Blue Hors Talent præsenterer Sophia Ludvigsen

Den nykårede Danmarksmester i dressur for Young Rider 2020 er netop blevet udvalgt til at blive en del af Blue Hors’ talentprogram!

Blue Hors Talent præsenterer Sophia Ludvigsen

Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana

Mit mål er at udvikle min ridning og dygtiggøre mig inden for dressuren, derfor ser jeg rigtig meget frem til samarbejdet med Blue Hors og deres Talentprogram. Jeg glæder mig til sparringen med de dygtige ryttere, trænere og hele teamet, som jeg er stolt af at være blevet en del af

Sophia Ludvigsen

Sammen med sin faste makker Gørklintgårds Jericho e. Jazz/Sunny-Boy (opdrætter: Jørgen Ravn) har Sophia Ludvigsen netop vundet Agria DRF-mesterskabet i dressur for Young Rider 2020 med en flot kür, der blev belønnet med 75.625 procent i finalen, så de nu kan de kalde sig Danmarksmestre. Ekvipagen vandt i 2018 også ECCO Cup for juniorer, samt opnåede imponerende resultater, der bl.a. inkluderer individuelt NM-sølv, NM guld for hold, individuel DM-bronze og DM-guld for hold – alt sammen i 2018 alene!

I sit første år som Young Rider i 2019 var Sophia på hesten Safari Klintgaard e. Sunny-Boy/Blue Hors Don Schufro (opdrætter: Ulla Klokker Andersen & Rikke Munk) med på det guldvindende NM-hold, ligesom hun individuelt også hev guldet og titlen som Nordisk Mester hjem! Og endnu engang vandt ECCO Cup-finalen!

Sophia er 17 år og fra Gråsten. I det daglige går hun i 2.G. på Alssundgymnasiet i Sønderborg. Sophia har redet siden hun var 8 år gammel og fik sin første pony da hun var 9 år.

For Sophia var det helt naturligt at vælge dressuren – Sophias mor er berider Pernille Ørum, der bakker datteren 100 procent op i hendes drøm om at udvikle sin ridning og dygtiggøre sig inden for dressuren. Sophias mor er samtidig også hendes daglige træner og én af dem, der er med til at lægge den bund for et stærkt team, der også har sin del i Sophias succes!

Fakta om Blue Hors Talent

2-5 unge talentfulde ryttere i alderen 15-23 år

Talenterne får adgang til heste med betydelig kapacitet

Træning og rådgivning i et professionelt set-up

Deltagerne udvælges på grundlag af deres potentiale

Se Sophias ridt fra DM 2020 herunder:

Fra ambitiøs amatørrytter til Blue Hors Talent

Sophia Ludvigsen er en af de ambitiøse unge dressurryttere, hvor Blue Hors Talent er med til at give den støtte og opbakning, der kan være med til at fastholde og udvikle dén danske talentmasse, der skal være med til at skabe de af morgendagens seniorryttere, der har de ridemæssige kompetencer til at være blandt de allerbedste i verden.

At gå fra tilværelsen som ambitiøs amatørrytter til et ”job” som talentrytter er naturligvis en opgradering af engagement. I aftalen ligger der ikke alene ydelser som Blue Hors faciliterer i form af coach, træner og ikke mindst talentfulde heste. Den indeholder også en forventning om, at talentrytteren holder sig i god fysisk form og rider efter de samme horsemanship-principper som vores andre ryttere. De unge talenter er rollemodeller, og de vil via deres succes og engagement være med til at motivere andre til også at forfølge deres drømme. Det er derfor en vigtig forudsætning for udvælgelsen af talenterne, at de ud over potentiale også indeholder de rigtige værdier, da de er med til at præge dansk dressur i en positiv retning.

Sportschef Ulrik Gerstorf Sørensen fortæller,

– “Vi kan med dette talentprogram være med til at bidrage aktivt til at skabe en pipeline af dygtige dressurryttere både til gavn for dansk dressursport og Blue Hors. Til grund for udvælgelsen bruger vi bl.a. ”Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt”. Heri beskrives hvorfor potentiale og engagement ikke alene skaber nye talenter. Også hele miljøet omkring talenterne påvirker resultatet, så det er helheden vi vurderer på

Talentprogrammet tilbyder denne helt unikke platform, hvorigennem den unge, danske talentmasse kan udvikles – men det skal gøres klart, at man kun når i mål ved at følge lysten til at skabe resultater og til at udvikle sig til dørs med benhårdt arbejde og målrettet indsats. En vilje og målrettethed, der bestemt er at finde hos de udvalgte Blue Hors Talent ryttere.

Sophia Ludvigsen og Safari Klintgård

Sophia og Blue Hors Quintana

Igennem samarbejdet med Blue Hors Talent kommer Sophia til at kunne sætte endnu en hest i stalden ved siden af hendes egne heste; Safari Klintgaard og Gørklintgårds Jericho. Hesten som Sophia får stillet til rådighed igennem Blue Hors Talent er den sorte vallak Blue Hors Quintana e. Quatensprung/Desperados (opdrætter: Steffen Brunkhorst) på 6 år.

Jeg glæder mig rigtig meget til at lære ham bedre at kende og jeg håber på at kunne gøre ham klar til juniorklasserne næste år. Quintana minder på mange måder om min hest Jericho, som jeg efter DM har valgt at trække fra stævnebanerne. Derfor bliver det skønt at få en hest i stalden, som kan overtage Jerichos plads
– Sophia Ludvigsen om sin nye makker Quintana

På den måde får højaktuelle Sophia Ludvigsen, der netop i den foregående weekend endnu engang har lagt sig i spidsen af dansk ungdomsdressur ved at hive sejren hjem med flotte 77,125 % i den tredje kvalifikation af ECCO-cuppen med hesten Safari Klintgaard, endnu en talentfuld hest at fortsætte sin opadgående succes på.

Se resultater fra stævnet her.