Lad os træne din unghingst

Vi tilbyder at tage unghingste i træning med henblik på forbesigtigelse og/eller hingstekåringer

Lad os træne din unghingst

“Timing og management er afgørende for at nå gennem nåleøjet og få en hingst kåret. Vi har erfaringen og den nødvendige knowhow og deler den gerne med dig”.

Overvejer du at fremstille din unghingst til forbesigtigelse, eller hoppe til kåring, så kan vi hjælpe dig.

Vi tager unghingste i træning frem mod forbesigtigelse og fremstiller hingstene, uanset om det er til forbesigtigelse i Danmark eller i Tyskland. Vi tager hingste ind uanset afstamning, og det gælder dressur- såvel som springhingste.

Ønsker du at få hingsten vurderet, inden du investerer i arbejdet, så er du velkommen til at fremsende en video til Martin Klavsen, som gerne vil give sit bud på, om hingsten kan oppebære omkostningerne. En anden mulighed er at sætte hingsten i 1-2 ugers testarbejde, inden der tages stilling til det videre forløb.

Hos os kommer hestenes velfærd altid først. Træningen foregår på hingstenes præmisser, med det formål at de unge hingste udvikler sig korrekt muskelmæssigt, kommer i passende kondition og dermed er optimalt forberedt på opgaverne – både fysisk og mentalt.

I årenes løb er utallige talentfulde unghingste blevet trænet af det erfarne team her på Blue Hors. Vi har klargjort og fremvist adskillige præmie- og fløjhingste ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning – senest præmiehingstene Blue Hors Monte Carlo og Blue Hors Fortron.

Herudover har vi også med succes klargjort og fremstillet hingste ved hingstekåringer i det øvrige Europa.

Vores unghingstekoncept:

Unghingstene trænes af blandet andet af Ulrik Falbe-Hansen, Michael Ilsøe Højgaard, Jesper Bisgaard Nielsen og Lennart Lindberg

Udtages hingsten til kåring, sørger vi også for tilridning

Klargøring og fremstilling af unghingste af alle blodlinjer– såvel dressurbetonede som springbetonede

Træningen tilpasses hver enkelt hest, og er en kombination af for eksempel longering, skridtmaskine, mønstring og løsspringning

Mulighed for ”testuge”. Er man usikker, tager vi gerne hingsten ind i afprøvning i 1-2 uger, hvor vi hjælper med at vurdere hingsten inden det videre forløb fastlægges

Unghingstene kommer ind i træning 3 måneder før forbesigtigelse – de behøver ikke være forberedt inden, men skal helst være i god foderstand, samt passet med smed, vaccination og ormekur.

Det er vigtigt for os at holde hingstene positive og glade, med en vis form for overskud.

PISSSST… Vi tager selvfølgelig også hopper i træning, der skal fremstilles til sadelkåring eller 2-års skue.

Lidt om Ulrik Falbe-Hansen

Daglig leder af Avl & Opdræt, Ulrik Falbe-Hansen, har stor erfaring med ungheste igennem sin uddannelse som berider under Nikolai Kowalski, Sportsrideklubben Aalborg og Michael Søgaard, Vallensbæk Ridecenter, samt sin tidligere stilling som chefberider på Hulbækgaard.

Derudover, har Ulrik også deltaget i nationale såvel som internationale stævner og til finaler i både Dansk Varmblods Unghestechampionat og Dansk Ride Forbunds championater – og det er ham du skal have fat på, når du vil have din unghingst eller hoppe i træning på Blue Hors.

Ulrik Falbe-Hansen