks. den tyske Louisdor-Preis for unge Grand Prix-heste og man ved, at det er både populært for rytterne og attraktivt for publikum at kunne se de unge talentfulde grand prix heste konkurrere på dressurens højeste niveau.

I DRF’s arbejdsgruppe for dressurchampionaterne i Danmark er vi rigtigt glade for, at man på Blue Hors er villige til at gøre forsøg med afvikling af en ungheste Grand Prix-konkurrence. At det sker i rammerne af championatsfinalen 2023 for landets bedste 4- til 7-årige dressurheste er fantastisk. På den måde sluttes ringen omkring uddannelsen af dressurheste fra A til Z ved en og samme begivenhed på fornemste vis