To gange Blue Hors-islæt ved World Cup finalen (interview med Nanna Skodborg Merrald)

I denne uge går startsskuddet for kulmineringen af mange måneders stævneaktivitet i World Cup-regi – og for Blue Hors gælder det hele to heste, der vil være til start ved 2022-finalen, nemlig Blue Hors Zepter, der rides af Patrik Kittel og Atterupgårds Orthilia, der rides af Blue Hors rytter Nanna Merrald

To gange Blue Hors-islæt ved World Cup finalen (interview med Nanna Skodborg Merrald)

Blue Hors Zepter (Patrik Kittel) og Atterupgaards Orthilia (Nanna Skodborg Merrald)

Til start ved World Cup-finalen, der afholdes i tyske Leipzig, kommer verdens etteren, tyske Jessica von Bredow-Werndl på Dalera BB TSF, tyske Helen LangehanenbergAnnabelle 110, britiske Charlotte FryDark Legend, spanske Juan Matute GuimonQuantico, franske Morgan Barbancon Sir Donnerhall II OLD, hollandske Thamar ZweistraHexagon’s Ich Weiss, amerikanske Ashley HolzerHavanna 145, amerikanske Anna BuffiniFRH Davinia la Douce, Alisa Glinka fra Moldova med Aachen, polske Katarzyna Milczarek med Guapo, marokkanske Yessin Rahmouni med All At Once, portugisiske Rodrigo Torres med Fogoso Horsecampline og dominikanske Yvonne Losos de Muñiz med Aquamarijn.

Fra Danmark kommer også to yderligere, meget stærke ekvipager, der begge har meldt klar til finalestævnet. Nemlig Cathrine Dufour, der medbringer den unge Vamos Amigos (Vitalis –  Blue Hors Hotline) og Carina Cassøe Krüth med hendes OL-hest Heiline’s Danciera (Fürstenball – De Niro, opdrætter: Stald Heiline)

Vi følger selvfølgelig to af feltets øvrige og helt særlige ryttere og heste ekstra tæt..

Orthilia, Zepter og legendarisk Don Schufro-datter klar til et brag af en finale

For os på Blue Hors, bliver det mest spændende selvfølgelig at følge vores egen Nanna Skodborg Merrald på hoppen Atterupgaards Orthilia (Gribaldi – Donnerschlag, opdrætter: Kristine Munch Nielsen) og svenske Patrik Kittel, der kommer til start i sadlen på vores Blue Hors Zepter (Blue Hors Zack – Wolkentanz II, opdrætter: Bernhard Sieverding).

Begge kombinationer har gjort det særdeles godt i kvalifikationerne, ligesom begge har flere flotte Grand Prix-sejre og placeringer i bagagen. Senest blev Nanna og Orthilia to gange treer ved World Cup Neumünster-stævnet, hvor også Patrik og Zepter klarede det flot med en ottende- og en sjetteplads i det skrappe felt af top konkurrenter.

Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia //FEI

Vi ser også frem til at se den regerende World Cup-vinder, Blue Hors Don Schufro-datteren, den nu 17-årige Weihegold OLD (Blue Hors Don Schufro – Sandro Hit, opdrætter: Inge Bastian), der bliver redet af sin faste rytter, den tyske dressurdronning Isabell Werth, der har hele fem World Cup-sejre i bagagen, hvoraf de seneste tre i 2017, 2018 og 2019 (hverken i 2020 eller 2021 blev der afholdt World Cup-finale på grund af pandemien), har været i sadlen på Weihegold OLD.

Debut for Blue Hors groom Elise Rensink

Med sig til finalen i Leipzig har Nanna sin nye groom, den 24-åroge Elise Rensink, der skal understøtte og være en del af det team de fleste kender som Nanna Skodborg Merrald og Ellen Glinvad Nielsen. Ellen har efterspurgt færre rejsedage, hvilket er blevet imødekommet på bedste vis med tilføjelsen af den talentfulde og ambitiøse Elise Rensink, der tidligere har arbejdet i diverse springstalde og som groom for Anne-Mette Strandby Hansen hos Helgstrand Dressage.

Elise Rensink med Atterupgaards Orthilia

Elise er fra Holland og har redet siden hun var otte år gammel. Elise har alle forudsætninger for at begå sig i et internationalt team som det vi har på Blue Hors – og derfor er vi glade for at have fået hende med på holdet!
Elise bliver motiveret af at omgås topryttere og -heste, ligesom hun også har tidligere World Cup-erfaring som groom, dog fra springverdenen. Derfor bliver det for Elise hendes debut som hestepasser på World Cup-plan for dressur, hvilket er noget hun har fortalt os, at hun glæder sig særligt meget til!