Tanja Rusovic er ny rytter på Blue Hors

Første januar kunne Tanja Rusovic lukke dørene op for et nyt kapitel. Dressurrytteren har efter seks år med egen virksomhed, valgt at lukke denne til fordel for en ansættelse som rytter på Blue Hors
Tanja Rusovic er ny rytter på Blue Hors

Tanja Rusovic

"Jeg er ydmyg og taknemmelig for at komme til et så professionelt team, hvor hestene er i højsædet. Jeg glæder mig helt vildt til min hverdag i et så inspirerende miljø med så dedikerede og dygtige hestefolk”

Tanja Rusovic

Siden starten af det nye år, har Tanja Rusovic været en del af rytter-teamet på Blue Hors. Stedet er dog ikke et fremmed sted for Tanja, som ofte har deltaget ved diverse events på stedet og i længere tid redet undervisning hos Daniel Bachmann Andersen.

At blive ansat som rytter på Blue Hors, har altid været en af Tanja’ største drømme, hvoraf beslutningen om at takke af for sin egen virksomhed, kom helt naturligt

Tanja har fået ansvaret for at videreuddanne de unge heste, som hun vil overtage fra vores spanske rytter Nicolas De La Hermosa Contreras, efter endt tilridning. Med sig til Blue Hors har hun bragt to af sine egne heste, som er faldet godt til rette i de nye, smukke omgivelser.

Gennem årene har en helt særlig kærlighed til de unge heste fra 3-5 år, forplantet sig i Tanja.

Jeg elsker at finde ind til hver enkelt hest og være en del af deres udvikling. jeg nyder at se dem vokse både mentalt og uddannelsesmæssigt, med de opgaver og udfordringer jeg stiller dem. En af de første ting jeg starter med, er at få hestene i deres egen naturlige balance og finde det grundtempo hvor de arbejder bedst muligt. Det er vigtigt for mig at holde hestene glade og at træne dem individuelt, da de alle har deres udfordringer i større eller mindre grad
– Tanja Rusovic

Fra Litauen til Danmark som 20-årig

Tanjas interesse for heste opstod da hun var omkring 12 år gammel. Hun boede dengang i Litauns hovedstad Vilnius, hvor hun hver dag efter endt skolegang tilbragte de sidste vågne timer på et stort ridecenter udenfor byen. Ridecenteret rummede alt fra tunge arbejdsheste til lette Trakehnere, og fra føl til voksne hingste. Dengang red Tanja udelukkende spring og Military, da dressur ikke var aktuelt, grundet landets generelle begrænsede udviklingsmuligheder inden for ridedisciplinen.

Efter afslutning af skolen og et par på kunstskolen i Vilnius, trak ridningen for alvor i den unge pige som i 1998 fik muligheden for at flytte til Danmark for at forfølge drømmen som rytter.
Tanja fortæller at det var en stor udfordring at komme alene til et nyt land som knap 20-årig og skulle lære det danske sprog. Siden ankomsten til Danmark har hun været ansat i forskellige stalde i det østjyske, bl.a. hos tidligere berider på Blue Hors, Sune Hansen. Efter tiden hos Sune, følte Tanja sig parat til at åbne sin egen virksomhed – Rusovic Dressage.

”Mine år som selvstændig har givet mig nogle fantastiske oplevelser, hvor jeg har haft et fantastisk samarbejde med avlere og hesteejere, som har givet mig en fuld stald fra start til slut. Jeg havde sat mig nogle ridemæssige mål, hvor særligt oplevelsen af at deltage ved UVM betyder utroligt meget for mig”

Af andre mål Tanja nåede i sin tid med Rusovic Dressage kan nævnes at ride ved; Falsterbro, Herning og Championatsfinalerne på Blue Hors.

I dag bor Tanja med sin mand Kent og deres fælles søn Daniel, på 12 år. Parret mødte hinanden for år tilbage hvor Kent kom i samme stald.

”Kent har været en utrolig støtte igennem min karriere. Jeg har en stor fordel i at han selv er hesteinteresseret, det hjælper på forståelsen af den tid der går når man omgås heste”

Fremtidens stjerner

Avlsleder for Blue Hors, Martin Klavsen, glæder sig over samarbejdet med Tanja og fortæller:
Vi er utrolig glade for samarbejdet med Tanja, hun passer rigtig godt ind i vores team med hendes super gode personlighed og humor – hun giver et frisk pust i afdelingen!

Tanja har haft meget med ungheste at gøre og har redet mange hoppekåringer og championater. Hun rider på en meget dejlig og blød måde og er god til at give dem de byggesten de skal bruge for at komme videre, når de kommer fra tilridning

Blue Hors vil i den nærmeste fremtid begynde at tage i mod hopper til klargøring til sadelkåring.

Martin Klavsen, Avlsleder