Masser af mennesker var mødt op til dagsprogrammet ved Blue Hors Åbent Hus

Blue Hors Åbent Hus 2023 er mere spektakulært end nogensinde før med vores store 30-års jubilæumsfejring! Første del af jubilæumsprogrammet bestod af en hyggelig dag med spændende indlæg – og det var for fulde huse, da der fra fejringens start væltede ind med masser af mennesker, der ville se med fra bag kulissen på Blue Hors

Masser af mennesker var mødt op til dagsprogrammet ved Blue Hors Åbent Hus

Dagens program var spækket med aktiviteter

I anledningen af 30-års jubilæet inviterede vi på Blue Hors til en festlig og hyggelig dag med god mad, attraktive hingste og godt samvær.

Inden dagens program blev skudt igang, var der velkomst ved direktør Ole Magnus Petersen i den store opvisningshal kl. 15. Alle var særdeles velkomne til at deltage i hele eller dele af programmet og det havde folk taget godt imod!  Ved velkomsttalen talte vi 500 personer på lægterne og disse blev løbende til dobbelt så mange efter de 4 hold var blevet fordelt og sendt ud på et hestefagligt “stjerneløb” på Blue Hors.

Programmets fokus lå på avl-, opdræt- og managementet på Blue Hors, hvoraf de 4 stationer de besøgende kunne støde på var:

Station 1: Hingstestalden – dagligdagen på hingstestationen v/jordbrugsteknolog Lene Hansen og avlsleder Martin Klavsen
Station 2: Ridestald – hingste i topsport (filosofien bag talent- og eliteudvikling) v/rytter Nanna Skodborg Merrald og sportsleder Ulrik Gerstorf Sørensen
Station 3: Løsdriften – håndtering af føl v/avlsrådgiver Lennart Lindberg
Station 4: Lille ridehus i Future – tilridning og udvælgelse af ungheste v/Ulrik Falbe-Hansen, leder af Future, rytter Sofie Knudsen, longefører Jesper Bisgaard og berider Michael Højgaard

 

Da de forskellige workshop var overstået, kunne de 4 “holdansvarlige” Blue Hors-medarbejdere berette om at holdene havde nået dobbelt størrelse fra da de startede! Altså havde vi inden hingsteshowets start allerede 1000 glade gæster på besøg!

Fra kl. 15:30-17:30 åben stald på vores nye unghesteafdeling på Plougstrupgård, hvor alle gæster frit kunne køre ud og kigge på løsdriften og de mange ungheste. Imens programmet fra kl. 17.00 bød på spisning, hvor der var 3 forskellige muligheder for det fremmødte – og staldene, VIP’en og glassalen var selvfølgelig pyntet op til fest for de 1000 spisende gæster. I staldene fik de fremmødte tapas og mousserende vin, der kunne nydes blandt hestene og til tonerne af det jazz-bandet, der stod i mellemgangen og spillede.

Alt dette er en forrygende optakt til hingstefremvisningen, der starter kl. 19.00 og hvor årets hingstekollektion præsenteres i den store opvisningshal. Vi glæder os til at fremvise vores hingste under rytter samt hingste ved hånd. Nogle af årets første føl efter vores yngre hingste vil også blive fremvist, ligesom vi hvert år uddeler avlerpræmiering til opdrætterne bag de Blue Hors-afkom, som har klaret sig særligt godt. Det gælder bl.a. kårede hingste, medalje-hopper og championats-vindere. I denne anledning bliver også Årets Blue Hors Avler udråbt.

Efter hingstefremvisningen vil der fra ca. kl. 21.30 være afterparty i stalden, hvor der vil være fadøl, hygge og avlersnak at komme i nærheden af.