Stævnesucces i franske Le Mans

Fra tidlig fredag morgen og til lørdag eftermiddag har Nanna Skodborg Merrald, Blue Hors Farrell, Blue Hors  St. Schufro, Blue Hors Zack & Gørklintgårds Quater Boy været i stævne-ilden i Le Mans!

Stævnesucces i franske Le Mans

Blue Hors Zack og Nanna Skodborg Merrald efter ét af deres vinderridt

Han var så fin. Lidt små-misforståelser, men vi er SÅ tilfredse. Han er fuldstændig ligesom en god rødvin, der bliver bedre med årene. Han var bare frisk på opgaven

Nanna Skodborg Merrald om debut-turen med avlshingsten Zack i Grand Prix Special

Efter en 20 timer lang køretur i Blue Hors-lastbilen, ramte Nanna Skodborg Merrald, Gitte Fabrin Hansen, Ellen Glinvad Nielsen og den dyrebare last bestående af 4, hvad man i konteksten måske burde kalde for Ferrarier, Porscher eller Lamborghinier, det franske Le Mans og hestesportscenteret Boulerie Jump, der agerede vært for det op til 3-stjernede ridestævne.

Med én enkelt overnatning i bagagen, var det en kold fornøjelse, der mødte holdet, da de installerede de 4 heste i deres tildelte udebokse, men allerede tidligt fredag morgen, fik hele teamet lidt at varme sig på fra salgshesten Gørklintgårds Quater Boy (opdrætter: Jørgen Ravn) e. Quarterback/Blue Hors Don Schufro/Leandro.

Forrygende fredag for Farrell, Quarter Boy, St. Schufro & Zack

Klokken 08:30 fredag formiddag i Boulerie Jumps smukke og store Grand Hall, red Nanna og Quater Boy sig ind på en imponerende førsteplads i CDI2* Intermediare B med flotte 70,540 %!

Omkring middagstid klokken 11:28, blev det avlshingsten Blue Hors Farrell (Fürstenball/Dacaprio/Wolkenstein II)’s tur!  Farrell og Nanna havde her start i en CDI2* Prix St. George, – og også denne start må siges at have været særdeles succesfuld! Med et yderst overbevisende ridt smækfuld af kvaliteter, kapacitet og ynde, red Farrell og Nanna sig ind på førstepladsen med 72,794% – og hele 4% ned til klassens nummer 2; hollandske Julia Bouthoorn på S-Klasse St.

Blue Hors Farrell med Nanna i sadlen og de 2 stolte grooms; Ellen & Gitte, ved deres side

Så blev det fredag eftermiddag og CDI3* Grand Prix o’clock i Boulerie Jump Grand Hall.

Nannas første start i denne klasse lå 15:26 med avlshingsten Blue Hors St. Schufro efter St. Moritz Jr./Blue Hors Don Schufro/Ataturek. St. Schufro viste her, til sit kun 2. stævne i Grand Prix-øjemed, en gennemgående skyhøj kvalitet med overbevisende travøgninger, traverser og et altid imponerende arbejde i passage. Samtidig blev den 10 år unge hingsts program også præget af lidt fejl, der trak programmet ned på 67,45%. Vi tvivler dog ikke ét eneste sekund på kombinationen Nanna og St. Schufro, der i Esbjerg i januar 2020 debuterede i Grand Prix med en imponerende sejr i et særdeles stærkt felt af danske topnavne.
I samme klasse havde Nanna dog endnu et virkelig stærkt hingste-kort at gøre brug af i den erfarne herre; Blue Hors Zack efter Rousseau/Jazz/Belisar. Zack fylder 17 i år, men der er virkelig ingen tvivl om at han stadig er helt klar på opgaven, – og tydeligvis har glædet sig til igen at skulle være stævnebanens ultimative konge.

Zack, der tidligere var yderst succesfuld under Daniel Bachmann Andersen, fremviste sammen med sin nye chauffør Nanna Skodborg Merrald, at begge dele af ekvipagens konstellation besidder en skyhøj mængde talent for svær dressur – og at de sammen er et match, der bliver svære at komme udenom for konkurrenterne!
Med 74,17 % i deres debut i Grand Prix sammen, lagde de en pæn afstand med hele 2% ned til Grand Prix-klassens andenplads og tog sejren med hjem! Til både Nanna og en tydeligvis meget selvtilfreds Zack’s fornøjelse.

Succeseen fortsatte lørdag

I morges, 08:48, var Quater Boy og Nanna klar igen!

I Intermediare II blev det til flotte 72,58 % og ENDNU en førsteplads til ekvipagen, der med 2,25% ned til nummer to, slog resultatet som klassens vinder helt fast.

Til dagens Grand Prix Special måtte Nanna vælge mellem St. Schufro og Zack, og her faldt valget på gårsdagens Grand Prix-vinder Zack, – som Nanna stadig er ved at lære at kende, især i stævnekontekst! Men, også i dag var Zack helt med på legen, hvor han dansede sig igennem en yderst flydende og imponerende GPS, hvor den eneste finger, der var at sætte på programmet, var 17 ettere stedet for 15. En fejl, der var nem at overse, når kvaliteten på resten af programmet var på det tårnhøje topniveau som Nanna og Zack viste os!

Nanna på Gørklintgårds Quater Boy og Gitte Fabrin Hansen ved deres side.

Ekvipagen Nanna og Zacks sejr blev kraftigt cementeret med 74,362% og mere end 4% ned til andenpladsen! En yderst flot debut af dette spritnye makkerpar!

Hermed sluttede Nanna Skodborg Merrald, Ellen Glinvad Nielsen, Gitte Fabrin Hansen, de  3 Blue Hors avlshingste og salgshesten Quater Boy altså weekenden af med vilde 5 ud af 5 mulige sejre!