Berider Michael Højgaard til Blue Hors

Michael Højgaard er blevet ansat som berider på Korshøjgaard, Blue Hors, hvor han i avlsafdelingen skal stå for uddannelsen af de unge heste på Blue Hors i samarbejde med rytter Tanja Rusovic og resten af unghesteteamet
Berider Michael Højgaard til Blue Hors

Michael Højgård

Jeg glæder mig over at have fået Michael med på teamet i avlsafdelingen. Michael har meget erfaring med ungheste og -hingste at trække på igennem sin uddannelse og sit arbejde i Dansk Varmblod som træningsleder, testrytter og i auktionsudvalget - og jeg er helt sikker at han kommer til at styrke vores team med både viden og erfaring

Martin Klavsen, avlsleder

Michael er 40 år, udlært berider i 2006 ved læremester Ulrik Gerstorf Sørensen og har et langt og spændende heste-CV som vi hos Blue Hors glæder os til at tilføje til vores personalekartotek.

Michael har tidligere arbejdet på Hesselhøj Hestecenter ved Hans Jørgen Hoeck, ligesom han også har været berider i Skærbæk Rideklub, på Vilhelmsborg og senest på Egum Rideklub. Derudover har Michael også været på et flerårigt arbejdsophold i Sydkorea sammen med hustruen Tenna Dyhrberg Højgaard, der også er aktiv rytter – og som Michael har drevet fællesforetagendet Højgaard Dressage sammen med.

Michaels passion ligger inden for dressuren, både avl og sport, og han har derfor haft et stort fokus på uddannelsen af alt fra sadelkåringsheste, dressurheste til unghestechampionater, videreuddannelsen af dressurheste, samt undervisningen af ryttere på flere niveauer af dressuren. Men nogle kender ham måske bedst som mønstrer ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor han i 2007 blev tildelt Hestens Værns Mønstringsmedalje. Andre kender ham måske bedre som træningsleder for Dansk Varmblods stationsafprøvninger eller som testrytter ved Dansk Varmblods hoppekåringer, ligesom Michael også er del af Dansk Varmblods Auktionsudvalg, hvor nogle måske også genkender ham fra. Indiskutabelt er det, at Michael virke dækker vidt og bredt, hvilket bestemt bliver en fordelagtig tilføjelse til teamet hos Blue Hors!

Michaels dagligdag på Blue Hors

Nyansatte Michael kommer til at fungere som berider i Blue Hors’ avlsafdeling, hvor han sammen med avlsleder Martin Klavsen, rytter Tanja Rusovic og vores professionelle unghesteteam vil være med til at planlægge og forestå uddannelsen af de unge hingste og hopper på Blue Hors, – det gælder både dem der kommer fra vores eget opdræt, samt dem der bliver indkøbt i løbet af året på bl.a. auktioner, ligesom det også gælder de heste som kommer ind i klargøring til kåring og afprøvninger.

Michael Højgård der mønstrer en hingst under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2012

Vi byder Michael et hjerteligt velkommen til Blue Hors!