Blue Hors Åbent Hus 2022

Årets Åbent Hus 2022 på Blue Hors, som netop løbet af stablen med hingstepræsentationer, afkom og konkurrencer, har været fuld af highlights, tilskuere og godt humør – se dagens forløb her!

Blue Hors Åbent Hus 2022

Blue Hors Farrell

Første hingst på banen, var Blue Hors Farrell (Fürstenball – Dacaprio, opdrætter: Hans-Heinrich Plate), der blev redet af sin faste rytter Nanna Skodborg Merrald. Farrell viste et stort overskud og en enorm øvelsesstyrke overfor det begejstrede publikum, der havde taget turen til Blue Hors. De fremmødte kunne nyde ham i alle de lilleturs-øvelser, der er en del af han og Nannas internationale repertoire.

Det blev bemærket, at Farrell har haft et forrygende år som beskeler, hvor særligt afkom som Bundeschampion og materialprøvevinder, For Real, og den nykårede præmiehingst Feinstar, har understreget deres faderhingste værd i avlen.

Blue Hors Feinstar

Den unge Blue Hors Feinstar, der er efter Blue Hors Farrell, Bon’A Parte og Landsieger I, står udstationeret hos Böckmann Pferde, der havde sendt Feinstar og hans tyske rytter Hermann Gerdes på fremvisningstogt til Danmark.

Hingsten er lavet på hoppen Gina-Goldina og er er avlet af tyske Lars Wenke. Han er præmiehingst i Oldenburger Pferdzüchterverband og nykåret i Dansk Varmblod – og ikke nok med det, viste han sig som en overbevisende unghingst, der dansede over banen med pomp, pragt og masser af kraft.

Afkom efter Blue Hors Fortron

Blue Hors Fortron (For Romance I – Desperados) var flot repræsenteret af to skønne føl; et hoppeføl  efter Blue Hors Fortron – Blue Hors Don Olymbrio – Blue Hors Zack, født: 10/3-2022 og opdrættet af Bjarne Juel Skovdal og et hingsteføl efter Blue Hors Fortron – Blue Hors Zack – Resident, født 06/3-2022 og opdrættet af Andreas Gregersen.

De to føl var to nydelige repræsentanter for Fortrons afkom, der er lette til bens, smukke og særdeles omgængelige.

Blue Hors Kingston

Næste levende billede var den sorte KWPN-hingst, Blue Hors Kingston, der er efter Totilas-sønnen Glock’s Toto Jr. – Turbo Magic – Flemmingh. Han blev redet af sin rytter, Nanna Skodborg Merrald, der viste Kingston i dens spæde start på de sværere øvelser. Kingston viser et enormt potentiale for samling, hvor Nanna kunne vise ham i begyndende passage og galoppirouetter.

Kingston er en hingst, der er i konstant udvikling, og for hver gang han er til “show”, er det som at se en hest, der har bevæget sig endnu et hak længere op af skalaen

Afkom efter Blue Hors Santiano

Også Santiano var repræsenteret af afkom – og dette afkom, et hingsteføl efter Santiano – Van Gogh – Ferro, viste sig elegant frem. Dette føl blev født den 05/03-2022 hos sin opdrætter Christina Kirk.

Santiano tager endnu en sæson i Holland, hvor han i 2021 havde knap 400 bedækninger – en opbakning om en fantastisk hingst som vi er meget begejstret for og som vi ser frem til at besigtige endnu flere føl efter.

Blue Hors Veneziano og Blue Hors Valenzo

Blue Hors Valenzo efter Blue Hors Veneziano, Dimaggio og Sandro Hit åbnede ballet for sin far, Blue Hors Veneziano efter Vivaldi – Donnerhall – Pik Bube I. Valenzo, der blev redet af sin rytter Cristian Tudela Ruiz,  er kåret i det tyske oldenburgerforbund og er opdrættet af Christin Boekhoff i Tyskland. Valenzo er en topmoderne sportshest, der fra naturens side er udstyret med en særligt rummelige, fremadgribende og op-ad-bakke galop, der er helt i særklasse.

Valenzos faderhingst, Blue Hors Veneziano, er aktiv i Grand Prix under sin nu tredje rytter, berider Laura Kristine Thorup. At han som aktiv avlshingst nu er aktiv under sin tredje rytter, vidner om en virkelig høj ridelighedsgrad, der på alle måder er exceptionel

Blue Hors Storm DWB

Storm er opdrættet af Bjarne Skovdal, der har trukket hingsten på RDH-hoppen Virginia, der er avlet af Ulrik og Lena Kristensen.

Dansk Varmblods kåringskommision beskrev Storm som en højstillet, harmonisk og storrammet hingst, med en velrejst hals og godt kønspræg samt som en hingst med en rummelig og taktfast skridt, en rummelig trav med god aktion og en god galop.

Temperamentet er tydeligvis i top, for med Cecilie Hedegaard i sadlen skulle man tro at Storm, trods sine kun 3 år, ikke har bestilt andet end gå til ridning i fyldte haller med klappende publikum. En virkelig smuk og ekstremt cool hingst.

Blue Hors Monte Carlo

Danmarks mest benyttede avlshingst i 2021 er ikke uden grund Blue Hors Monte Carlo.

Overordnet set passer Monte Carlo efter Dream Boy – United – Jazz med sit korrekte snit og kraftfulde bevægelse til de moderne hopper med åbne rammer og lange linjer, hvortil han kan bidrage med funktionalitet og mere kraft i bevægelsen.

Den første følårgang efter Monte Carlo visteet enormtgangartspotentiale med masser af aktion, skulderfrihed og power. Ens for demalle, erderes gangartsformået og attraktive attitude, der bestemt tegner godt for fremtidensom rideheste.

Blue Hors Viconte

I sin afstamning forener Viconte to af nyere tids største avlsmatadorer og typegaranter i dressurhesteavlen, hollandske Vivald og tyske Sandro Hit, der begge har gået dressur på Intermediaire-niveau ved siden af en avlskarriere som nogle af de største, moderne linjegrundlæggere.

Vicontes hoppestamme er en af Tysklands mest gennemslagskraftige i de seneste årtier og har produceret et stort antal kårede hingste.

Blue Hors Baron

2 fantastiske hopper med Benicio-sønne Baron som far fik Martin til at få øjnene op for den super smidige og velfungerende hingst Baron. Han har et ualmindeligt flot CV i udlandet med flere højtkårede hopper og hingste i udlandet.

At Barons hingstelinje nedarver ridelighed, ubegrænset bevægelsespotentiale med maksimal skulderfrihed og elasticitet fik vi i dag tydelige eksempler på i de 2 eksemplariske døtre, der trods deres kun 4-år demonstrerede masser af kapacitet og potentiale.

Blue Hors St. Schufro

Hvis man på Blue Hors skal fremhæve en hingst, som avler ridelighed kommer man ikke udenom St. Schufro (St. Moritz Jr. – Blue Hors Don Schufro). De fleste, der ejer et afkom efter ham vil kunne berette om heste med et ualmindelig blidt sind og som altid har ja-hatten på. Han er selv en af staldens kæledækker og han har en særlig tænd /sluk knap som Nanna kan aktivere alt efter hvor på skalaen hun gerne vil fremvise ham. St. Schufro er debuteret i Grand Prix og med sin evne til altid at give sig 100% og et ubegrænset talent, er han en af de hingste vi forventer os meget af.

Blue Hors Zackerey

En dugfrisk hilsen fra Therese Nilshagen fra Dressurleistungszentrum Lodbergen, som netop har overtaget tøjlerne på guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey (Blue Hors Zack – Sandro Hit, opdrætter: Tove & Ove Møller Nøraard). Efter kun 8 uger i sadlen er hun begejstret over den energi og positive indstilling, som gør at Zackerey er en drøm at arbejde med. Han har trods sin unge alder til fulde indfriet alle forventning med suveræne følårgange og flere kårede sønner.

Zenon

Zackerey selv har et super sind og netop ridelighed er også et kendetegn ved denne lovende ridehest efter Zackerey. Zenon  (e. Blue Hors Zackerey – Blue Hors Don Romantic), som er en danskavlet hest på bare 4 år, rides til dagligt af Ulrik Falbe-Hansen og han fortæller meget begejstret om denne unghest, som har den helt rette indstilling til at gå til ridning. Også i dag, hvor han for første gang bliver præsenteret foran en fuld ridehal, bevarer han fuld fokus på sin rytter og får fremvist sine fremragende gangarter i en afslappet form.

Blue Hors Zack

Blue Hors Zack (Rousseau – Jazz) er ikke bare kongen af dansk dressur – han har også med sin deltagelse i OL i Tokyo 2021, hvor han placerede sig som verdens bedste aktive avlshingst – understreget at han også tilhører den absolutte dressur verdenselite.

Nanna og Zack har med deltagelse i Ol og World Cup blev også i dag hyldet med stående ovationer fra et begejstret avlerpublikum.

En Grand finale hvor denne succesfulde ekvipage kunne sætte et smukt og festligt punktum på et vellykket Åbent Hus med fantastiske hingste og et overflødighedshorn af afkom med en strålende fremtid foran sig.

Blue Hors Zack og Nanna foran et festopstemt publikum