Følaften på Blue Hors

Omkring 350 hestefolk gæstede i aften Blue Hors for at se 27 føl og samtidig få en præsentation af deres fædre

Følaften på Blue Hors

FØLAFTEN

Skulle – skulle ikke … der blev kigget mod himmels og flere vejrtjenester blev konsulteret af Martin og Christian om vi skulle satse på at vejrguderne var os venlig stemt. Men heldigvis valgte vi den sikre løsning og flyttede arrangementet indendøre – og det var den helt rigtige beslutning.

HINGSTEVALG

En af ideerne fra AVLEAFTEN, er ønsket om at få kommentarer omkring hingstenes kvaliteter som avlshingst, som Martin knytter på hingstene, suppleret med lidt insider viden fra rytterne selv.

Derfor kunne publikum i år også høre lidt omkring den daglige omgang med hingstene. Cristian vores nye spanske rytter, der rider Livius, Kingston og Fifty Cent – Daniel, med Zackerey, Don Olymbrio og Zack og endelig Nanna, der rider St. Schufro og Farrell forklarede hver især hvordan de arbejder med hingstene i det daglige og hvilke egenskaber og styrker de især synes kendetegner netop de hingste som de rider og følgende kender rigtig godt.

Herefter blev 27 føl fremvist, grupperet efter den enkelte hingst, for at gøre det lettere for publikum at danne sig et indtryk af faderens gennemslagskraft.

Blandt fædrene var både yngre og ældre hingste, bl.a. Blue Hors ZACK og Don Olymbrio, som pt. ligger henholdsvis nr. 7 og 12 på verdensranglisten med Daniel Bachmann Andersen. Men særligt føllene efter Farrell viser med al tydelighed den impact og gennemslagskraft han har. De er kendetegnede ved alle at være højtstillede, ædle føl af super type med særdeles god bevægelse. Det er derfor ikke overraskende at netop han ligger nr. 1 på SEGES hingsteliste over de mest benyttede hingste pt.

Føl efter Blue Hors hingste: