Berider Laura Kristine Thorup til Blue Hors

I juni måned blev der afholdt eksamener for de af berider-, træner- og ridelære-eleverne, der skulle op og forsvare deres fag og hårde arbejde. Blandt disse var også Laura Kristine Thorup, der efter 6 år i beriderlære nu kan kalde sig eksamineret berider.

Berider Laura Kristine Thorup til Blue Hors

Laura Kristine Thorup

Efter 6 år i beriderlære i Kolding Rideklub ved berider og daglig leder på Kolding Rideklub i over 30 år; Finn Kryhlmand Hansen, kan den 23-årige Laura nu kalde sig selv for eksamineret berider.

Laura startede egentligt uddannelsen som springrytter, men efter 6 år med en spændende udvikling i sin ridning, afsluttede hun de sidste 2 år af uddannelsen med at specialisere sig i dressur. En udvikling, der giver rigtig god mening, når ens læremester er

Finn Kryhlmand Hansen, der har haft en spændende andel i dansk dressurhistorie.

Lauras læremester Finn blev ansat som berider og daglig leder i Kolding Rideklub i 1988, og inden da havde han allerede haft sin daglige beriderlæregang i klubben i fem år under Børge Rasmussens vinger i årene 1972-1977. Finn Kryhlmand Hansen har gennem årene uddannet et utal af ryttere og heste, ligesom han selv har haft en aktiv karriere på konkurrencebanerne i både ind- og udland, blandt andet med hesten Bergerac, med hvem Finn repræsenterede Danmark ved OL i dressur i Atlanta 1996.

Efter sommerferien slutter Laura sin tid i Kolding Rideklub, og vi glæder os til at ønske hende velkommen til en ny start som berider på Blue Hors!

Lær Laura endnu bedre at kende i denne video, hvor vi hører lidt om Laura og hendes rytter-“opvækst” som beriderelev: