Årets Blue Hors Avler 2020 : Straight Horse v/Eva Götzsche & Mogens Pedersen

På grund af Corona-situationen blev dette års vandrepokal for Årets Blue Hors Avler overrakt under andre omstændigheder.

Årets Blue Hors Avler 2020 : Straight Horse v/Eva Götzsche & Mogens Pedersen

Mogens Pedersen og Eva Götzsche

"Vi er meget overraskede og stolte over denne ære, men også meget ydmyge. Vi var totalt heldige at komme i besiddelse af to fantastiske hopper, som ingen rigtig vidste, hvad indeholdt på det tidspunkt"

fortæller Eva og Mogens fra Allerød

Siden 2014 har Blue Hors hædret en avler for enestående avlsresultater med Blue Hors-hingste. Årets avler får overrakt vandrepokalen, der er en bronzestatuette af Blue Hors Don Schufro.

I år gik den fornemme titel og hæder til avlerparret Eva Götzsche og Mogens Pedersen, der driver stutteriet Straight Horse bl.a. med de to elitehopper Bøgegårdens Don Romina e. Blue Hors Don Schufro, guldmedalje og årets hoppe i DV, og Romanik e. Blue Hors Romanov x Blue Hors Don Schufro, bronzemedalje, der er mødre til bl.a. to af tidens bedste DV-hingste, Sezuan og Zonik, der i sig selv er stærke repræsentanter for Blue Hors igennem hingstene Zack, Romanov og Don Schufro.

Årets Blue Hors Avler 2014 - 2020

2020: Stutteri Straight Horse v/Mogens Pedersen og Eva Götzsche
2019: Stutteri Greven v/ Dorit Greve og Svend Skov Poulsen
2018: Stutteri Brandtbjerggaard v/Familien Buhl
2017: Stutteri Overgaard v/Tove og Ove Møller Nørgaard
2016: Stutteri UNO v/Joan Andreasen
2015: Familien Bastian i Tyskland
2014: Stutteri Hønnerup v/Familien Hagedorn Jørgensen

Martin Klavsen havde adviseret til Eva og Mogens, at han var på kundebesøg på Sjælland og ville lægge vejen forbi dem, hvis de var hjemme. Det var de, og de ville byde på en bid mad til frokost. Overraskelsen var derfor stor, da Martin dukkede op med den eftertragtede Don Schufro-statuette og en kameramand ved sin side.

– “Vi er også som avlere i Danmark utrolig privilegerede med, at der her i landet findes mod og kapacitet til at gå ud og købe de allerbedste hingste hjem. Der er ingen ord for den betydning, hingste som Don Schufro, Zack og Romanov har betydet for avlen, og vi er lykkelige over, at vi med købet af de to nye hopper fra Harli Seifert også kan avle videre med dette blod i lang tid endnu. Vi har endvidere været heldige at kunne samarbejde med dygtige ryttere om vores heste, der således har fået lov til at udvikle sig optimalt. Vi vil gerne sige tusind tak til Blue Hors for denne ære, men også tak til alle dem, vi samarbejder med. Der er flere spændende afkom på vej efter Blue Hors hingste, bl.a. en hingst og en hoppe efter Farrell og en hoppe efter First Choice“, fortæller Eva og Mogens fra Allerød.

Hos Straight Hors i Allerød er der i senere år avlet succesfulde heste som:

Sezuanna e. Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro – opdrættermedalje i guld og årets hoppe i DV
Ascenzione e. Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro – opdrættermedalje i sølv, dobbelt UVM-finalist, rides Helen Langehanenberg
Zackonik e. Blue Hors Zack x Blue Hors Romanov – solgt til USA, hvor den går lilletur.
Zarastro e. Blue Hors Zack x Blue Hors Romanov – udtaget til hingstekåring, solgt til USA.
Don Zuan e. Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro – succesfuld i championater med Cathrine Dufour
Zarina e. Blue Hors Zalabaster x Blue Hors Don Schufro – solgt på DV’s elitefølauktion
Zonate e. Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro – udtaget til eliteskue som 2-års