Trines bedste grooming tips!

Trine Ølgod er en del af teamet på Julianelyst, hvor hun arbejder som Groom for Agnete Kirk Thinggard. Trines daglige arbejde består i at tage sig rigtig godt af Agnetes heste, både før, under og efter den daglige træning, men også når Agnete er ude til stævner.
Trines bedste grooming tips!

Hestene skal forkæles da de gør meget for os!

Trine vægter det meget højt, at gøre alt for at holde hestene glade, da de yder et stort stykke arbejde for os. Hun sørger for rigtig meget foldtid til hestene, kærlighed og en masse kys og kram. Til stævner er det ikke muligt at hestene kan komme på fold, så der sørger Trine for at græsse med dem og gå en masse ture ude i naturen.

Strigling er alfa og omega i dagligdagen

For Trine er den daglige strigling, ligesom den er for Ellen, alfa og omega. Med en god gnubning og en tur med børsten på hele kroppen trives hesten bare rigtig godt, og så bliver den så flot og skinnende.

Hvis hesten har lidt tør hud, eller steder hvor håret er slidt af efter dækkenet, bruger Trine Milk & Honey, som hun også altid bruger i hestens mundvige for at sikre, at de er bløde og smidige.

Sådan gør Trine hestene klar til stævne

Det vigtigste, når Trine skal afsted til stævner, er at hesten er vasket rigtig godt med Deluxe Shampoo og White Matine Shampoo på de hvide sokker.

Hun sørger altid for at have vådservietter med da de kan bruges til rigtig mange ting, de kan gøre mule og øjne rene, de er gode til at holde udstyr og ens egne hænder rene, og så er de også gode til at tørre støvet af skabene med… de er helt uundværlige.

Trine har også altid Effekt med på turen, da det er rigtig godt til at få udstyret til at skinne, også hvis det skal gå lidt hurtigt. Effekt er med til at fremhæve de ting, som gerne skal skinne lidt ekstra. Trine kommer det altid på næsebåndet og bagsvidslen i god tid, og lige inden hendes rytter stiger op, pudser hun det over med en tør nylonstrømpe, som giver en super flot finish.

Inden Trine kommer udstyret på hesten får den en gang Super Shine på hele kroppen, dog ikke i sadellejet, da det kan gøre, at sadlen kan glide. Derefter tørrer hun hesten over med en Magic Cloth som gør, at den står helt ren og skarp. Hovene får en gang Hoof Oil Deluxe, som giver et naturligt shine til hovene, og mulen og øjne får en gang babyolie lige inden den skal ind, det fremhæver så godt.

Vidste du at?

Når Trine flette manen bruger hun altid en farvet elastik i den anden øverste fletning. Det er ikke noget man kan se når hun har syet rosenknopperne op, men for Trine er det blevet en lille “lykketing”, som hun har taget med sig fra sine tidligere jobs:-)

Se også videoen herunder, hvor Trine fortæller om sit dejlige arbejde med hestene.

Trines daglige arbejde med hesten
Nogle af Trines favoritter

Læs mere: