Blue Hors

Kingston

Blodfornyelse af dressuravlen

  • Far til flere kårede sønner bl.a. Olivier og King Johnson
  • Opnåede 95,40 point ved DRF’s championatskvalifikation med 10 for trav
  • Opnåede 85,5 point ved sin KWPN-materialprøve med 9 for ridelighed
  • Interessante blodlinjer, der kombinerer en hingstelinje efter Totilas-sønnen; Glock’s Toto Jr. med morsidens Flemmingh, Cabochon og Nabuur
  • Særdeles gode følårgange af høj kvalitet med auktion highlights og toppriser
Født
2015
Farve
Sort
Højde
170
Avler
J. Zeewuster
Opstaldning
Blue Hors
WFFS
Negativ
  • 4,000.00 DKK ex. moms
Bestil sæd
Glock's Toto Jr N.o.p.
Arina
Totilas
Desperada
Turbo Magic
Sarina
Gribaldi
Lominka
Desperados Frh
Regentin
Cabochon
Korenda B
Flemmingh
Carliane
Se mere ved Horsetelex

Blue Hors Kingston er kommet til Danmark som et frisk pust med præstationsstærke blodlinjer, der ikke er særligt udbredte i dressurhesteavlen herhjemme. Hans berettigelse som avlshingst ligger dog først og fremmest i hans talent som dressurhest. Han blev kåret i KWPN i 2018 og bestod samme år KWPNs 50-dages prøve i Ermelo med et fremragende resultat, der sikrede ham en andenplads i dressur. Ved prøven opnåede han en samlet score på 85,5 point med karaktererne 8,5 for skridt, 8.5 for trav, 8,5 for galop, 8,5 for smidighed, 8,5 for holdning og balance,  8,5 for anlæg som dressurhest samt 9 for ridelighed og arbejdsvilje.

I udtalelsen fra 50-dages prøven i Ermelo, beskrev den hollandske kåringskommission Kingston som en ærlig og pålidelig hingst med meget fremdrift og med en særdeles god indstilling: “Hingsten er meget arbejdsvillig og tager godt imod rytterens hjælpere. Skridten er rentaktet, aktiv og rummelig. I trav har hingsten god mekanik og rummelighed med aktive, indundergribende bagben og bæring. Galoppen er kraftfuld, op-ad-bakke, rummelig og med god bæring. Kingston bevæger sig med meget stor smidighed og særdeles god holdning og balance. Som dressurhest har Kingston meget til særdeles meget talent og giver sin rytter en god følelse”
Kingston blev kåret i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg i april 2019 med en særdeles god beskrivelse. Som 5 års opnåede han hele 95,40 point ved Dansk Ride Forbunds dressurchampionatskvalifikation med karakterne 9 for skridt, 9,2 for galop, 9,5 for ridelighed, 9,5 for kapacitet samt hele 10 for trav!

“Kingston er en meget intelligent hest med en positiv indstilling. Kingstons galop og skridt er hans highlights lige nu, imens hans trav vil i fremtiden blive endnu mere spektakulær, når den bliver styrket og udviklet yderligere”
– Nanna Skodborg Merrald

Kingston er efter Edward Gals store fremtidshåb, Totilas-sønnen Glock’s Toto Jr. Totilas-sønnen Glock’s Toto Jr. vandt som 5-årig Pavo Cup og fik af sin første følårgang kåret tre sønner, heriblandt Kingston. Edward Gal og Totilas var i deres storhedstid uovervindelige i international dressur og vindere af både EM og WEG. Totilas-blodet vinder i stigende grad indpas på grund af en stigende efterspørgsel på den store ridelighed, som Totilas har medgivet sine afkom og hos os repræsenterer Blue Hors Kingston sin farfar Totilas med sine store kvaliteter.
Kingstons mor er elitehoppen Arina efter Cabochon-sønnen Turbo Magic, der har gjort dressurkarriere i USA. Arina er mor til hoppen Erina (e. Houston), der går Prix St. Georges. Kingstons mors søster Elsarina har netop fået udtaget en søn til KWPN-kåringen. Kingstons mormor Sarina er mor til den AES-kårede hingst Griffin (e. United) samt adskillige konkurrenceheste. Hoppestammen ligger bag et utal af konkurrenceheste som LillianePicarloIlianeElianGladstone m.fl. I tredje og fjerde led finder man så betydelige ridehesteproducenter som Flemmingh og Nabuur.

“Kingston er en af de mere langbenede og storrammede hingste af Totilas-linjen, der jo er meget interessant blod og som regel en garant for præstationslyst og samarbejdsvilje, der netop også kendetegner KingstonKingston har en super personlighed; han er helt enkel at håndtere og meget omgængelig, og bare det at tappe ham er noget så enkelt. De hollandske heste har måske ikke ry for at være de letteste, men Kingston er virkelig sød og omgængelig, men han har jo heller ikke Jazz eller andet blod, der kan være meget varmt”
– Avlsleder Martin Klavsen

Kingston nedarver sin egen gode type og super funktionalitet med en særdeles god galop. Hans unikke afstamning gør, at han kan kombineres med stort set alle blodlinjer. Han er farvegen testet og kan kun nedarve brune/sorte afkom.

KWPNs avlskonklusion fra Kingstons 50-dages prøve lyder:
“Kingston forventes at kunne tilføre dressurhesteavlen model, udstråling, bevægelseskvalitet og ridelighed samt arbejdsindstilling”

Kingstons afkom viser stort talent under rytter, ligesom flere af hans sønner er lykkedes med at opnå kåring i det hollandske KWPN-forbund bl.a. hingstene Olivier og King Johnson. Blandt hans første følårgang i Holland findes også en søn, der blev solgt for 36.000 € blandt de dyreste hingsteføl på den velkendte Borculo-auktion i 2019. Ligsom også Kingstons første følårgang i Danmark har gjort sig positiv bemærket på diverse kåringspladser og auktioner. Blandt andet med Vestermarkens Kenzo, der blev solgt for 35.000 € ved Dansk Varmblods følauktion i efteråret 2020 på Blue Hors.

“Jeg forventer, at han vil kunne forbedre rideligheden, og at han vil præge sine føl med sin egen flotte front. Han har meget talent at give videre af, og han har særligt nemt ved at sætte sig, så han bliver uden tvivl god til de samlende øvelser”
– Martin Klavsen