Succesfuld Subli Cup finale for Santiano

Vores udstationerede avlshingst, Blue Hors Santiano, har ikke kun været en særdeles populær avlshingst med knap 400 bedækkede hopper i Holland – han har også kvalificeret sig til årets Subli Cup finale, hvor han netop er blevet nummer 3!

Succesfuld Subli Cup finale for Santiano

Vores billedsmukke Blue Hors Santiano, der er efter Sezuan og lavet på de bedste blodlinjer igennem sin og Glocks Zoniks mor; stutteri Straight Horses’ Romanik, er udstationeret til holland, hvor han står hos vores hollandske samarbejdspartner; Hengstenstation van Uytert v./ Joop Van Uytert – og hollænderne er vilde med ham!

Med en flot placering som nummer 3 ved den hollandske materialprøve, gik Santiano beredt ind i en travl avlskarriere, der blev indledt med knap 400 bedækninger i hans første sæson! Et imponerende resultat for en ung og lovende hingst til fremtiden. Til dagligt uddannes Santiano af Renate Van Uytert, der også er den rytter, der har konkurreret Santiano igennem sæsonens forløb.

Santiano har blandt andet deltaget ved den hollandske Subli Cup i løbet af 2021. Har kom han med videre som én af de 15 bedste heste fra kvalifikationsstævnet og med en placering som nummer 4 og karaktererne 7 for skridt, 9 for trav, 9.5 for galop, 8 for lydighed, 8.5 for helhedindtryk og en totalscore á 84 % ved Subli Cup semifinalen, var Santiano sikkert med videre til finalestævnet i januar!

Om Subli Cup

Det hollandske Subli Cup-stævne for unge dressurheste er åbent for fire- og femårige dressurheste og foregår på landets smukkeste ridebaner.

Et vigtigt formål med dette stævne er at teste de unge hestes talent på en ansvarlig måde, ligesom det giver udklassede ryttere et sted, hvor de stadig kan give deres ungheste den nødvendige stævneerfaring.

Stævnet består af en række kvalifikationsstævner (under både indendørs- og udendørssæsonen), en semifinale i december og finalen i januar. Én hest må deltage ved maksimum 3 kvalifikationsstævner. Af disse stævnedeltagelser føres en mellemscore over alle hestens opnåede konkurrenceresultater, da ekvipagens to højeste resultater fra kvalifikationsstævnerne tæller med i semifinalerne.

Kun de 15 bedste heste pr. aldersgruppe fra kvalifikationsstævnerne inviteres med til semifinalerne i december. Fra semifinalerne kommer kun de bedste 5 heste pr. aldersgruppe derfra med en invitation til selve finalen.

Santiano: nummer 3 i Subli Cup finalen

Nu har slaget i Subli Cuppen netop stået – og det i en spændende finale!

Her blev konkurrencens fem bedste 5-års, der har indledt konkurrencen som 4-års, fremvist. Udover Renate Van Uytert på Blue Hors Santiano, deltog også Amber Hage på Mercurius ACM, Dinja van Liere på Mc Laren, Beni Pachl på Hexagons Gorgeous Black Art og Femke de Laat på Mission i finalen.

Med 79.6% placerede Renate og Santiano sig på Subli Cuppens attraktive tredjeplads, hvilket må siges at være en særligt god start på året 2022 for Blue Hors og Hengstestation van Uyterts samarbejde!