Ellens bedste grooming tips!

Ellen Glinvad Nielsen, mangeårig groom på Blue Hors giver her sine bedste grooming tips. Hun har fokus på den daglige strigling, fletning af manen samt klargøring inden et stævne. Læs med og lad dig inspirere. 
Ellens bedste grooming tips!

Daglig grooming

Strigling er alfa og omega for at din hest bliver flot og skinnende. Jeg starter altid med at gnubbe hesten rigtig godt med en gnubber for at få gang i blodcirkulationen, og for at få det skidt frem som ligger længere nede i pelsen, og husk, det gælder også hovedet. På den måde mærker jeg også hurtigt, hvordan hesten føles i kroppen, om den er lidt stiv eller er øm nogle steder.

Herefter bruger jeg en Ergo Brush hard til at børste det skidt væk, som er kommet frem under gnubningen. Den stive børste kommer dybere i bund, og fjerner hermed endnu mere skidt fra hestens pels.

Afslutningsvis bruger jeg en Ergo Brush soft, som fjerner det fine støv fra krop og hovede, og efterlader hesten flot og skinnende.

Tips når du er til stævner, kåringer og andre shows

Lige inden “min” rytter stiger på hesten giver jeg den altid lige den sidste finish. Jeg starter med  Hoof Shine, som giver hestens hove et rigtig flot og skinnende look, det er super nemt og hurtigt at bruge, og det gør virkelig bare en forskel.

På  kroppen får hesten en gang Super Shine, som jeg sprayer på, og tørrer af med vores Magic Cloth, det giver den fineste, skinnende pels.

Sidst men ikke mindst bliver øjne og mule fremhævet med babyolie, det frisker rigtig godt op, og så er hesten jo bare klar til at shine og blive iagttaget.

Et andet rigtig godt fif når man er afsted til stævner, er at medbringe Clean and Dry hvis uheldet er ude, og hesten har fået en beskidt plet. Clean and Dry fjerner alt snavs nemt og hurtigt, så det kan jeg virkelig varmt anbefale.

Sådan laver du den flotteste fletning

I videoen herunder guider jeg dig i at lave de flotteste rosenknopper, som kan holde hele dagen. Jeg reder manen, bruger Super Plait spray og så slutter jeg af med nål og tråd. Se med, det er ret enkelt, og så bliver det bare SUPER flot.

Tak for i dag...

Sådan laver du den flotteste fletning
Nogle af Ellens favoritter

Læs mere: