Styrk hestens hud mod vintervejret

Vinteren er over os, og dermed oplever vi også ofte våde folde og gener i huden på hestenes ben.

What to do? Vi har et forslag til dig her!

Styrk hestens hud mod vintervejret

3 stærke "Go To" produkter til vinterramte hesteben

Hos Blue Hors har vi udviklet en række
produkter, der kommer den vinterramte hud på hestenes ben til gode.

Produkterne er med til at holde din hests følsomme hud på benene hel og pæn gennem de perioder, hvor huden er allermest udsat for sprækker, irritationer og hudproblemer.

Den kolde og våde vinter betyder mudrede og våde hestefolde og dermed våde hesteben. Konstant våde hesteben kan svække huden på hestenes ben og koder, og gøre dem ekstra udsatte.

Det er derfor en god idé at hjælpe hestens hud mod påbegyndte, såvel som kommende hudproblemer med et zinktilskud i hestens foder, og med en zinkholdig creme til at smøre med.

1. Barrier Creme

Barrier Creme er en nærende, tyk hvid creme, som er lavet på sheabutter, zink og glycerin – alt sammen noget som går ind og beskytter og plejer den udsatte, sarte eller irriterede hud mod vand og bakterier, da den fede creme danner en afvisende barriere på hestens hud.

Zinkindholdet i cremen gør den tyk og vandafvisende, så den beskytter mod bakterier og skidt i længere tid end andre cremer, hvilket gør den til et ægte ’’must have” produkt’ i vinterdagene.

På Blue Hors bruger vi ofte Barrier Creme inden træning eller når hestene er på fold for at beskytte hestenes ben bedst muligt, hvis de har tørre områder i huden med tendens til hård hud, kodeskorper eller hud, der kan være udsatte i dårligt vejr.

Barrier Creme er også et perfekt supplement til Blue Hors Skinhealer fordi Barrier Creme modsat Skinhealer må bruges under konkurrencer, hvor den kan understøtte Skinhealers funktion og virkning – også i stævnesituationer. Det kommer i stor grad heste, der døjer med tør hud i koderne, der har risiko for at sprække og udvikle sig, til gode.

2. Organic Zinc

Zink har generel en vigtig betydning for kroppens almene funktion – og særligt for huden. Netop derfor er det en rigtig god idé at give zink til heste, der døjer med hudproblemer, da zink her vil være med til at styrke hestens hud og gøre den mere modstandsdygtig.

Zink er, næstefter jern, det mest almindelige metal i kroppen, og findes især i hjerne, muskler, knogler, lever, bugspytkirtel, tarmepitel og nyrer. Zink spiller en stor rolle for både de røde blodlegemers transport og udveksling af CO2, samt for funktionen af over 200 enzymer overalt i kroppen. Derfor er det vigtigt, at zinkbalancen bliver opretholdt i kroppen, så cellerne kan fungere bedst muligt, da det blandt andet er hudcellernes funktion, der skal opretholdes for at kunne reparere huden.

På trods af sin vigtige funktion, er zink dog et følsomt element hvis udnyttelse nedsættes, hvis der findes et overskud af kalcium og kobber i foderet. Det er der naturligvis taget hensyn til i Blue Hors Organic Zinc, hvor der er tilsat organisk kobber for at sikre zinkkobber balancen. Zinkkobber balancen er vigtig at tage højde for, da kobber er antagonisten til zink. Med det in mente anbefales man derfor, ved brugen af et zinktilskud, samtidig at give lidt ekstra kobber for at skabe balance mellem de to, hvormed de to elementer ikke risikerer at blive “ædt op” af hinanden.

Med sine ingredienser er Blue Hors Organic Zinc et let optageligt zinkprodukt med smag af æble, der med sin tilsætning af biotin og antioxidanterne Selen, C-Vitamin og E-Vitamin, er med til at neutralisere frie radikaler og bidrage til et sundt immunforsvar samt booste sundheden for hove, pels og hud.

3. Magic Cloth

Noget af det vigtigste i kampen for at styrke hestenes ben mod vinterens våde vejr, er at holde benene tørre så meget af tiden som muligt – og her kommer Magic Cloth ind i billedet. Vask mudderet af din hests ben efter en dag på folden, og tør så grundigt benene af med en Magic Cloth, alt i mens du tjekker den for eventuelle nye problemer i huden. Når hestens ben er tørre smører du et lag Barrier Creme eller Skinhealer på, hvis der er opstået et problem i huden, en rutine du kan forsætte med indtil problemet er væk. OBS: Hvis der ikke ses nogen tydelig forbedring inden for en uge skal dyrlægen kontaktes.

Magic Cloth kan også hjælpe dig, når du skal tørre dine gamacher og klokker. Endnu en vigtig foranstaltning i kampen mod vintertrætte hesteben, da beskidt, fugtigt og snavset udstyr også kan genere hestens hud i en sådan grad, at det kan videreudvikle sig til hudproblemer.

“GO-TO” produkterne finder du lige her:

SHOP NU

3 produkter der gør en forskel.