Årets Avler 2022 - Stutteri Skoven v/Kirsten Bjerregaard Hansen

Siden 2014 har Blue Hors hædret en avler for enestående avlsresultater med afkom, der har gjort sig særligt bemærket. Derfor er Årets Avler en tilbagevendende begivenhed, hvor en Blue Hors avler får overrakt vandrepokalen, der er en bronzestatuette af Blue Hors Don Schufro

Årets Avler 2022 - Stutteri Skoven v/Kirsten Bjerregaard Hansen

Avlsleder Martin Klavsen og Årets Avler 2022 Kirsten Bjerregaard Hansen

I samme ombæring valgte vi også, endnu engang, at hædre Årets Avler 2020 og Årets Avler 2021, der ikke kunne blive hyldet i en tilskuerfyldt opvisningshal på Blue Hors pga. coronapandemien.

Derfor blev der overrakt erindringskollager til både Stutteri Straight Horse ved Eva Götzsche og Mogens Pedersen, der blev Årets Avler i 2020, samt Stutteri LBA ved Lisbeth Bredmose Andersen, der blev Årets Avler i 2021.

Vi inviterede i år Årets Avler 2022 på en ”æresrunde” og derfor bliver Martin kørt ind i en Audi E-tron GT, som var stillet til rådighed af Audi Fredericia. Bilen blev kørt af Mikkel Overgaard Christensen fra Audi, der ligeså, efter showet, stod tilgængelig ude foran, for de, der ønskede at spørge ind til den rappe bil.

Avlen på Stutteri Skoven har givet dansk varmblodsavl og dansk ridesport heste som…

Skovens Rafael

Kirsten B. Hansen driver Stutteri Skoven i Jordrup Skov sammen med Jens Lund Pedersen. Her har de sammen avlet succesfulde heste som eliethingsten Skovens Rafael, der er efter elitehingsten Blue Hors Romanov og med legenden Blue Hors Don Schufro til morfar og Zorro Z i tredje led.

Skovens Rafael er lavet på Richard Nielsens elitehoppe Tazorba – og listen med topresultater for denne hingst er meget lang. Rafael blev solgt på Dansk Varmblods auktion i forbindelse med hingstekåringen til en daværende rekordpris på 1,2 millioner kroner. Han var dengang nykåret præmiehingst, inden han gik videre til en succesfuld karriere som vinder af DRFs 4-års championat, UVM-finalist for 5- og 6-års og videre igen til en succesfuld karriere som faderhingsten bag blandt andre de kårede hingste Springbank II og Adrenalin Firfod.

Skovens Rafael ved UVM

Sideløbende har Skovens Rafael været aktiv i Grand Prix dressur, hvoraf han blandt andet er Nordisk Mester i dressur 2017 og 3* Grand Prix-vinder. I 2019 blev Skovens Rafael udnævnt til Årets Hingst i Dansk Varmblod, ligesom han to år i træk (2014 og 2015) har vundet den svenske Store Hingstepris. Han er meget populær i Sverige, hvor han også i 2021 blev tildelt guldmedalje og udnævnt til Elitehingst i Sverige.

Skovens Tzarina

Årets Dressurbetonede Hoppe i Dansk Varmblod 2017, Skovens Tzarina efter Blue Hors Zack og Blue Hors Don Schufro, kommer ligeledes fra Kirsten og Jens. Som føl var Tzarina Bedste Dressurbetonede Hoppeføl i Dansk Varmblods Region 4, ligesom hun også var den bedste dressurbetonede hoppe senere i sit liv ved Dansk Varmblods Eliteskue, hvor hun blev tildelt en guldmedalje. Tzarina har ligesom Rafael også været succesfuld i unghestechampionaterne og deltaget ved UVM.

Skovens Tzarina

Hopper af høj kaliber

Også Skovens Vanilla efter Blue Hors Soprano og Solos Landtinus, der er mor til guldmedaljehoppen, UVM-bronzemedalist, vinder af dressurchampionatet i Herning, vinder af DRFs dressurchampionat og nu Grand Prix-hest, Queenspark Wendy, kommer fra Stutteri Skoven. Det samme gør bronzemedaljehoppe Skovens Tabita efter Blue Hors Farrell, Blue Hors Romanov og med Blue Hors Don Schufro i tredje led.

BRDH Skovens Tabita