Blue Hors skyder weekenden igang med internationalt paradressurstævne

Når dørene slås op hos Blue Hors ved Randbøldal i weekenden 18.-20. marts 2022 i forbindelse med det internationale CPEDI3* paradressurstævne, er stævnet et samarbejde mellem Vejle Kommune, Parasport Danmark og Blue Hors, hvor medaljespækkede paradressurryttere fra hele ti nationer deltager. Læs mere om de deltagende ryttere her!

Blue Hors skyder weekenden igang med internationalt paradressurstævne

Flotte rammer for både deltagere og publikum

Målet med stævnet er at tilbyde toprammer til de allerbedste paradressurryttere i verden og derfor glæder det folkene bag stævnet, der er skabt af et samarbejde mellem Vejle Kommune, Blue Hors og Parasport Danmark, at dette internationale parasportevent endnu engang er en realitet!

Med Vejle Kommunes store interesse i at fastholde sin position som Parasportens Hovedstad og i at styrke Danmarks position som stor parasportsnation på den internationale arena, glæder det mange, at det internationale paradressurstævne endnu engang løber af stablen i de flotte rammer på Blue Hors.

Stævnet kan endnu engang tilbyde gratis entre i den store, opvarmede opvisningshal, hvor stævnet vil foregå – så derfor er der rig mulighed, for alle interessede, der kunne ønske at opleve disse verdensklasseryttere!

Ryttere fra ti forskellige nationer i den absolutte top

Som en stærk paradressurnation, bliver stævnet på Blue Hors en naturlig forlængelse af det danske paradressurår, der har været en kæmpesucces. De danske ryttere er blandt de stærkeste spillere i den internationale paradressurliga hvor de ved EM, VM og De Paralympiske Lege har vundet individuelle medaljer og holdmedaljer igennem flere år. Den største paraprofil indenfor paradressuren lige nu, er uden tvivl danske Tobias Thorning Jørgensen, de med hesten Jolene Hill vandt to guldmedaljer for grad III ved De Paralympiske Lege i Tokyo i 2020. Ved stævnet på Blue Hors, kommer Tobias til at møde to af sine medaljevindende grad III-konkurrenter fra Tokyo, nemlig verdensranglistens nummer 15, amerikanske Rebecca Hart, der vandt en bronzmedalje for hold, ligesom også bronzevinder og verdensranglistens nummer 26, norske Ann Cathrin Lübbe stiller til start.

Tobias Thorning Jørgensen på Atterupgaards Final Kiss

Udover disse superstjerner fra grad III, er de repræsenterede nationer mange og startfeltet er spækket med medaljevindende ekvipager. Sverige kommer med 7 ekvipager, Danmark med 15 ekvipager, heriblandt Renee Igelski, Tobias og Line Thorning Jørgensen samt Susanne Jensby Sunesen. Østrig er repræsenteret med 1 ekvipage, nemlig verdensranglistens nummer 4 og dobbelte PL-sølvvinder; Pepo Puch, Australien kommer med én ekvipage, Finland med 4 ekvipager og Brasilien med én rytter, den dobbelte PL-sølvvinder, Rodolpho Riskalla. Holland kommer med feltets mest dekorerede PL Tokyo-medaljetager, nemlig den dobbelte guldvinder for grad IIII og sølvvinder for hold, Sanne Voets. Norge medbringer 4 ekvipager, heriblandt Ann Cathrin Lübbe. Tyskland kommer med 10 ekvipager, heriblandt verdensranglistens nummer 5, Regine Mispelkamp, ligesom USA har 2 ekvipager med, nemlig verdens 9’eren, Kate Shoemaker og hendes bronzeholdkammerat, Rebecca Hart.

I alt kommer der 46 ekvipager med 10 forskellige nationer – hvilket viser, at et internationalt paradressurstævne på dansk jord, er kærkommet for paradressursporten – både blandt ryttere, trænere, sponsorer og officials.

Gratis adgang og mulighed for live-streaming

Der vil være gratis entre hele weekenden på Blue Hors i Randbøl.

Har man ikke mulighed for at komme og opleve stævnet fysisk, er det muligt at streame dressurklasserne via ClipMyHorse.TV, der forestår live-streamingen af stævnet.

Stævnet er støttet af Vejle Kommune, Elsass, Dressurens Venner, ECCO og Pressalit.