Nanna, Zack og Orthilia i verdenstoppen

Året 2021 har været et kometår for Nanna, hvor særligt resultaterne med avlshingsten Blue Hors Zack og hoppen Atterupgaards Orthilia har været i særklasse!

Nanna, Zack og Orthilia i verdenstoppen

Blue Hors Zack ved World Cup Herning 2021

Zack danser to pladser op på FEIs verdensrangliste

Med to flotte femtepladser med fra World Cup Herning, en ellevteplads i kür fra OL i Tokyo og flere flotte placeringer ved de tre- og firstjernede CDI’er, har Nanna Skodborg Merrald på den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack (e. Rousseau/Jazz, opdrætter: B. Wilschut) været en solid konstellation på dressurlandsholdet.

Det er også derfor at Nanna og Zack netop har avanceret fra en placering som nummer 27FEIs Dressage World Ranking-rangliste til en placering som nummer 25.

Eventyret startede i franske Le Mans og blev cementeret i tyske Hagen

Tilbage i februar 2021 beviste Zack sammen med sin dengang spritnye chauffør Nanna Skodborg Merrald, at de som rytter og hest er et ekvipagematch, der bliver svære at komme udenom i den internationale dressursport! Med 74.17% i deres Grand Prix-debut ved CDI3*-stævnet i Le Mans, lagde de dengang en pæn afstand på hele 2% ned til Grand Prix’ens andenplads.

Den succes gentog ekvipagen ved det firstjernede CDI-stævne; Horses & Dreams meets Japan Sports Edition 2021 i Hagen. Her var groom Ellen Glinvad Nielsen, træner Michael Søgaard med Nanna og hestene Blue Hors Farrell, Atterupgaards Orthilia og selvfølgelig Blue Hors Zack klar til at jagte OL-kvalifikationer og placeringer – og det lykkedes dem mere end rigeligt!

Nanna og Farrell kom hjem med en dobbeltsejr i CDI1* Prix St. George og Intermediare I, en sejr i søndagens CDI4* FEI Grand Prix på Orthilia – og med stjernen Zack red hun sig ind på to tredjepladser i CDI4* Grand Prix og Grand Prix Freestyle – ‘Under the Floodlights’. To tredjepladser, der var parrets kun 3. og 4. midterlinjer sammen og som kun blev overgået af britiske Charlotte Dujardin på Gio (Apache/Tango) og tyske Frederic Wandres med Duke of Britain (Dimaggio/Rubinstein).

FEI Dressage World Ranking

Orthilia springer 45 pladser opad ranglisten!

Historien om Nanna og Atterupgaards Orthilia (e. Gribaldi/Donnerschlag, opdrætter: Atterupgaard v/Kristine Munch Sinding) er gået opad i raketfart! Også på verdensranglisten, hvor de er rykket hele 45 pladser op fra en placering som nummer 77 til nu at være placeret som nummer 32!

Nanna startede sit stævneeventyr på den 16-årige hoppe Orthilia ved World Cup Salzburg i januar 2021, hvor hun deltog i den CDI3* Grand Prix og Grand Prix Kür, hvor de blev nummer 3 i Grand Prix’en. Herefter var deres næste stævne det CDI4* Horses & Dreams-stævne i Hagen i slutningen af april, hvor de som bekendt vandt søndagens Grand Prix-klasse.

Nanna og Orthilia i franske Lyon til World Cup

Som en nu veletableret ekvipage, tog Nanna Orthilia med sig til Danmarksmesterskaberne i seniordressur, hvor de opnåede en flot sølvmedalje, inden Nanna, Orthilia og Zack drog videre i karantæne i Aachen, for at forberede sig inden flyveturen til de Olympiske Lege i Japan. Med to heste kvalificerede til OL, var Orthilia med som Nannas reservehest som en ekstra sikkerhed, hvis noget skulle ske umiddelbart inden flyafgangen.

Imens Nanna var til OL med Zack, blev Orthilia holdt i form hjemme på Blue Hors – og hvilken form! Hoppen var mere end oplagt til sin næste opgave; Europamesterskaberne i tyske Hagen! På førstedagen af holdkonkurrencen placerede Nanna og Orthilia sig som klassens foreløbige nummer 1 med et mere end overbevisende ridt i Grand Prix til vilde 75.078%, hvilket medvirkede til at det danske dressurlandshold vandt dette års bronze ved FEI Dressage European Championships 2021!

Og Nanna og Orthilia fortsatte denne sejrstime til World Cup Lyon-stævnet. Her blev de på førstedagen nummer 3 i den korte Grand Prix, imens de på dag to blev nummer 2 – kun overgået af dressurdronningen Isabell Werth på Blue Hors Don Schufro-datteren Weihegold OLD.

Hvad mon bliver den næste stjernebedrift af denne imponerende ekvipage?