Avlerportræt: Stutteri Jap.S v/ Anja & Jan Petersen

I 2016 blev katalognummer 239 sammen med blandt andre katalognummer 246 og katalognummer 251 udtaget til Dansk Varmblods hingstekåring 2017 i Herning, men 239’s karriere skulle vise sig ikke at være som avlshingst, men som international dressurstjerne med en stor fremtid foran sig
Avlerportræt: Stutteri Jap.S v/ Anja & Jan Petersen

UVM 2021. Fra venstre: Jan Petersen, Anja Petersen, Touch og Nanna

En spændende hingsteårgang

Ved hingstekåringen i 2017 fandtes der i kataloget flere spæde stjernefrø, der den dag i dag har udviklet sig til funklende rideheste. Avlerne bag én af disse, er Anja & Jan Petersen.

Katalognummer 246 blev kåret og går i dag under navnet Blue Hors Fifty Cent (efter Franziskus/Donnerball). Han er trukket på RDH-hoppen Giulia og er avlet af Linda Falensteen og Martin Strande fra Viby på Sjælland. I dag er han ejet og rides af landstræner prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der bor i Tyskland. Katalognummer 251 blev ligeledes kåret, men er i dag en succesfuld konkurrencehest i ung rytter-klasserne med Blue Hors Talentrytter Sophia Ludvigsen i sadlen, med hvem han netop har vundet EM holdbronze i 2021. 251 hedder Blue Hors Quintana (efter Quantensprung/Desperados) og er trukket på hoppen Desperanza af sin tyske opdrætter Steffen Brunkhorst. Med disse ”klassekammerater” er katalognummer 239 ud af en særdeles lovende årgang af unge heste, der gør det godt allerede nu på dressurbanerne, både som succesfulde unghestechampionatsheste, avlshingste og konkurrenceheste til de unge ryttere.

”Lille Jensens” ophav

Katalognummer 239 kender vi på Blue Hors bedst som Blue Hors Touch of Olympic L, der i vores daglige tale går under navnet ”Touch”. Kært barn har som bekendt mange navne – og det gælder også Touch of Olympic, hvis første kælenavn var ”Lille Jensen”. Lille Jensens opdrættere står bag Stutteri JAP.S v/ Anja og Jan Petersen fra Fredericia. Grunden til at Touch bliver kaldt Lille Jensen, er takket være hans mor Finelli. Touch er nemlig trukket på avlerne bag Stutteri Landlyst; Mimi og Finn Jensens westfalske elitehoppe Finelli Landlyst. Den røde hoppe Finelli er født i 2000 i Tyskland hos Johan Hintemann. Finelli er efter den solide, tyske hingst Fidermark, der bidrager med pondus, ridelighed og kapacitet, ligesom hun har hannoveranerhingsten Davignon I til morfar.

Blue Hors Unghestechampionat i dressur ved Dansk Varmblods hingstekåring 2019. Fra venstre: Anja Petersen, Jan Petersen, HKH Prinsesse Benedikte, Dansk Varmblods formand Jan Pedersen og Blue Hors direktør Ole Magnus Petersen

En dag, da Finn Jensen med fast stemme sagde til parret: ”Kom så, nu laver vi de papirer på den hoppe”, blev Finelli Jan og Anja Petersens trofaste avlshoppe. De har kun Finelli at avle på, men i takt med at hun når sin sidste følårgang, overvejer parret om hendes arvetager skal være enten Jap.S Vega Valentina L (efter Vitalis/Fidermark) eller Jap.s D’aisy Dee L (efter D’avie/Fidermark). Den nemme, søde og gode Finelli er lige nu drægtig med det, der bliver hendes sidste føl. Denne efter hingsten Dynamic Dream. Det hollandske blod, der også er at finde i både Touch of Olympics far Don Olymbrio og hos Dynamic Dream, har nemlig vist sig passe godt til den tyske avlshoppe. Efter 2022-årgangen kommer Finelli på en forhåbentlig lang og lykkelig pension hos Jan og Anja, hvilket ikke bliver helt uden afsavn til hoppens evner i avlen. Finelli er nemlig en erfaren dame, der nemt selv klarer folingen på gnidningsfri vis, ligesom hun er en kærlig og erfaren mor, der formår at opdrage sin afkom på bedste vis.

 

Som Jan og Anjas eneste aktive avlshoppe, er der flere spændende halvsøskende til ”Lille Jensen”, at finde blandt Finellis afkom. Nogle af disse tæller de to Blue Hors First Choice-helsøskende Jap.s Forrest Gump og Jap.s Double Up L samt Jap.s Angel of Mine L (efter Blue Hors St. Schufro/Fidermark), der er blot et fåtal af Finellis skønne afkom, der er solgt til spændende hjem og ryttere. Touchs far er vores egen Blue Hors Don Olymbrio, der med sit hollandske Jazz-blod giver power og talent for den høje dressur. Med denne kombination er Touch og flere af hans halvsøskende altså et produkt at det solide tyske præstationsblod fra Fidermark og det udtryksfulde, hollandske Grand Prix-talent, der er at finde hos sønner og sønnesønnerne af hollandske hingste som Jazz, Krack C og Ferro.

Med Touch til UVM – Nu klar til DRFs championatsfinaler!

Som Anja & Jan Petersens debutafkom på hoppen Finelli, var han allerede i 2019 succesfuld som 5-års, da han blev en samlet nummer 8 med 850.000 point i finalen for Dansk Varmblods Unghestechampionat i dressur ved hingstekåringen i Herning 2019. Blue Hors Touch of Olympic L blev ligeledes på fornemmeste vis udtaget til verdensmesterskaberne for ungheste i dressur allerede sidste år. 2020-stævnet blev som bekendt desværre aflyst, men heldigvis var Touch igen i år klar til opgaven – denne gang i klasserne for 7-års hestene!

Med Nanna Skodborg Merrald i sadlen, deltager Touch aktivt i Nannas bølge af succes, som for alvor rullede ud under Tokyo. Ved årets UVM i Verden overraskede Touch og Nanna, ved at rykke sig fra en placering nummer 6 efter kvalifikationsklassen ved årets UVM til en fantastisk sølvmedalje i finaleklassen.

UVM: Blue Hors Touch of Olympic L med Nanna i sadlen og Iina ved sin side

Touch og Nanna viste med et overbevisende program, at Touch of Olympic L er en hest med store kvaliteter og et kæmpe potentiale. Med den super flotte karakter 9.6 for både skridt, ridelighed og kapacitet samt 8.8 for trav og 8.9 for galop,endte ekvipagen på flotte 83.965, der dermed etablerer Touchs position som den anden bedste 7-års hest i verden – og det i et ellers meget stærkt felt fuld af kårede avlshingst og superhopper!

 

Anja holder hver uge et begejstret og troligt øje med om Touch og Nanna skal til stævne eller har været afsted. Derfor drog Jan og Anja selvfølgelig også til Verden for at se deres afkom deltage ved verdensmesterskaberne – og parret har udelukkende stor ros at give videre, særligt til Nanna, der har uddannet Touch.

 

Med en mere end god oplevelse til UVM med avlerhæder og gode snakke om Touch of Olympic med både sportschef Ulrik G. Sørensen og Touchs rytter Nanna, er forventningens glæde til at se Nanna og Touch på Blue Hors til championatsfinalerne i uge 41 selvskrevet stor.

”Vi ville ønske at Nanna kunne ride alle vores heste, hun leverer den ene topudannede hest efter den anden og har været særdeles imødekommende”

– Anja Petersen