"Jeg sender dig regningen på mandag"

Der var frisk “ping-pong” mellem rytterne i aftenens clinic, hvor publikum fik lov til at se det guldvindende VM-hold på nogle upcoming stjerneheste, der alle kunne bringe noget forskelligt til aftenens forløb. Med sig havde Nanna Merrald bragt den unge avlshingst Monte Carlo – og en håndfuld gode tips til sin medrytter Daniel

Kække kommentarer mellem atleterne

For et halvt år siden jublede vi over den danske VM-holdguldmedalje under ECCO FEI World Championships 2022 i Herning. Og her til aften, var rytterne igen samlet i Herning til Dansk Varmblods Hingstekåring om en clinic inde i Jyske Bank Boxen med temaet: Uddannelse af de næste verdensmestre. Som titlen lægger op til, var det heste fra den næste generation, der blev medbragt. Her fortalte rytterne om deres træning af hestene, deres værdier alt imens de lod hinanden og publikum stille spørgsmål undervejs.

Under aftenens clinic, viste rytterne publikum, hvordan de arbejder med at uddanne de kommende stjerner – og for at understrege hvem morgendagens stjerner er, havde Nanna Skodborg Merrald medbragt sig den nu 6-årige avlshingst Blue Hors Monte Carlo (efter Glock’s Dream Boy/United).

Rytterne red i par og med på banen havde Nanna sin tidligere kollega Daniel Bachmann Andersen, der red på den 9-årige Tilda MT. Netop den kollegiale tone var nem at spore hos de to ryttere – især da lyden blev slået til hos Nanna også, så hun kunne give Daniel igen.

De to ryttere forsatte aftenen med at joke med hinanden, fortælle om fælles erfaringer med de samme heste, hjælpe med øvelser og besvare spørgsmål. Gode fifs om at ride som om “der skal kunne komme grise mellem benene på dig” for at demonstrere hvordan man sidder dybere og tættere i sadlen, og hvordan man kan bruge schenkelvigningerne til at opstarte udøvelsen den svære zig-zag i Grand Prix-programmerne, udløste sjove træner/elev-momenter mellem de kække atleter. Daniel kaldte de mange gode råd de kunne give hinanden for en “gratis omgang” – og til det svarede Nanna: “Jeg sender dig regningen på mandag”

Carina Cassøe Krüth viste først den 7-årige Movie Star (efter Morricone I/Blue Hors Bentley) og dernæst den 4-årige Svalegårds Hot Driver (efter Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Hotline, opdrætter: Else Marie og Jens Chr. Krabbe). Cathrine Dufour havde lånt den 5-årige Be Sure,.