Stempelhingsten Vivaldi til Blue Hors

En verdenskendt elitehingst er flyttet ind i hingstestalden på Blue Hors.
Stempelhingsten Vivaldi til Blue Hors

Martin og Vivaldi

"Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes os at få en internationalt eftertragtet hingst som Vivaldi til hingstestationen"

udtaler avlsleder Martin Klavsen

KWPN-hingsten Vivaldi skal fra Blue Hors betjene de danske hopper i den forestående bedækningssæson

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at vi har lejet hingsten Vivaldi af dens hollandske ejere Joop van Uytert & Ad Valk og fremstiller hingsten til Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 i Herning, hvorefter han vil stå til rådighed for inseminering på Blue Hors.

18-årige Vivaldi er en af tidens mest populære og indflydelsesrige hollandske hingste i international dressurhesteavl og besidder således i en forholdsvis tidlig alder 9. pladsen på WBFSH’s verdensrangliste for dressurfaderhingste.

Vivaldis enorme succes i avlen kan afspejles i en enestående afstamning, der er baseret på den præstationsstærke Utopia-hoppestamme. Avlslinjen byder på elite- og stempelhingste som perler på en snor: Krack C – Jazz – Ulft. Disse tre kæmper repræsenterer grundpillerne i moderne hollandsk dressurhesteavl.

Oldefaderen Ulft er far til OL-hingsten og avlsmatadoren, Ferro, samt et utal af succesfulde dressur- og springheste på internationalt niveau. Morfaderen Jazz, der selv har gået internationalt dressur (Tineke Bartels), kendes ganske enkelt som det moderne hollandske svar på Donnerhall og har været nyere tids største dressurhesteproducent. Vivaldis far Krack C har også selv gået international dressur (Anky van Grunsven) og har efterladt sig stærke spor i avlen.

Vivaldi, der også har gået international dressur (Hans Peter Minderhoud), brød omgående igennem i avlen og står som far til utallige højtpræmierede hopper og hingste og internationalt succesfulde rideheste. Blandt hans mest kendte afkom kan nævnes de succesfulde hingste Desperado (intl. GP m. Emmelie Scholtens), Dream Boy (intl. GP m. Hans Peter Minderhoud), Expression (intl. GP m. Diederick van Silfhout), Blue Hors Veneziano (intl. GP m. Agnete Kirk Thinggaard), Chinook (intl. GP m. Richard Howley), Cennin (intl. GP m. Madeleine Witte-Vrees), Vitalis (intl. Intermediaire m. Isabel Bagge) m.fl.