Zack-sønnen Zoom skal til UVM

Reserve Champion og dobbelt præmiehingst; DMJ Zoom er blandt de 6-års heste, der er på startlisten til UVM 2020.
Zack-sønnen Zoom skal til UVM

Zoom på æresrunde fra en af sine mange succesfulde kåringer

Zoom: Et gennemført Blue Hors-produkt i hingsteform

Zoom, der er efter Blue Hors Zack med Blue Hors Don Schufro til morfar, er avlet og født hos danske Dorthe M. Jeppesen i Schweiz, inden han som føl blev solgt til Blue Hors, hvor han er opvokset, indtil han blev fremstillet til kåring i westfalerforbundet i 2016, hvor han blev kåret præmiehingst og reservefløj og efterfølgende solgt til Landgestüt Warendorf i Tyskland.

Zoom der i dag rides af Helen Langehanenberg, der er videre med et imponerende antal af heste i alle aldersklasser til UVM i 2020, er ud af en af den statspræmierede BEST IN SHOW hoppe; DMJ Diva Dannebrog, der er efter Blue Hors Don Schufro og søster til Celle stutteriets avlshingst Dannebrog (der også er avlet af DMJ Horses), samt er hun også halvsøster til to BEST IN SHOW statspræmierede hopper efter Londonderry. Zooms mor har aflagt en af de bedste rideprøver i hannoveranerforbundet og er nu solgt til Mount St. John ved Emma Blundell. Zoom er Diva Dannebrogs første føl, imens hendes andet føl efter Finest blev solgt til en af verdens førerende dressurryttere; Charlotte Dujardin. I dag går Don Schufro-datteren paradressur for det engelske landshold med sin rytter Natasha Baker, imens hun sideløbende bliver mor til flere føl igennem embryo-transfer.

I foråret 2017 vandt Zoom dressurdelen ved 14-dages prøven i Neustadt, Dosse og i 2018 vandt Zoom ligeledes sportstesten i Münster i holdet af dressurbetonede 4-års hingste, og i år skal han jo altså deltage under UVM for 6 års.

 

Zacks betydning for den moderne ridehest

Blue Hors Zack er en hingst, der igen og igen har gjort sig bemærket igennem sine afkoms og afkomsafkoms præstationer, både i topsporten og i unghesteklasserne.

Et af Zacks mest berømte afkom, må nok siges at være den 11-årige Sezuan, der udover Zack bærer Blue Hors Don Schufro til morfar. Sezuan er opdrættet af Linette Jæger, der også er avleren af en anden GP-hingst efter Zack, der har afkom med til årets UVM; nemlig Zonik, der har Blue Hors Romanov til morfar. 

Zonik gør sig lige nu yderst bemærket, ved at være en succesfuld Grand Prix-hest under Edward Gal, imens Sezuan er imponerende tredobbelt guldvinder ved UVM, ligesom han sidste år havde afkom, der vandt både sølv og bronze for 5-års under UVM 2019. Både Sezuan og Zonik har afkom med til UVM 2020, der spås at ville komme til at placere sig særdeles godt!

Zack selv har i år 6 afkom repræsenteret, fordelt i alle aldersgrupper. Heriblandt bl.a. Sezuans helbror Straight Horse Don Zuan, der skal rides af Danmarks dressurrytter nummer 1 p.t.; Cathrine Dufour i årets 6 års hold. Han skal gå i et stærkt 6 års hold, der også indeholder sønner efter Zack, hvis virke som avlshingste, gør dem særdeles spændende at følge. Her er tale om DMJ Zoom e. Blue Hors Zack/Soliman de Hus og Jameson RS2 e. Blue Hors Zack/Negro, der er 2 virkelig hotte herrer, der har været yderst populære i avlen og vist spændende afkom i 2020.

For 5 års skal Zack/Soliman de Hus-afkommet Zouzo Majishan rides af franske Jessica Michel-Botton, imens de 2 Zack-afkom i årets 7 års klasser; hoppen Straight Horse Ascenzione  e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro og hingsten Bergsjöholms Valbonne e. Blue Hors Zack/Epson skal rides af deres to lige så imponerende ryttere; Helen Langehanenberg og Patrik Kittel.

Blue Hors Zack

Zacks rolle i den moderne dressur er unægtelig stor og vi hos Blue Hors, glæder os til at se hans afkom og afkomsafkoms ‘in action’ under årets UVM!