Dette års Blue Hors Dressurfestival

Blue Hors Dressurfestival nærmer sig for syvende gang. Stævnet der afholdes hvert år i november, har været en ubetinget succes blandt de bedste dressurryttere.

Dette års Blue Hors Dressurfestival

Dorothee Schneider på Faustus og Daniel Bachmann på Don Olymbrio

Blue Hors Dressurfestival som havde sin debut i 2013, byder igen på landsstævneklasser. Dette år med klasser helt ned til MB0, da der er i år bliver præsenteret en ny cup – nemlig Blue Hors Care Cup. Den nye cup har til formål at tiltrække et endnu bredere deltager aspekt.

Klasserne strækker sig derfor fra MB0 og op til Grand Prix, og inkluderer de nu tre forskellige cups; Blue Hors Care Cup, Youngster Cup samt finalen i Bundgaard Byg Cup.
Hos rytterne har stævnet opnået stor popularitet, fordi opstaldnings- og opvarmningsfaciliteter er i første klasse med faste stalde og fiberbaner.

Publikum har nydt godt af topsport blandt nogle af Danmarks bedste ryttere i smukke og komfortable omgivelser. Stævnet afholdes i den store opvarmede opvisningshal, som til arrangementet er pyntet flot op.

FINALE I BUNDGAARD BYG CUP

Under Blue Hors Dressurfestival afholdes finalen i Bundgaard Byg Cup. Den traditionsrige og landsdækkende turnering rides over tre spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediaire I Kür.

De 15 bedste ryttere er gået videre til finalen på Blue Hors, hvor de dyster om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

YOUNGSTER CUP

Ved Blue Hors Dressurfestival udskrives hvert år en Youngster Cup. Cuppen er åben for 7- og 8-års heste. Første afdeling rides i MA1 og anden afdeling med finale i Prix St. Georges.

Den samlede vinder af Youngster Cup er den ekvipage med det sammenlagt højeste antal procentpoint for de to klasser.

Interessen for at deltage i Youngster Cup er stor. Det betyder, at nogle af landets bedste ungheste er tilmeldt i cuppen, som er udskrevet for 7- og 8-års heste. Cuppen går over to klasser med kvalifikation i MA1, hvorefter de 12 bedste ekvipager mødes den følgende dag (lørdag) i Prix St. Georges.

Men hvorfor nu klasser specielt for de unge?

“Vi synes det giver god mening i forhold til det, vi beskæftiger os med her på Blue Hors – uddannelse af unge heste i sporten” indleder Christian Struck, der er chef for Event på stedet.

Rammerne under stævnet er af samme standard, som møder hestene ved internationale stævner. Dermed får de unge heste noget stævnerutine under ordnede forhold.

“Hestene konkurrerer mod andre i samme aldersgrupper og er derfor direkte sammenlignelige. Det ligger os meget på sinde at få nogle talentfulde ungheste frem i sporten” fortæller Christian Struck.

BLUE HORS CARE CUP

For første gang i år vil en ny cup blive præsenteret, nemlig Blue Hors Care Cuppen. Cuppen har til formål at udforme en bredere deltagerliste, hvor flere amatørryttere vil have mulighed for at deltage ved dressurfestivallen.

1. afdeling er åben for 20 ekvipager, hvoraf de 8 bedste placerede går direkte videre til finalen søndag, hvor der rides i MB3. De øvrige ekvipager går videre til ‘Lille finale’, denne rides lørdag i MB2. De 2 bedst placerede i ‘Lille finale’ går videre til søndagens finale.

Klasserne har de foregående år gået fra MB2, hvor de nu går ned til MB0. For at deltage i stævnet skal man udover at være startberettiget til B-stævner, også have opnået minimum 67% i MB2 eller højere til C,B eller A-stævner som ekvipage, eller 72% i selvsamme som rytter.

BUNDGAARD BYG CUP

Over sommeren har rytterne opsamlet point ved tre kvalifikationsstævner i den populære Bundgaard Byg Cup for heste på lilleturs-niveau. Selve cuppen rides over tre kvalifikationsrunder, hvor der på første dagen rides en Intermediaire I og på anden dagen en Intermediaire I Kür. De 18 bedste ryttere fra årets kvalifikationsstævner går videre til finalen, som de seneste seks år, har været afviklet på Blue Hors i forbindelse med dressurfestivallen.

Bundgaard Byg er en uddannelsesklasse, hvor ekvipager der er på vej ind i Grand Prix kan snuse til noget af den virak de kan forvente at møde til større stævner i fremtiden.

Det kan være overvældende at møde publikum helt tæt på og flere af de unge heste er også lidt trykkede og spænder op i programmet. Men man er ikke tvivl om, at der er rigtig meget kvalitet på vej mod de højere klasser og det bliver spændende at følge dem i deres videre uddannelse

En samlet resultatliste af stillingen for i år, kan ses på Dansk Ride Forbunds hjemmeside.

Tidligere vindere af Bundgaard Byg Cup

  • 2018 – Daniel Bachmann/ Blue Hors Zee Me Blue
  • 2017 – Anna Kasprzak/Quarton
  • 2016 – Ditte Mikkelsen/Don Rohdian
  • 2015 – Carina Cassøe Krüth/ Helline´s Hot Mix
  • 2014 – Sidsel M. Johansen/Alibi D
  • 2013 – Mai Tofte Olesen/Rustique