Zackorado udstationeres til Storbritannien i 2022

Vores populære avlshingst Blue Hors Zackorado flytter til Storbritannien for at stå til rådighed for de britiske avlere i avlssæsonen 2022

Zackorado udstationeres til Storbritannien i 2022

Blue Hors Zackorado og Cristian Tudela Ruiz

"I samarbejde med Blue Hors er vi glade for at kunne meddele, at Blue Hors Zackorado vil stå i Storbritannien i avlssæsonen 2022. Dette giver de britiske opdrættere adgang til kølesæd i topklasse lige her i Storbritannien!"

Lorna Wilson fra Elite Stallions U.K.

Blue Hors har indgået en aftale med samarbejdspartner Elite Stallions U.K. ved Lorna Wilson om at udleje Blue Hors Zackorado (Blue Hors ZackFlorencio IDonnerhall, opdrætter: Paul Rode) i avlssæson 2022 til gavn for de britiske avlere.

De britiske avlere har, som en konsekvens af Brexit, oplevet øgede udgifter og en vanskeliggørelse af processen i forbindelse med sæd-import. Den 6-årige Zackorado, der med 57 bedækninger var den 11. mest benyttede avlshingst i Danmark i 2021, vil derfor fortsætte sin avls- og, selvfølgelig også sin lovende, sportskarriere i Storbritannien, hvor han vil blive godt taget imod af et begejstret team ved Elite Stallions U.K.

"Vi er beærede over samarbejdet med Blue Hors stutteri om denne utrolige hingst og at være i stand til at have en hest af hans kaliber tilgængelig for de britiske avlere. Vi kan næsten ikke vente med at fortsætte hans sportskarriere på britisk jord under Anna Ross og teamet hos Elite Dressage. Vi ser glædeligt frem til at præsentere denne unge hingst under rytter den 11. og 12. februar ved British Stallion Show i Arena UK"

Lorna Wilson fra Elite Stallions U.K.

Om den charmerende Blue Hors Zackorado

Om den charmerende Blue Hors Zackorado, kan vi fortælle, at han er efter Blue Hors Zack og ud af hoppen Roxanna (Florencio – Donnerhall – Rubinstein). Han er opdrættet af Paul Rode i Tyskland, hvor han også opnåede sin første avlsgodkendelse ved den tyske ZfDP hingstekåring i Kreuth, hvor han blev udnævnt til fløjhingst i 2018. To uger senere blev han godkendt i Westfalen, og i april 2019, blev han godkendt af Hannoveraner Verband, ligesom Oldenburger Pferdzuchtverband og Dansk Varmblod også fulgte trop og godkendte ham til brug i deres avlsforbund. Hingsten er ud af en præstationsstærk hoppestamme, der har produceret mange højtpræmierede hopper og hingste, og ligeledes adskillige konkurrenceheste.

I 2020 var han den femte mest brugte avlshingst i Danmark med hele 104 bedækninger, ligesom han samme år gjorde dansk konkurrencedebut i juni ved kvalifikationen til Dansk Ride Forbunds dressurchampionat for 4-års heste, hvor han blev nummer tre med 93,8 point. Ved mellemrunden i september blev han nummer to med 90,6 point, imens selve finalen blev aflyst på grund af Covid-19.  Som 5-års var han til start ved finalen, hvor han endte som nr. 5 med 86,4 point.