"Relax" med Blue Hors nytårsaften!


Nytårsaften er en aften med fest, farver og fyrværkeri - og derfor også potentielt en aften,
der kan være stressende for vores dyr, særligt hvis vi har sensitive heste.

Hvad kan du gøre for at hjælpe din hest? Vi giver dig her nogle tips og tricks!

Hvordan virker det?

Relax (i flydende form) og Relax Amino Gel (en gel-pasta) er begge tilskudsprodukter, som indeholder L-Tryptophan, Magnesium og B-vitaminer – alt sammen noget som gavner den nervøse hest, og beroliger uden at have en sløvende effekt. 

I forhold til L-Tryptophan findes der et gammelt husmorråd, der siger, at man skal tage et glas varm mælk før sengetid, for lettere at falder i søvn. Det stof i mælken, som virker afslappende, er L-Tryptophan, en essentiel aminosyre, som er en start-molekyle for produktionen af serotonin. Serotonin er en af de neurotransmittere, der sender beskeder til hjernen, og netop serotonin bliver ofte kaldt for lykkehormonet. Serotonin-mangel kan hos heste medføre frygt, aggressivitet og stress, og derfor kan et tilskud med L-Tryptophan måske gavne din stressede hest. 

Mangel på Magnesium kan også medføre øget stress, nervøsitet og manglende appetit. Netop derfor har vi valgt også at tilføre Magnesium i vores Relax produkter.

B-vitaminer hjælper nervesystemet, blandt andet med beskyttelse af nervecellerne. Hvis din hests nerveceller er sårbare eller bliver forstyrrede, kan den have tendens til at blive urolig og stresse op. Så selvfølgelig har vi også tilført Relax disse gavnlige vitaminer.

Hvordan skal jeg bruge det?

Relax  (i flydende form) skal du helst starte op med nogle dage før nytår, så din hest er dækket ind over en periode.

Relax Amino Gel (vores gel-pasta) er lavet, så du skal give den i hestens mund på selve dagen, i et lille rum tid (ca. 1-2 timer) før du ønsker at den skal begynde at virke. 

Andre gode råd omkring nytår fra Team Blue Hors:
Noget at det som vi gør i staldene på Blue hors, er at have lyset tændt så hestene ikke ser de mange lysglimt fra fyrværkeriet helt så tydeligt gennem vinduerne. Derudover afspiller vi også musik, så de ikke kan høre alle bragene, og det er desuden også en god idé at sørge for lidt ekstra hø eller wrap på netop nytårsaften, så hestene har noget at beskæftige sig med, alt i mens festlighederne står på.

Relax


TESTIMONIAL:

Fordi det virker!
Min datter har en traumepony, som vi købte som et projekt da alle andre havde opgivet ham. Med Relax er han meget mindre angst, og tør nu vise sit kæmpe potentiale frem på stævnepladserne.

Sanne Thinggaard

LÆS MERE

Så kan du roligt lade nytåret komme.