Synes du din hest er lidt urolig? Du kan sagtens hjælpe den.

Bliver din hest lidt urolig når den skal ud og køre, er den overtændt når den skal til stævne, bliver den utryg når den skifter miljø eller har den måske et sind som gør, at den bare generelt er lidt mere urolig, end du synes er godt for den, så læs med her. Vi har samlet nogle gode råd og tips sammen til dig - der er masser du kan gøre, det er bare lige med at finde frem til det helt rigtige for din hest!
Synes du din hest er lidt urolig? Du kan sagtens hjælpe den.

4 stærke muligheder for en mere rolig hest!

 

1: Blue Hors Energy Control Daily

 

Energy Control er baseret på 100 % vandopløselig plantefedt, der gør, at energien frigives langsomt i kroppen, og sikrer at hesten har et stabilt blodsukker. Dertil sikres den generelle optagelighed af næringsstoffer bedre ved brug af Energy Control Daily.

På Blue Hors har vi modtaget rigtig mange positive tilbagemeldinger fra kunder der ligesom os selv, har stor succes med Energy Control til ’’tændte’’ heste der har brug for en længerevarende og kontrollerbar energi. Vi oplever gang på gang, at det tager ’’toppen’’ af energien og hestene dermed bliver mere fokuserede på de opgaver rytterne stiller dem.

Effekten af Energy Control kan mærkes indenfor den første uges tid. Ved opstart tildeles hesten den viste mængde (se pakken) og det anbefales, at nedsætte kraftfoderet med ca. 25 % de første dage, ellers er der risiko for, at hesten bliver for frisk!

Når effekten opleves, kan mængden af Energy Control sættes ned til det halve og hvis den ønskede effekt stadig mærkes, kan hesten igen få sin normale mængde Kraftfoder. Læs mere om både Energy Control Daily her og Performance her

Energy Control Daily & Energy Control Performance

 

 

2: Blue Hors Magnesium

 

Magnesium har i mange år været et af de mest anerkendte tilskud til nervøse heste, da magnesium er involveret i reguleringen af nervesystemet, hvorfor mangel på magnesium kan forstyrre denne balance og resultere i øget nervøsitet, irritabilitet og ophidselse hos hesten, som kan have svært ved at slappe af eller fokusere.

Magnesium fra Blue Hors indeholder magnesium og fosfor med høj biologisk tilgængelighed, hvor de to vigtige mineraler arbejder sammen for at støtte en sund knogle- og muskelvækst samt energimetabolismen.

Magnesium bør anvendes når foderets magnesium indhold er lavt, eksempelvis det grovfoder som har et lavt magnesiumindhold. Græs og hø er normalt gode kilder på magnesium, men magnesiumindholdet i græsset falder om vinteren og tidlige forår, hvor også det høje indhold af kalium i forårsgræsset, hæmmer optagelsen af magnesium hos hesten. Heste der af natur har tendens til at være meget nervøse eller ukoncentrerede kan også have et større behov for magnesium.

Magnesium er involveret i en lang række fysiologiske processer i hestens krop, herunder muskel- og nervesystemfunktion, energimetabolisme og knoglestyrke. Mangel på magnesium kan også føre til symptomer som muskelstivhed, træthed, irritabilitet og nedsat ydeevne.

 

3: Relax (flydende) & 4: Relax Amino Gel (pasta)

 

Relax (flydende) og Relax Amino Gel (pasta) er et tilskudsprodukt til den nervøse hest samt de heste som har en tendens til at hidse sig op. Produkterne indeholder L-Tryptophan, Magnesium og B-vitaminer, der beroliger hesten uden at have nogen sløvende effekt.

Indholdet af L-Trypothan har følgene virkning på hesten:
Et gammelt husmorråd siger, at man skal tage et glas mælk før sengetid for at man lettere falder i søvn. Det stof der virker afslappende i mælk er L-Tryptophan da det er en essentiel aminosyre, der er startmolekyle for produktion af serotonin. Serotonin er en neurotransmitter, der sender beskeder rundt i hjernen, og bliver også kaldt for lykkehormonet. Mangel på dette kan medføre frygt, aggressivitet og nervøsitet hos heste.

Er din hest f.eks. meget tændt i forbindelse med et stævne har vi følgende gode råd som øger fokus og koncentration hos hesten:

Relax flydende skal du helst starte op med nogle dage før stævnet, så din hest er dækket ind over en periode.

Relax Amino Gel kan du derimod  give i hestens mund på selve stævnedagen, ca. 1-2 timer før du ønsker, at den skal begynde at virke.

 

 

Kontakt os endelig hvis du har brug for et godt råd!

Hvis du er i tvivl om hvilket af disse produkter der vil hjælpe i din situation, er du altid velkommen til at ringe til os alle hverdage mellem kl. 8-15 på 75 36 36 36, hvor vi med glæde vil hjælpe dig med at finde det produkt der lige netop passer til din hest.

Herunder viser vi nogle små videoer med forhenværende Blue Hors Care-specialist Gitte, hvor du også kan finde lidt inspiration.

Energy Control Daily
Magnesium
Relax (Flydende)
Relax Amino Gel
Hjælp til en mere kontrollerbar energi hos hesten!

4 beroligende produkter fra Blue Hors CARE