Det var ren og skær DM-magi

Der var én.. Der var to.. Der var hele tre danmarksmestre fra Blue Hors! Tre gange guld i paradressur, U25-dressur og seniordressur til Tobias, Sophia og Nanna!

Det var ren og skær DM-magi

Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zepter

En uforglemmelig oplevelse for hele Blue Hors

Danmarksmesterskaberne i dressur blev tre solrige dage, hvor hestene skinnede om kap med solen og skabte en uforglemmelig atmosfære for de passionerede publikummer, der samlede sig omkring deres lidenskab for dressursporten.

Set med “Blue Hors-briller” er det et Danmarksmesterskab, der vil gå over i historiebøgerne! Søndag stod vi nemlig tilbage med hele tre danmarksmestre, der red på hver deres Blue Hors-hest. Hver især har de sat standarden for enestående præstationer i kampen om guldet, og det var tre nervepirrende finaler, hvor intet var afgjort før sidste hest havde været på banen – og det lod publikum sidde på nåle fra start til slut!

Vi vidste, at vi var vidne til noget ekstraordinært!

Blue Hors Zepter (efter Blue Hors Zack/Wolkentanz I, opdrætter: Bernhard Sieverding) og Nanna Skodborg Merrald indtog banen og afsluttede senior-ballet med et ridt, der sendte kuldegysninger ned ad armene på Blue Hors-teamet og resten af publikum – for det var ren og skær magi!

Med spændstighed og harmoni i verdensklasse, opnåede de adskillige velfortjent 8-, 9- og 10-taller. Deres piaf var et absolut højdepunkt, og Zepter og Nanna fik tegnet hver øvelse med en omhyggelig sans for hver eneste lillebitte detalje. Parret red tydeligt tilfredse af banen, hvorefter de fra klassens speakere, kunne høre i højttalerene, hvordan deres præcision og elegance blev belønnet med karakterer fra den helt store skala. For Zepter og Nanna betød de 86.850 % for dagens Grand Prix Freestyle, lagt sammen med de 80.120 % i 1. afdeling, at de med en samlet score på 166.970 kunne stille sig øverst på sejrsskamlen og velfortjent blive badet i sejrschampagne – tildelt i rigelige mængder af sølvmedaljemodtager Carina Cassøe Krüth og bronzemedaljemodtager Andreas Helgstrand.

Deres præstation var intet mindre end enestående og et studie i perfektion, og publikum var ikke i tvivl om, at de netop havde været vidne til et makkerpar og et ridt i verdensklasse. Nanna og Zepter har bevist ved mere end en lejlighed, at sammen går rytter og hests kvaliteter op i en højere enhed – særligt på en dag som i dag, hvor de gør os SÅ stolte med et stjerneridt og en suveræn sejr ved DM.

Nanna var ligeledes til start på avlshingste Blue Hors Don Olymbrio (efter Jazz/Olympic Ferro, opdrætter: Jan Lamers), der dog måtte sidde over i Grand Prix Freestyle, da rytterne kun må stille til start på én af deres medbragte heste i mesterskabets finaleklasse. Men, selvom han kun blev weekendens “2. valg”, gjorde han det alligevel så godt, at han med Nanna gjorde ny point-rekord for ekvipagen! Med 77.460 % og en flot fjerdeplads i den indledende Grand Prix, viser den lille hingst nemlig fortsat forrygende takter op imod toppen af den stærke, danske skare af heste og ryttere.

Champagne skal der til, når man bliver Danmarksmester i dressur - og Andreas Helgstrand er gerne mand for, at det bliver i rigelige mængder

Sophia og Quintana er Danmarksmestre for U25 dressur!

Med 78.300 % og en sejr i gårsdagens indledende U25 Grand Prix, har takterne tegnet godt for makkerparret Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana (efter Quantensprung/Desperados, opdrætter: Steffen Brunkhorst) ved dette års U25 DM – og selvfølgelig holdt de føringen hele vejen!
En score på 78.300 % i U25 Grand Prix Freestyle, var mere end rigeligt til en sejr i det samlede mesterskab – og Sophia kunne derfor stille sig øverst på sejrsskamlen!

Flot debut til Amalie og Quantico!

I U25-mesterskabet debuterede Blue Hors-rytter Amalie Aasted Albæk i U25 Grand Prix og U25 Grand Prix Freestyle med Gørklindtgårds Quantico (efter Quaterback/Capaccio, opdrætter: Jørgen Ravn) – og de gjorde det så godt sammen, at de med 67.046 % i Grand Prix’en og 71.875 % i Grand Prix Freestyle blev placeret som en samlet nummer 8

Sophia Ludvigsen/Blue Hors Quintana

Tobias Thorning Jørgensen/Blue Hors Zackorado

Tobias og Zackorado vinder Danmarksmesterskabet i Paradressur for grad I. II og III!

Med en samlet procentsum på imponerende 157,320 og over 82 % for sin kür, blev det en sikker sejr for Blue Hors rytter Tobias Thorning Jørgensen og hingsten Blue Hors Zackorado (efter Blue Hors Zack/Florencio I, opdrætter: Paul Rode) ved dette års Danmarksmesterskab i paradressur for grad I, II og III!
Selvom ekvipagen kun har dannet par i omkring 1/2 år, har de begge dage under DM vist stor sikkerhed på banen. Dagens kür var helt ny og netop lavet til Zackorado med musik fra Pirates of the Caribbean-filmene. I programmet viste de både schenkelvigninger og versader, flot fri trav og fuldstændig flydende skridtovergange, der blev belønnet med skyhøje karakterer, alt imens deres træner, Nanna Skodborg Merrald, holdt øje med dem fra sidelinjen.
Sølvmedaljen gik til Maria Bech Kofoed og Nordstrands Galina, som endte på en samlet procentsum på 135,498 %, imens Line Munk Madsen og Tailormade Ralph Lauren tog sig af den flotte bronzemedalje, da de endte på en samlet procentsum af 132,020 %

Tobias Thorning Jørgensen/Blue Hors Zackorado