JoJo AZ takker af i Jyske Bank Boxen

Farvel til ekvipagen Agnete og JoJo AZ i Boxen til World Cup
JoJo AZ takker af i Jyske Bank Boxen

”Jojo har fået mig i gamet – har lært mig at ride GP og at være på det højeste niveau. Han har holdt mig i hånden og hjulpet mig. Han har trådt til, når de andre heste ikke kunne og han har virkelig lært mig meget.”

Agnete Kirk Thinggaard

FARVEL TIL DRESSURENS “GRAND OLD MAN”

Når Agnete og JoJo på lørdag rider på banen i Boxen i forbindelse med World Cup i Herning, er det ikke blot sidste Grand Prix på hjemmebane i denne sæson.

Det er også sidste Grand Prix med JoJo og selvom Agnete glæder sig til stævnet bliver det samtidig også et vemodigt farvel.

JOJO SOM LÆRERMESTER

Det er JoJo, der har fået Agnete løftet op i Dressur Super Ligaen og lært hende de sværeste øvelser fra bunden

Sammen har Agnete & JoJo været en fast del af landsholdet i mange år, så også på dansk jord er listen med gode oplevelser alenlang, men især de danske mesterskaber har en ganske særlig plads hos Agnete

DM medaljer:

    • Sølv 2015
    • Bronze 2016
    • Sølv 2017
    • Bronze 2019

EN LABRADOR KLÆDT SOM HEST

JoJo er som god årgangs rødvin, der med tiden kun er blevet bedre og fordi han netop er det sikre kort man altid kan regne med har han længe været en fast del af landsholdet.

Når landsholdet er afsted er JoJo maskotten, der hele tiden holder øje med alle og som altid tigger efter et æble fortæller Agnete. 

Han ligner måske en hest, men i virkeligheden er han en labrador griner Agnete og fortæller at JoJo først og fremmest er kendetegnet ved sin kærlige og blide personlighed. 

Trods mange heste i stalden vil JoJo altid have en ganske særlig plads hos Agnete:

“Jeg har været i gang med andre heste i flere år, men når jeg kommer tilbage på banen med Jojo, har det hver gang været som at komme hjem, som at tage et par godt slidte jeans på – de passer bare og der er ikke noget der klemmer. Vi to er som én, han er virkelig min hest”

– Agnete Kirk Thinggaard

Enhver, med bare en lille kendskab til eliteidræt, ved hvor vanskeligt valget om at sætte et punktum må have været for Agnete, især fordi JoJo ‘still is going strong’ – men for Agnete er der ingen tvivl om at tidspunktet er det helt rigtige:

Når jeg vælger at pensionere ham nu, er det med respekt for alt det han har givet mig. Respekt for, at jeg har slidt på ham fordi jeg har skulle øve mig og respekt for, at han skal have lov til at stoppe mens legen er god og mens han endnu er sund og rask og kan få et langt godt liv som pensionist

– Agnete Kirk Thinggaard

FARVEL I BOXEN

Hvis du vil være med til at sige farvel til JoJo kan du se hende ride på JoJo i Grand Prix klassen både lørdag og søndag.

Fra Agnete lyder der også en varm tak til alle som har været med på hende og JoJo´s vidunderlige rejse:

Tak til grooms, trænere, landshold, supportere og publikum for den måde alle har bakket op om Jojo og jeg på. Vi har altid følt varme og opbakning og vi har elsket hvert minut på dressurbanerne sammen. Jojo takker af – jeg vender stærkt tilbage med nye heste!

– Agnete Kirk Thinggaard

”Han er en guttermand, min bedste ven, en helt særlig hest. Han vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte”

– Agnete Kirk Thinggaard