Blue Hors

Fifty Cent

Præmiehingst i Dansk Varmblod med fantastiske følårgange

 • Præmiehingst i Dansk Varmblod ud af en hoppestamme fuld af S-sportsheste
 • Nr. 5 i finalen ved DRF’s Dressurchampionat for 4 års i 2018
 • Under uddannelse af landstræner og OL-bronzevinder Nathalie zu Sayn-Wittgenstein
 • Fremragende beskeler og far til Årets Hingsteføl 2018 og 2019 og Årets Hoppeføl 2020 ved Blue Hors Følchampionat
Født
2014
Farve
Mørk Fuks
Højde
171
Avler
Linda Falensteen & Martin Strande
Opstaldning
Blue Hors
WFFS
Negativ
 • Ring for pris
Bestil sæd
Franziskus
Giulia
Fidertanz
Antara
Donnerball
Ginger
Fidermark Nrw
Reine Freude
Alabaster
Desiree
Donnerhall
Calaida
Michelangelo
Guinea
Se mere ved Horsetelex
 • Blue Hors Fifty Cent er oprindeligt indkøbt af Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Dansk Varmblods Elitefølauktion. Han blev som 3-års udnævnt til præmiehingst ved Dansk Varmblods Hingstekåring og aflagde efter en travl bedækningssæson en særdeles god 35-dages test med i alt 836 point, hvor han bl.a. opnåede et 9-tal i kapacitet fra fremmedrytteren.

  – Jeg har intet negativt at sige om den hest, og jeg må sige, at jeg aldrig har haft sådan en hest. Den er sød og klog, ja, en vidunderlig hest. Jeg er både glad og stolt over at have en hest som den,
   fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og tilføjer: Jeg har et meget nært forhold til Digby, fordi han har så stor og fantastisk en personlighed. Fifty Cent er stadig meget ung, men han kommer meget tæt på Digbys store personlighed.

 • Fifty Cent er som 4- og 5-års uddannet af berider Allan Grøn, og de sejrede suverænt med 9,54 point ved kvalifikationen til DRF’s dressurchampionat for 4-års og besatte femtepladsen i finalen, hvor Fifty Cent opnåede finalens højeste karakter for ridelighed på 9,7.
 • I efteråret 2019 er Fifty Cent overdraget til videre uddannelse hos landstræner og OL-rytter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

  – Den tager alting så fornuftigt, og det har ikke været et problem at møde de andre heste i stalden, selv min lille hvide pony har den ikke reageret på. Jeg tror, at Fifty Cent er en ‘once in a lifetime’-hest for mig. Vi har fundet rigtig godt sammen,
   fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.
 • Faderen Franziskus efter Fidertanz har haft succes igennem hele sin uddannelse fra bundeschampionat og UVM til Nürnberger Burg Pokal-finalen og videre karriere i international Grand Prix med sin rytter Ingrid Klimke. Han har trods sin unge alder allerede sat sit præg på avlen med avls- og sportsheste af høj kvalitet.
 • Morfaderen Donnerball efter Donnerhall har ligeledes haft succes lige fra bundeschampionatet op til Grand Prix med Holga Finken og dernæst Kristina Bröring-Sprehe. I tredje generation finder man halvblods-trakehnerhingsten Michelangelo, der bl.a. er far til den verdenskendte elitehingst og storproducent af Grand Prix-heste, Michellino, elite-trakehnerhingsten Kennedy, Grand Prix-hesten Just Mickey (Tinne Vilhelmson Silfvén), ligesom han er halvbror til fløjhingsten Monteverdi.
 • Fifty Cents hoppestamme har virkelig sat sit præg i Danmark. Oldemoderen, elitehoppen Guinea, er mor til 19 afkom på 19 avlsår! Bl.a. tre medaljehopper samt Galathea e. Picasso, der gik S-military, Geneve e. Schwedengruss, der gik international S-springning, og Egelunds Ashley e. Akatschi, der gik Prix St. Georges-dressur. Bedstemoderen, elitehoppen Ginger, er mor til 12 afkom på 14 avlsår. Hun er mor til den kårede hingst og materialprøvevinder Gagarin e. French Kiss samt flere afkom, der går i henholdsvis Østrig og USA. Desuden er hun bedstemor til den kårede hingst Fredensdals Fountain e. Fürstenball og Grand Prix-hesten Skovlunds Gamin G. (Mikaela Lindh)
 • Fifty Cent er selv en meget komplet hest og består afstamningsmæssigt af klassisk tyske dressurlinjer, og derfor vil han passe til et bredt udsnit af hopper. Nogle af hans bedste føl har hollandske hingste som morfar.

  – Han er en hingst med meget elastik og sving i bevægelsen, og det er noget af det, han giver videre til sine afkom, så han er god på hopper med lidt mekaniske bevægelser, for han kan tilføre resten, og så er han god til at forbedre fronten,
   udtaler Martin Klavsen.
 • Hans første to følårgange har været meget overbevisende med flere topføl både ved de regionale DV-følskuer og ved Blue Hors Følchampionat.

  – Her på Blue Hors har vi selv indkøbt nogle meget lovende hingsteføl efter ham, og de udvikler sig rigtig godt,
   fortæller Martin Klavsen.
 • I 2018 løb hingsteføllet Harrysmindes Frodo suverænt med sejren ved Blue Hors Følchampionat, og året efter blev helbroderen Harrysmindes Franco udtaget ved det regionale følskue til finalen på eliteskuet. Her blev føllet i lighed med to andre føl efter Blue Hors Fifty Cent solgt på elitefølauktionen.

  – Hvis Fifty Cents afkom bare arver deres fars kloghed og ridelighed, så har han allerede bidraget positivt til avlen, fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein