Årets Avler 2023 er Bernhard Sieverding

Siden 2014 har Blue Hors hædret avlerne for enestående avlsresultater med afkom, der har gjort sig særligt bemærket. Derfor er Årets Avler en tilbagevendende begivenhed, hvor én ekstraordinær Blue Hors avler får overrakt vandrepokalen, der er en bronzestatuette af vores helt store flagskib; Blue Hors Don Schufro.

Årets Avler 2023 er Bernhard Sieverding
Hingstenes sportslige succes er især vigtig, når man lever af at sælge afkom. Det er af stor betydning for os opdrættere at kunne være sikre på, at hingstene får de bedste muligheder for at opnå gode sportslige resultater

Bernhard Sieverding

Passionerede avlere fra Twistringen

Bag enhver genial hest er en genial opdrætter. Dette gælder også for Årets Avler 2023, der har en uendeligt lang række af fantastiske afkom på sit CV – og flere af dem står i staldene på Blue Hors. I dag vil vi fremhæve to af dem, der betyder allemest for os. Nemlig et helt særligt Blue Hors Zack-afkom, der i mange år har givet os på Blue Hors mange glæder ude på stævnebanerne, når han har vundet internationale Grand Prix’er i ét væk – og det med flere forskellige ryttere! Han har tidligere gjort os stolte, når han har brilleret med at give sejre til både Daniel Bachmann Andersen og Patrik Kittel, og lige nu står han med én hov ud af døren, da han er på vej til World Cup-finalen i Omaha med Nanna Skodborg Merrald, som han har en dobbeltsejr fra World Cup Neumünster med! Der er selvfølgelig tale om den store røde vallak Blue Hors Zepter! Zepter har et utal af sejre i alle de internationale Grand Prix-klasser og har krydset de magiske 80 % op til flere gange!

Den nu 15-årige vallak Blue Hors Zepter, der er efter elitehingsten og Grand Prix-dressurhesten Blue Hors Zack og ud af Who’s Sunlight, en hoppe efter Wolkentanz II/Silvio I, er opdrættet af netop Bernhard Sieverding og indkøbt til Blue Hors som føl.
Da Zepter blev indkøbt hos Britta og Bernhard Sieverding i Twistringen på en solskinsvarm sommerdag i 2008, hvor Britta serverede hjemmebagte kager på terrassen, var vi på stutteriet fulde af høje forventninger til Zack-sønnen – og de er blevet mere end indfriede! Bernhard er ikke bange for at indrømme, at han er fan af Zack-dynastiet og har igennem tiden brugt særligt Blue Hors Zack i sin avl. Og Zack er nok også den hingst, der går mest igen. Han og Britta har taget turen til Blue Hors ved mange lejligheder og ofte deltaget i sommerens følchampionater for at se de danske føl og især føllene efter de yngre hingste.

Når avl er en del af familiearven

Bernhard og Britta Sieverding er fuldtidshesteavlere og avler selv mellem 15 og 20 føl på gården i Twistringen, ligesom de derudover investerer i 5 til 10 gode føl. De avler på flere forskellige hoppelinjer, hvoraf Zepters moderlinje er repræsenteret af hele tre avlshopper. Opdrættet af parret går helt tilbage til Schokolade-hoppelinjen, hvorfra heste som UVM-vinderen Don Martillo og Jessica von Bredow-Werndls Grand Prix-hest Ferdinand BB også kommer. Jessicas Ferdinand BB er ligesom Zepter født på Britta og Bernhards gård, ligesom mange flere avlshingste og dressurheste på højt plan også er.
Britta og Bernhards føl og ungheste vokser op i flokke, inden de som ungheste, hvis de ikke allerede er solgt inden, påbegynder deres voksenliv med træning hjemmefra med hjælp fra parrets søn Andreas Müller.

Bernhard voksede op på gården, som hans far Helmut drev før ham, og hvor han nu har drevet et intensivt avlsprogram i 35 år. Derfor står det andet afkom vi gerne vil fremhæve fra denne avler også opdrættet af Bernhards far. De gode afkom er altså en del af familiearven. Dette afkom er den røde hoppe Bonsai, der er efter Blue Hors Baron. Bonsai blev kåret som fløjhoppe og ‘Dagens Bedste Hoppe’ ved Hannoveranerforbundets hoppekåring i Grindsted med karakteren 9 for skridt, 9 for trav, 10 for galop, 9 for ridelighed og 9,5 af testrytter, ligesom hun også har brilleret ved afkomsfremvisninger og Dansk Rideforbunds unghestechampionatsfinaler. Bonsai deltog ligeledes ved Herwart van der Decken-Schau i Verden, der er hannoveranerforbundets pendant til Dansk Varmblods eliteskue. Og netop Bonsai har været særdeles medvirkende i købet af Blue Hors Baron, da Bonsai fra en tidlig alder bjergtog alle på Blue Hors med sit ubegrænsede talent.

 

Bernhard Sieverding flankeret af sin avl; Blue Hors Bonsai og Blue Hors Zepter

Fra venstre: Blue Hors Bonsai, Jesper Bisgaard, Lene Hansen, Bernhard Sieverding, Martin Klavsen, Blue Hors Zepter og Lennart Lindberg

Erindringskollage til Stutteri Skoven

I samme ombæring hædrede vi også Årets Avler 2022Kirsten B. Hansen og Jens Lund Pedersen, der sammen driver Stutteri Skoven i Jordrup Skov, med en erindringskollage af deres succesfulde afkom. Kirsten og Jens har avlet succesfulde heste som eliethingsten Skovens Rafael (efter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro), Årets Dressurbetonede Hoppe i Dansk Varmblod 2017, Skovens Tzarina (efter Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro), guldmedalje og UVM-bronzemedalisthoppen Queenspark Wendys mor Skovens Vanilla (efter Blue Hors Soprano/Solos Landtinus) og  bronzemedaljehoppe Skovens Tabita (efter Blue Hors Farrell/Blue Hors Romanov).